ANA SAYFA
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
MAGAZİN
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
SAĞLIK
KÜNYE
İLETİŞİM

“BELEDİYEDE İSPİYONCULAR VAR!”

   
“BELEDİYEDE İSPİYONCULAR VAR!”

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Belediye içinden dışarı haber sızdıranlar bulunduğunu “Belediyede  maalesef ispiyoncular var” ifadeleriyle anlattı. Posbıyık, AK Parti Milletvekili Hamdi Uçar’a cevap verdi, OYAK Toplantısına katılan milletvekillerini eleştirdi. Muhalif basını kontrol altına almak için hukuk komisyonu kurduklarını ifade eden belediye Başkanı, Ok yayından çıktı, seviye iyice düştü. Bütün yazılar inceleniyor, ona göre hukuki yollara başvuruyoruz. Bir tane basın mensubunu mahkemeye verdik, acımasızca mahkemeye… Mahkemeden para cezası falan gelirse kimse bana gelmesin” dedi.

Posbıyık, Aralık Ayı Belediye Meclisi’nde yaptığı konuşmada  sert eleştirilerde bulundu. Ereğli Belediye Başkanı, Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş’ın Erdemir’in cürufunu işleyen firmaya olur izni vermesini eleştirdi.

Posbıyık “Gülüç halkını zehirleyen o fabrikayı mühürledim, peşinden bir ihbar aldık. Bölücek’te mimarlığını Esra Hanım’ın –eski belediye başkan yardımcısı- yaptığı bir cüruf işleme sahası daha gördük. Bunu Karabük yaptırmıyor, onun için Kardemir buna gönderiyor bu işliyor. Gittik onu mühürledik. Şimdi uyarıyorum. Bir çaba daha var. İsmet Yılmaz tarafından eski ocağında birileriyle anlaşma yaparak orada cüruf dönüşüm tesisi yapmaya çalıştığını biliyorum. Uyarıyorum. Asla peşini bırakmam. Bu Ereğli’de cüruf tozlarını halka yediremeyecekler” ifadelerini kullandı.

UÇAR’IN “ALMAYIZ” SÖZÜNE TEPKİ…

AK  Partili Milletvekilleri ve CHP milletvekillerine büyük saygısı olduğunu belirten Posbıyık, Hamdi Uçar’ın Ereğli’yi ve kendisini sevmediğini öne sürdü.

Posbıyık, Uçar’ın  bir televizyon programında, ‘Halil Posbıyık sizin partinize geçmek isterse  ne dersin’ sorusuna ‘Para verseler gene almam’ demesine tepki göstererek şunları söyledi:

“Hamdi Uçar kardeşim, sayın milletvekilim, her şeye para diyorsun, bir defa da parasız konuş. Sayın Hamdi Uçar, sana sesleniyorum. OYAK Yönetim kurulu başkanı buraya geldiğinde, o toplantıya girmemem için elinden geleni yaptığını biliyorum. Bunları bilmediğimi zannetmeyin. Sen beni AK Parti’ye alacaksın ha, ben CHP’nin özbeöz evladıyım, Mustafa Kemal’ın kurduğu partide olmaktan onur ve şeref duyuyorum.”

Posbıyık, Ereğli Belediyesi’nde partizanlık yapmayacağını belirterek, “Ereğli’de yüz yirmi bin kişi hangi partiden olursa olsun benim kardeşim. Sen de parayla marayla gelsin diyorsun, avucunu yalarsın avucunu. Beni AK Parti’ye almak için ne kadar uğraştıklarını merak ediyorsan, başta eski il başkanı Celil Uzun olmak üzere eski  il başkanlarına, milletvekillerine sor” dedi.

Posbıyık, “Durmadan bizim kalbimizi kırıyorsun. Kalp kırmakta ne var. Polat Türkmen’i nerede görürsem kucaklarım. Çolakoğlu’nu kucaklarım. İl başkanını öyle. Sen beni parayla satın alınabilecek bir adam mı sandın” ifadelerini kullandı.

Posbıyık’ın ifadeleri üzerine AK Partili Meclis Üyesi Numan Korkmaz,  Ereğli’nin çıkarları için her türlü çalışmaya destek verdiklerini, ancak Posbıyık’ın partilerinin vekiline yönelik ifadelerle siyaset yaptığını ifade ederek tepki gösterdi.

Posbıyık ise buna cevap olarak, “AK Parti hükümetinin bize ne kadar yardım ettiğinden bahsettim. İlçe Başkanı Fatih Çakır’ın bize ne kadar yardım ettiğini anlattım. Siz kalktınız bana teşekkür etmediniz, bana hakaret eden bir milletvekilinin s özlerine tepki gösterdiniz” cevabını verdi.

BELEDİYE ÇALIŞANLARINA… “İSPİYONCULAR…”

Belediye Meclis üyelerinden memnun olduğunu belirten Posbıyık şöyle devam etti:

“Belediyede  maalesef ispiyoncular var.  Ama ben büyük bir bölümünden, AK Parti, CHP’lilerden memnunum. Ama bazı ufak tefek ispiyoncular var. Benim için partizanlık yok, liyakat var. Benim için tek geçerli olan liyakat.  İspiyonları bunlar biliyor. Bu memlekette ilk cenaze hizmetlerini yapan benim arkadaşlarım.  Cenaze tahtası, kefen, havlusunu bedava veren, morgda bedava hizmet veren, şehir içi bedava nakil işlemi yapan, akşamları evlere bedava yemek gönderenler benim arkadaşlarım. Bu parayla yapılan iş değil. Bu tetikçilik.”

Mezarlıkta yer kalmadığını, sadece etrafı çevrilen yerlerden para alınabileceği bilgisinin verildiğini ancak reddettiğini ifade eden Posbıyık “Kaldırırız bunu ama ön lafımı duyan ispiyonlardan b iri bunu gönderiyor, o da manşet atıyor. Bazı basın mensupları, hepsi değil. Ereğli’de çok değerli basın mensupları var. Ereğli’yi düşünen basın mensupları önünde saygıyla eğiliyorum. Diğer basın mensupları da mezarlıklar falan, ben gazeteciliği bilmem ama bir konunun teyidi vardır. Belediye Başkanına, müdürüne telefon edersin, ondan sonra neyse kararın onu yazarsın.  Biri tetikçi, sinop’tan hamsi getirmişim. Yarın telefon edeyim, bir on ton daha getiririm. Etmeyin, Ereğli’ye kötülük yapıyorsunuz.”

“HAVUZ MEDYASI KURULDU”

Posbıyık kendisine muhalefet eden gazetecilere ilişkin olarak ise “Geçenlerde bir  basın mensubu arkadaşım, ‘Karadeniz Ereğli’de havuz medyası kuruldu’ dedi. Kaleminden kan damlayan, müthiş okuduğum kalemler dahi patronları değiştikten sonra magazin yazmaya başladı. Şaşkınlık içerisindeyim. Evet o basın mensubu arkadaşımı destekliyorum. Evet, Ereğli’de havuz medyası kurulmuştur. Bana hiç dert değil” ifadelerini kullandı…

“HUKUK KOMİSYONU KURDUK, ACIMASIZCA MAHKEMEYE…”

Belediyede bir hukuk komisyonu kurduklarını belirten Posbıyık, “Bu komisyon her gün akşamları internetteki yayınları, gazeteleri inceliyor. Son zamanlarda hakaret bin paraya. Belediye meclis üyelerinin altına üstüne vuruyorlar.  Benim eşime hakaretler ediyorlar. Adamın biri godum diyor, terbiyem müsaade etmiyor. Rezil işler. Ok yayından çıktı, seviye iyice düştü. Bütün yazılar inceleniyor, ona göre hukuki yollara başvuruyoruz. Bir tane basın mensubunu mahkemeye verdik, acımasızca mahkemeye… Mahkemeden para cezası falan gelirse kimse bana gelmesin. Uyarıyorum.”

CHP’Lİ VEKİLLERE: “YAZIKLAR OLSUN!”

CHP Milletvekillerinin OYAK’ın düzenlediği toplantıya katılmasını eleştiren Posbıyık şöyle dedi: “Sayın Demirtaş ve Yavuzyılmaz. Sayın milletvekillerim. Ereğli’nin belediye başkanı ve CHP ilçe başkanı toplantıya gitmenin belediye başkanı olmadan yanlış olduğunu söylüyorlar. Siz Ereğli’ye gelince benim yanıma uğramıyorsunuz, koşarak OYAK yönetim kurulu başkanının etrafında fır dönüyorsunuz. Bu nasıl siyasettir, nasıl particiliktir. Senin belediye başkanın, ilçe başkanın, Ereğli’yi en iyi bilen. Onlardan bilgi alman lazım. Onlara bir şey sormadan, gidiyorsun Erdemir’de fırdöndü gibi etrafında dönüyorsun. Tamam OYAK Yönetim Kurulu Başkanı ile birtakım işlerin vardır. Eyvallah ama esas olan partidir. Senin belediye başkanın ve ilçe başkanını oraya davet etmemişler. Ne diyeyim ben size. Ondan sonra Ankara’ya gidiyorsun, Halil Posbıyık’ı destekliyor diye bir milletvekiliyle kavga ediyorsun, ondan sonra genel başkana gidip benim hakkında her zamanki gibi yalanlar s öylüyorsun. Bilmiyor muyum zannediyorsun. Ereğli’ye  zaten gelmiyorsunuz sayın milletvekilleri. Bir defa Demir Çelik için demeç vermedin. Hukuk komisyonuna, meclise giriyorsun, orada meseleleri anlatıp duruyorsun. Sana Ankara’dan oy vermediler, Ereğli’den oy verdiler. Yazıklar olsun.  Yazıklar olsun. CHP milletvekilleri ilçe başkanı ve belediye başkanının olmadığı bir yere bizden evvel koşarak gidiyorlar. Üzülüyorum, çok üzülüyorum.”

“BELEDİYENİN ARSASINI SATIN ALMASINA ÇEKİMSER OY KULLANAN ÜYELERE…”

Posbıyık, Toplantıda ayrıca, Kestaneci Mahallesi’nde bulunan evine bitişik belediye mülkiyetindeki arsanın Posbıyık’a satışına çekimser oyu kullanan AK partililerin siyaset yaptığını söyledi.  Korkmaz bunun üzerine, konuyu daha önce de açıkladıklarını belirterek, “Türkiye’nin hiçbir yerinde belediyenin mülkü olan bir arsanın görevdeki belediye başkanına satışı görülmemiştir. Bu yasal olarak mümkün olabilir ama biz bunun doğru olmadığını düşünüyoruz” diyerek görüşünü dile getirdi.

Haber: Hüseyin Aksakal

“BELEDİYEDE İSPİYONCULAR VAR!” - 1
“BELEDİYEDE İSPİYONCULAR VAR!” - 2
“BELEDİYEDE İSPİYONCULAR VAR!” - 3
“BELEDİYEDE İSPİYONCULAR VAR!” - 4


YORUMLAR

ketaneci | 5 Aralık 2019
AKP nin hakkından,Posbıyık gelir:)) Yürü be başkan eregli seninle..
Devam | 6 Aralık 2019
Millet aya ereğli yaya
ÇOK BEKLERİZ DAHA | 6 Aralık 2019
EREĞLİ KÜÇÜLMEYE DEVAM KAVGAYLA HİÇ BİR VERDİĞİN ANA YATIRIM SÖZLERİ YERİNE GETİRİLEMIYOR.
mustafa atay | 7 Aralık 2019
sayın belediye başkanimı konuşmalarindan dolayı kutluyorum eregli nin deyerli başkanıma eregli iş ve siyaset ve milletvekilleri sayın başkanima destek ve beraber eregli olmalılar diyorum bak o zaman eregli göç vermez sayin çok deyerli baskanima saygılarımı sunarım
Selami Kaya | 9 Mart 2020
Sadece konuşuyorsun başkan


İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler


Ormanlı Belediyesi’nden memurlara Sosyal Denge  Zammı

Ormanlı Belediyesi’nden memurlara Sosyal Denge Zammı


Ereğli ilçesine bağlı Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, belediyede çalışan memurlara yüzde 100 sosyal denge zammı sözleşmesini imzaladı. Ormanlı Be...
ÇOCUKLARI SAĞ ÇIKARTILDI; DİĞERİNDEN HABER ALINAMIYOR!

ÇOCUKLARI SAĞ ÇIKARTILDI; DİĞERİNDEN HABER ALINAMIYOR!


Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, belediyede yazı işleri biriminde çalışan Ali Çapri’nin Hatay’da olan çocuklarının depremden sağ çık...
Posbıyık: ´Birlik ve Beraberliğimizi pekiştirelim´

Posbıyık: ´Birlik ve Beraberliğimizi pekiştirelim´


Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Kurban Bayramı´nın ilk günü belediyede düzenlenen bayramlaşma programında, belediye çalışanları, STK temsilcileri ve misafirler...

Son Eklenen Haberler


ÇOCUKLARA BAYRAMDA ÜCRETSİZ LUNAPARK
Gündem

ÇOCUKLARA BAYRAMDA ÜCRETSİZ LUNAPARK


Devrek ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşku içerisinde kutlandı ve kutlamaların ardından çocuklara ücretsiz lunapark imkan...
ŞİDDET UYGULANAN KEDİNİN TEDAVİSİ SÜRÜYOR
Çevre

ŞİDDET UYGULANAN KEDİNİN TEDAVİSİ SÜRÜYOR


Zonguldak'ta şiddet uygulanması sonucu çenesi kırıldığı değerlendirilen sahipsiz kedinin veteriner kliniğindeki tedavisi sürüyor.

 KUTLAMALARA EŞLİK EDEN ÇOCUK BAYRAMA RENK KATTI
Gündem

KUTLAMALARA EŞLİK EDEN ÇOCUK BAYRAMA RENK KATTI


Zonguldak’ta şehir stadında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları gerçekleştirildi. Birinci sınıf öğrencisi Bilge Işıl Örenli, g&o...
DİREĞE ÇARPTI: 2 YARALI
Asayiş

DİREĞE ÇARPTI: 2 YARALI


Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde elektrik direğine çarptıktan sonra fındık tarlasına uçan pikap bulunan 2 kişi yaralandı. Kaza Mollabey ile Çatak...
TEMSİLİ VALİ KOLTUĞA OTURDU
Gündem

TEMSİLİ VALİ KOLTUĞA OTURDU


Zonguldak’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Valilik önünde başlayan t&ou...
RUHSATSIZ MADEN OCAKLARI KAPATILDI
Asayiş

RUHSATSIZ MADEN OCAKLARI KAPATILDI


Zonguldak'ta ruhsatsız işletildiği tespit edilen 3 maden ocağı ekiplerce kapatıldı. Ele geçirilen malzemeler de Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine ...
ÇALGI YAPIM ÇALIŞTAYI VE SERGİSİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Kültür-Sanat

ÇALGI YAPIM ÇALIŞTAYI VE SERGİSİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ


Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Devlet Konservatuvarı'nın düzenlediği I. Uluslararası Çalgı Yapım Çalıştayı ve Sergisi’nin a&...
EREĞLİ’DE BAYRAM SEVİNCİ
Gündem

EREĞLİ’DE BAYRAM SEVİNCİ


Yurtta olduğu gibi Zonguldak’ın ilçesi Ereğli’de de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çelenk sunma ve kutlama programları g...
MEHMET FATİH ÇAKIR’IN BAYRAM MESAJI
Gündem

MEHMET FATİH ÇAKIR’IN BAYRAM MESAJI


“Gazi Meclis’imizin kuruluşunun 104. yılını ve yarınlarımızın teminatı olan tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutları...
POSBIYIK’A GÖRE SORUN BELLİ!
Gündem

POSBIYIK’A GÖRE SORUN BELLİ!


Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ilçedeki en büyük sorunun, Ereğli Devlet Hastanesi mevkisindeki kavşağa kadar devam eden çevre yolu sor...

KÖŞE YAZARLARI

NE BAYRAMINDAN BAHSEDİYORSUNUZ?
EREĞLİ ‘’DİNAMİKLERİ’’ ZAYIF
Nöbetçi Eczaneler

PİYASALAR

32,5466
34,9239
2.437,42

KDZ.EREĞLİ'DE HAVA DURUMU

kapalı
kapalı 16o

SON YORUMLAR