ANA SAYFA
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
MAGAZİN
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
SAĞLIK
KÜNYE
İLETİŞİM

ERDEMİR GENEL MÜDÜRÜNDEN ‘GÜNDEM´ AÇIKLAMALAR!

   
ERDEMİR GENEL MÜDÜRÜNDEN ‘GÜNDEM´ AÇIKLAMALAR!

Toplantıdan özet:
*Erdemir Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker, Erdemir’in satılacağına iliştin aldığını iddia etti duyumu Ereğli kamuoyu ile paylaşan kendin Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın suç işlediğini söyledi.
*Peker, kurumun, Özel Endüstri Bölgesi Alanı ilan edilmesi paralelinde kurum içindeki yatırımların artacağını bildirdi. Önceki yıllarda başlanılan zırh-çelik üretiminin nihai aşamasının Manisa'da sonlandığını; Karadeniz Ereğli'de yapılamamasının nedeninin ise tesisi kuracak uygun yerin olmamasından kaynaklandığını belirtti.
*Peker; kurumu işçi alımlarının devem ettiğini, 1500 kişinin çalıştırılacağını; ilave yatırımlar ile birlikte sayını artabileceğini açıkladı. 
*Kurumun Özel Endüstri Bölgesi Alanı olması ile ilçe belediyesinin zarara uğramayacağını kaydetti. Ereğli’den hizmet alımı yaptıklarını, Ereğli tüccar ve esnafına 60 milyon dolar verdiklerini söyledi.
*Peker’in konuşmasındaki satır başlardan en önemlisi; kurumdan salınan gazlarla ilçe halkının kansere yakalanması iddiaları oldu. Peker, “siz kendinizi öldürmek için zehirler misiniz? Ben niye yapayım, kendimi zehirleyeyim? Ben dünyanın başka bir tarafında yaşamıyorum” dedi.  

 

Haber-Şafak Negüzel

Zonguldak’ın ilçesi Ereğli’de kurulu ERDEMİR’in (Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları) Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker, kurumun Katarlılara satılacak iddiası üzerine konuşmasında, “ben genel müdür olarak kendim senet bile alamazken onu bunu satıyorum diye bir şey yapmam imkansız. Böyle bir yorumu yapmak da bence suçtur” ifadesini kullandı.
Peker, yanı sıra Mali İşler Direktörü Özgür Doğan Özdoğru, Operasyonel Mükemmellik Direktörü Tayfun Kocabaş, İşletmeler Genel Müdür Yardımcı Sinan Bozkurt, ERDEMİR Mühendislik Danışmanı Ural Durusu, İnsan Kaynakları Direktörü Atilla Yelboğa ve Gurup Kurumsal İletişim Direktörü Ayper Topçu ile birlikte Göztepe Restorant’ta basın toplantısı gerçekleştirdi. Peker’in açıklamaları öncesi, kurum içinde yapılan ve yapılacak yatırımlara ilişkin birim müdürlerince sunu yapıldı. Erdemir’de son süreçte gerçekleştirilen yatırımlar hakkında bilgi aktaran Genel Müdür Peker ise Erdemir’in son 4 yıldır yatırım merkezi haline geldiğini söyledi. Kok üretiminde kullanılan kok bataryasının yerine yeni kok bataryası üretileceğini kaydeden Peker, bu batarya halkında açıklamada bulundu. Peker şöyle dedi:
“1965’de kurulan bataryalar 1940 modeldir, Amerika’dan sökülüp getirilmiştir. Şuanda, dünyada bir benzeri yok. Bu bataryalara herhangi bir şey yapamıyorduk. 2008 yılından itibaren bizim de batarya yapma hedefimiz vardı. Ben, 2019’da ayrıldığımda gözüm açık ayrılmıştım batar yapılmadığı için. Allah büyük, geri döndüm ve bataryayı yapmış olacağız. Bu, bizim için çok büyük bir önem arz ediyor. Sadece batarya olarak bakmamak lazım, önümüzde çok büyük bir challenge var (meydan okumak) bu da yeşil çeliktir.” 
TÜRKİYENİN GÜNDEMİNE TAŞINACAK YATIRIM!
Konuşmasında Yeşil Dönüşüm Yolculuğu konusunda ERDEMİR’in güncel projeleri ve hedefleri hakkında bilgiler veren Peker, “ERDEMİR'in önümüzdeki günlerde önemli bir projeye imza atacak. Önümüzdeki günlerde bunu açıklayacağız. Türkiye gündemine taşınacak bir çalışma. Bunun için biraz bekleyeceğiz" dedi.
Erdemir'in üretim çeşitliliği ile tüm ülkeye beyaz eşyadan otomobile pek çok sektöre hizmet verdiğini de anlatan Peker, milli öneme de sahip olan zırh çeliği üretimine de sürdürdüklerini söyledi. Zırh üretiminin son aşamasının Manisa’da yapıldığını, bunun sebebinin ise bu tesisi ERDEMİR içinde kurabilecek alanın olmayışına bağladı.
SUÇ İŞLİYOR! 
Gazetecilerin sorulanı da yanıtlayan Peker; geride bıraktığımız hafta içinde, Ereğli Belediye Başkanı’nın ERDEMİR’in Katarlılara yatılacağı yönünde açıklaması sorulması üzerine bu tür söylemlerin suç olduğunu vurguladı. Peker, “bu konuda herhangi bir yorum yapanlar suç işliyordur. Çünkü biz halka açık bir şirketiz. Bu şirketin senetleri elinde olan insanlar var. Siz eğer böyle bir şey söylüyorsanız ya birilerinin sattığı senetleri toplamak istiyorsunuz ya da bildiğiniz bir sey var. Bu bir manipülasyondur. Ben genel müdür olarak kendim senet bile alamazken onu bunu satıyorum diye bir şey yapmam imkansız. Böyle bir yorumu yapmak da bence suçtur.
Bugün birisi şunu söyleyemez, 'Koç Holding şuraya satılıyor' diyemez. Benim senedim var Koç Holding'te. Ben o senedi satarsam ne olacak? Biz konuşamayız böyle şeyleri, hiç kimse konuşamaz. Eğer elinizde bir deliliniz yoksa bu böyle satılmıştır diye konuşursanız bu suçtur. Bu insanları gaza getirmektir. Böyle olmamalıdır. Bu riske girer yani. O yüzden bu tür konularda kanunla ilgili konularda ben cevap vermem veremem de” şeklinde konuştu.
ERDEMİR’E İŞÇİ ALIMI KONUSU
Kurumda gerçekleştirilen istihdam konusu hakkında da sorulan soru üzerine konuşan Genel Müdür Aşkın Peker, “öncelikle Özel Endüstri Bölgesi işlemlerinin bitmesi lazım. Yatırımlarımızı ona göre tamamlamamız lazım. Ancak bunu şununla karıştırmayın: biz zaten bugün de işe alım yapıyoruz geçtiğimiz yıl da yaptık bu sene de alımlara devam ediyoruz. Bahsedilen ‘1500 kişi’ ilk etapta” ifadelerini kullandı.
BELEDİYE ZARARDA MI?
Peker’e, ERDEMİR’in ‘Özel Endüstri Bölgesi ilan edilmesi’ ile Ereğli Belediyesi’nin zarara uğrayacağı konusu da soruldu. Peker, “her şeyin bir doğrusu bir yanlışı var. Belediyenin zararları; belediyenin nereden zararı olduğunu başkan anlatıyor, ben bilmiyorum! Ben mühendisim rakamlarla konuşurum. Ben yaptığımla konuşurum. 60 milyon dolar Ereğli tüccar ve esnafına veriyoruz. Ereğli'den hizmet alıyoruz” dedi. Yanı sıra Peker, Ereğli Belediyesi’ne ERDEMİR Lojmanları ile emlak vergisi verildiğini de hatırlattı.  
ERDEMİR KANSER YAPIYOR MU? FİLİTRELERİ GECELERİ KAPATIYOR MU?
Peker, ilçede yaşayanların belki de en çok sorguladığı ‘ERDEMİR yüzünden hasta oluyor muyuz?’ konusu hakkında da yine soru üzerine açıklamada bulundu. Peker, şunları kaydetti:
“Erdemir'de bacalardan zehir çıkmıyor. İnsan kendi kendini zehirler mi? Bakanlık anlık verileri görüyor, böyle bir durum yok. Size bir soru soracağım: siz kendinizi öldürmek için zehirler misiniz? Ben niye yapayım, Kendimi zehirleyeyim? Ben dünyanın başka bir tarafında yaşamıyorum. 
İkinci bir konu sürekli gündeme geliyor; ‘geceleri filtreleri kapatıyorlar’ konusu. Böyle bir şey yok. Bakın şöyle söyleyeyim: ben 78'lerdi sanırım; o dönemlerde bacadan uğultu gelirdi, biz de daha küçüğüz ilkokula falan gidiyoruz, ben de orasını ‘babamın fabrikası derdim’. ‘Babamın fabrikası bağırıyor’ derdim. Sonra o ses kesildi, o bacanın altında şimdi bir filtresi var. O filtreyi kapatamazsınız, kapatma şansınız yok. Gece kapat gündüz aç öyle bir mantık akla aykırı. Tüm bacalar takip cihazları ile devlete bağlı. Ben iki defa yanlış gaz salsam kapatılırız. Yani öyle istediğin gibi hareket edebileceğin bir yer değil burası, her şey dakika dakika kontrol altında. 6 tane baca var tamamı devlete bağlı. Su sistemi devlete bağlı. Su derecesinde 2-3 derece fark olursa yetkililer geliyor.”
Toplantı sonunda, ERDEMİR saha gezisi gerçekleştirildi. Zonguldak, Ereğli, Alaplı ve Kozlu’dan gelen gazetecilere yeni yapılan yatırımlar hakkında bilgiler verildi. Çelik üretimi aşamasındaki bazı bölümler gazetecilere gösterildi.

ERDEMİR GENEL MÜDÜRÜNDEN ‘GÜNDEM´ AÇIKLAMALAR! - 1
ERDEMİR GENEL MÜDÜRÜNDEN ‘GÜNDEM´ AÇIKLAMALAR! - 2
ERDEMİR GENEL MÜDÜRÜNDEN ‘GÜNDEM´ AÇIKLAMALAR! - 3
ERDEMİR GENEL MÜDÜRÜNDEN ‘GÜNDEM´ AÇIKLAMALAR! - 4
ERDEMİR GENEL MÜDÜRÜNDEN ‘GÜNDEM´ AÇIKLAMALAR! - 5
ERDEMİR GENEL MÜDÜRÜNDEN ‘GÜNDEM´ AÇIKLAMALAR! - 6
ERDEMİR GENEL MÜDÜRÜNDEN ‘GÜNDEM´ AÇIKLAMALAR! - 7
ERDEMİR GENEL MÜDÜRÜNDEN ‘GÜNDEM´ AÇIKLAMALAR! - 8
ERDEMİR GENEL MÜDÜRÜNDEN ‘GÜNDEM´ AÇIKLAMALAR! - 9
ERDEMİR GENEL MÜDÜRÜNDEN ‘GÜNDEM´ AÇIKLAMALAR! - 10
ERDEMİR GENEL MÜDÜRÜNDEN ‘GÜNDEM´ AÇIKLAMALAR! - 11
ERDEMİR GENEL MÜDÜRÜNDEN ‘GÜNDEM´ AÇIKLAMALAR! - 12
ERDEMİR GENEL MÜDÜRÜNDEN ‘GÜNDEM´ AÇIKLAMALAR! - 13
ERDEMİR GENEL MÜDÜRÜNDEN ‘GÜNDEM´ AÇIKLAMALAR! - 14


YORUMLAR

ereğlili | 20 Eylül 2024
sayın müdürüm öz ve öz ereğlili olarak ne babam ve nede 6 kardeşim ve 2 oğlum bu fabrikadan ekmek yemedi, büyük oğlum ODTÜ inşaat ve endüstri mühendisi olarak sizde staj yaptı ama iş başvurusu yaptı ve yurt dışına çıktı çünkü sizden önceki ve sizden hiç ses çıkmadı, küçük oğlum ikdisat mezunu ve tezli yüksek lisans yaptı babası olarak 2 kere dilekçe verdim ve oğlum cv sini verdi ses seda yok, şimdi bana kimse bize masal anlatmasın, sayın müdürüm siz işçimi alacaksınız doğu karadeniz, doğu anadolu ve güneydoğulu vatandaşlara kapınızı açın,
öz ereğlili | 20 Eylül 2024
bir ereğlili olarak buraya yorum yazdım ne hikmetse haberin başlığı değişti, önce habere yorum yazana saygınız olsun değerli gazete sahibi, öz ve öz kdzereğlili olarak bir babanın 6 erkek kardeşinden biriyim ve benimde 2 oğlum var, ODTÜ endüstri ve inşaat mühendisliği (2) diploma ve aynı okulda yüksek lisans ve burada staj yaptı iş için müracaat ettiğimizde hiç bir yöneticinin sesi çıkmadı ve oğlum şu an yurt dışında, diğer oğlum iktisadi idari bilimler 4 yıllık ve yüksel lisansını başka bi üniversitede yaptı size cv sini verdi arada 2 yıl geçti bi baba olarak 3 kere durumu anlattım dilekçe verdim ama nerde, bu toplantılarda şov yapmak kolay adamın varsa oluyor, hele hele AKP bi tanıdığın varsa, sayın müdürüm size gelenlerin doğum yeri doğu karadeniz, doğu anadolu, güney doğu doğu anadolunun bir ilinde doğmuşsa erdemire rahat girdiğinin farkındayız, sayın ereğlili hemşerilerimi kandırmayın şu bi gerçek ereğlide şov yapam çok ama iş yapan hiç yok


İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler


Kaya, Gündem Özel´de yerel seçimleri değerlendirecek

Kaya, Gündem Özel´de yerel seçimleri değerlendirecek


İyi Parti Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Adayı Ali Kaya Ereğli Demokat FM´de yayınlanan Gündem Özel Programı´na konuk olacak. 31 Mart yerel seçimleri öncesinde yoğun bir k...
Keleş´ten son seçim analizi

Keleş´ten son seçim analizi


Keleşler Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Keleş, Demokrat FM´de Gündem Özel programının konuğu olacak. Demokrat Yayın Grubu Genel Müdürü Hülya Çoker´in hazırlayıp ...
Erdemir Genel Müdürü Oral, Vali Tutulmaz ile görüştü

Erdemir Genel Müdürü Oral, Vali Tutulmaz ile görüştü


Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. (ERDEMİR) Genel Müdürü Salih Cem Oral, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz'ı ziyaret etti. ERDEEMİR Genel Müd&uum...

Son Eklenen Haberler


YAZ SEZONU BİTİYOR, KAPANIYOR…
Çevre

YAZ SEZONU BİTİYOR, KAPANIYOR…


Yaz boyunca büyük ilgi gören Kdz. Ereğli Belediyesi’nin mavi bayraklı Sevgi ve Barış Plajları, yaz sezonunun sona ermesi kapanıyor. Dostluk Mesire ve Piknik...
TÜNEL ÇIKIŞINDA KAZA:  AĞIR YARALI VAR
Asayiş

TÜNEL ÇIKIŞINDA KAZA: AĞIR YARALI VAR


Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde Müjdeba A. idaresinden ki hafif ticari araç tünel çıkışında kontrolden çıkarak duvara çarptı. Kaz...
ÖREN MAHALLESİ’NDE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI
Gündem

ÖREN MAHALLESİ’NDE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI


Kdz. Ereğli Ören Mahallesi’ne doğalgaz verilmesi için çalışmalar fiili olarak başladı. Dergaz yetkilileri çalışmaların yapılacağı güzergahta ...
AMBULANSA YOL VERMEDİ CEZAYI YEDİ
Ekonomi

AMBULANSA YOL VERMEDİ CEZAYI YEDİ


Düzce'nin Cumayeri ilçesinde meydana gelen kazada yaralıları hastaneye taşıyan ambulansa yol vermeyen kamyona 690 lira ceza uygulandı .

MÜHENDİS İNTİHAR ETTİ
Asayiş

MÜHENDİS İNTİHAR ETTİ


Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos Limanı’nda mühendis olarak çalışan 36 yaşındaki Fatih T., yaşamına son verdi. Çaycumaspo...
EREĞLİ BELEDİYESPOR, OMUZ OMUZA
Spor

EREĞLİ BELEDİYESPOR, OMUZ OMUZA


Karadeniz Ereğli Belediyespor, Halil Posbıyık başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi. Yönetim kurulu üyelerinin tanışma toplantısında, hep beraber &ldquo...
SESLİ: “MİLLETVEKİLİ SAFFET BOZKURT FOS ÇIKTI”
Gündem

SESLİ: “MİLLETVEKİLİ SAFFET BOZKURT FOS ÇIKTI”


Dün, Erdemir’in Özel Endüstri Bölgesi Alanı ilan edilmesine yönelik Cumhurbaşkanı kararnamesinin iptali ve yürütmesinin durdurulmasın...
 ‘Ölürsem şehit, kalırsam gazi’
Gündem

‘Ölürsem şehit, kalırsam gazi’


Temel Şahin, “Yüce Türk Milleti’nin bağrından çıkmış şanlı ve şerefli ordusu, dün olduğu gibi bugün de, yarın da vatanımızın böl&uum...
BAŞKAN ULUPINAR ANKARA´DA BAKANLAR İLE BİR ARAYA GELDİ
Gündem

BAŞKAN ULUPINAR ANKARA´DA BAKANLAR İLE BİR ARAYA GELDİ


Zonguldak'ın Devrek İlçesi Belediye Başkanı Özcan Ulupınar Ankara'da bakanlarla bir araya gelerek ilçede hayata geçirilmesi planlanan çeşitli pr...
MİNİBÜS UÇURUMA YUVARLANDI: ÇOK SAYIDA YARALI VAR
Asayiş

MİNİBÜS UÇURUMA YUVARLANDI: ÇOK SAYIDA YARALI VAR


Düzce'de işçileri taşıyan minibüsün uçuruma yuvarlanması neticesinde meydana gelen kazada çok sayıda kişi yaralandı.

KÖŞE YAZARLARI

İNSANA GEBE ZONGULDAK, ALTIN MI DOĞURACAK?
Nöbetçi Eczaneler

PİYASALAR

34,1026
38,1457
2.875,16

KDZ.EREĞLİ'DE HAVA DURUMU

parçalı bulutlu
parçalı bulutlu 17o

SON YORUMLAR