ANA SAYFA
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
MAGAZİN
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
SAĞLIK
KÜNYE
İLETİŞİM

“Ereğli, ERDEMİR’den büyüktür´´

   
“Ereğli, ERDEMİR’den büyüktür´´

Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arslan Keleş, “Ereğli, ERDEMİR’den büyüktür, bunu da söylemek lazım. Bu şehre birisinin borcu varsa, ERDEMİR’in bu şehre borcu var” dedi.
Keleş, oda yöneticileri ile birlikte gerçekleştirdiği basın toplantında, ilçe ETSO gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Keleş, Karadeniz Ereğli’de, en geç 5 yıl içinde 50 tane fabrikanın üretime geçeceğini söyledi. ERDEMİR’in endüstri bölgesi istemesine de ayrı parantez açan Keleş, dev sanayi kuruluşunun endüstri bölgesi olması talebini gündemde tutmak istemesine anlam veremediğini ifade etti. Ayrıntılar…

Keleş, Yaşar Tetiker Toplantı Salonu’nda yaptığı açıklamalarda, istihdam vurgusu yaparak, “göreve geldiğimiz ilk günden itibaren Ereğli’de istihdamın artması için elimizden geleni yapıyoruz. Ereğli bir sanayi kendidir. İstihdamı artması için yeni organize sanayi bölgesine ihtiyat olduğunu vurgulamıştık. Şehre gelen yatırımcı ’40 milyon Euro param var’ dese bir dönem yer verecek sanayi arsamız yok” ifadelerini kullandı.
EREĞLİ’YE İKİ OSB BİRDEN…
Arslan Keleş, mevcut OSB yanı sıra iki ayrı OSB daha yapılacağını, kurulacak 50 fabrikanın da önümüzdeki yıllarda üretime gececiğini açıkladı. Keleş şunları söyledi:
“Yaptığımız çalışmalar neticesini verdi. Karadeniz Ereğli’nin ikinci organize sanayi bölgesi Kıyıcak mevkisinde olmak üzere; yer seçim toplantısını 16 Mayıs Perşembe günü odamız hizmet binasında gerçekleştirdik. 95 hektarlık bir alan burası. Ara raporlar alındı; bundan sonraki süreç çevre raporlarının alınması ve tüzel kişiliğin kurulması yönünde olacak.
İkinci olaraksa; ilçe kaymakamımız ile birlikte yaptığımız çalışma neticesinde; Subaşı-Aydınlar OSB için de yer seçim toplantısını 27 Haziran Perşembe günü gerçekleştirdik. İki köyün arasında, 106 hektar bir alanda, üzerinde hiçbir ekili arsa ve yapılaşma olmayan; bölgemiz adına çok büyük avantaja sahip bu alan yüzde 5 ila 10 eğime sahiptir. Kıyıcak’a yapılacak araziye kıyasla daha düz bir seviyeye sahip bir bölge. Bu projeler bölgeyi ayağa kaldıracak, uçuracak.”
Gazetecinin, yeni yapılacak iki organize sanayi bölgesinde üretimin ne zaman başlayacağı yönünde sorduğu soruya yanıt veren Keleş, şöyle dedi:
“Yılbaşına kadar, 2025’in ilk üç ayında tüzel kişiliklerin kurulması, yer tahsislerinin yapılması ve ardından kamulaştırma süreci… Yatırımcı açısından ciddi anlamda bir talep olduğunu görüyoruz. Talep somutlaşırsa; 50 tane fabrika hızlı bir şekilde bu şehre kazandırılmış olacak. Üretime geçilmesi 5 seneyi bulmaz.”
ERDEMİR’İN ENDÜSTRİ BÖLGE İLEN EDİLMESİ
Karadeniz Ereğli’nin bir numaralı gündemi olan Ereğli Demir ve Çelik Fabrikası’nın endüstri bölgesi ilan edilmek istenmesi konusu hakkında konuşan Keleş, şunları aktardı:
“Ereğli Ticaret ve Sanayi olası ve Ereğli Belediyesi olarak duruşumuz ortada. Bizim, ERDEMİR’in endüstri bölgesi olması ile ilgili görüşümüz sorulduğunda; duruşumuz, 2022 Ekim ayı öncesi ne dediysek o yöndedir. Hiç değişmedi. Burası bir özelleştirme kapsamında bir satış yapılmadı. Sadece Özelleştirme İdaresi, kendi elindeki hisseleri sattı. ERDEMİR T.A.Ş mevcut duruyor; bugün hisseler el değiştirdi.
Baktığımız zaman burada yeni bir yatırım da yok. Duymadım, ya da ben mi kaçırdım; ‘ERDEMİR olarak şu yatırımı yapacağız, ilave 3 bin kişilik istihdam sağlayacağız, ürün çeşitliliğini arttıracağız, katma değeri yüksek ürünler yapacağız’ gibi herhangi bir şey de yok. Dolayısıyla ERDEMİR’in endüstri bölgesi olmak isteme sebebini, bence altında yatan haklı bir sebep de yok. Açıkçası kendi fikrimdir; bu şehirde hizmet verebilmesi için kamu kuruluşu olan Karadeniz Ereğli Belediyesi’nin de para kazanmaya ihtiyacı var. Bizlerden emlak vergisi, çöp vergisi olarak düzenli olarak bizden alıyor. Hizmet verebilmesi için herkesin görevlerini yerine getirmesi gerekiyor. Belediye başkanımızın (Halil Posbıyık) açıklamalarını dinledim. ERDEMİR, yılda 30 milyon lira emlak vergisi veriyor. Ben Arslan Keleş olarak 500 bin lira emlak vergisi veriyorum. Koskoca ERDEMİR 30 milyon lira ödüyor. Ya ben fazla ödüyorum ya da ERDEMİR az ödüyor. Söyleyeyim: ERDEMİR’e yapılan imtiyazdan ötürü bu kadar az ödüyorlar. İktisatçıyım, para hesabından da anlarım. ERDEMİR, emlak vergisinde 5 bölgeye bölünmüş. Ricaları ve talepleri doğrultusunda. Bir takım sözler verilmiş; işte kent meydanı yapacağız, şunu-bunu yapacağız diye. Bunlar belediye başkanımızın bana söyledikleridir. Fakat gerçekleşen bir şey yok, bunun karşılığında sadece 30 milyon lire emlak vergisi ve 10 milyon lira da ödemedikleri elektrik ve havagazı vergisi var. Bu da mahkemelik. Yani Ereğli Belediyesi ile ERDEMİR arasındaki tüm mesele bu. Bu para büyük para değil. 30 milyon lira 1 milyon dolar etmiyor. Bunu da hatır için değil yasalar emrettiği için veriyor. Ereğli Belediyesi, bu paraları almak durumunda ve bana göre de gerçekten çok az alıyor. Bunun, koskoca ERDEMİR tarafından gündem maddesi yapılarak işi çekip-çevirmeye çalışmasını anlamıyorum.
Ereğli, ERDEMİR’den büyüktür, bunu da söylemek lazım. Bu şehre birisinin borcu varsa, ERDEMİR’in bu şehre borcu var. Bu şehir borcunu ödedi. En güzel yerlerini zamanında vermiş. Dolayısıyla ERDEMİR’in bu şekilde inatlaşmasını, endüstri bölgesi olması talebini sürekli gündemde tutmasına anlam veremiyorum.”
KAFES BALIKÇILIĞI
Bir süre önce dile getirdiği kafes balıkçığı projesinin geldiği son durum hakkında da değerlendirmede bulunan Keleş, “Kafes balıkçılığı projesini, Zonguldak TSO ile birlikte yürüttük. Alaplı ile Akçakoca sınırları arasında kafesler olacak. Bununla ilgili tüm işlemlerin sonuna gelindi. Geç kaldığımızı düşünüyorduk fakat Su İşleri Genel Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmede, 3 yıldır yeni ruhsat sahası verilmediğini öğrendik. Hazırlanan yeni yönetmelik de bakan beyin önünde imiş. Herhalde yasalaşıp yürürlüğe girecek. Düşündüğümüz gibi gecikmemiz yokmuş, bunu da öğrenmiş olduk. Bu proje, bu şehirde, 30-40 bin tonluk Karadeniz en büyük Türk somonu yetiştiriciliği için en elverişli bölge şeklinde gözüküyor. Buraya gelecek yatırımcılar ile birlikte, şehirde istihdam sorunun çözülmesi, ekonomik çeşitliliğin artmasına ön vermiş olacağız” diye konuştu.
FAKÜLTEDE BİR BUÇUK YILLIK İŞ VAR!
Öte yandan Keleş, toplantının satır aralarında; Ereğli eğitim kampüsünde kaba inşaatın bittiğini; diğer işler için de yaklaşık bir buçuk yıla ihtiyat olduğunu söyledi. Keleş, gazetecinin ‘inşa yavaş mı işliyor?’ sorusuna karşın; işleyişin, hedeflenen zaman içinde ilerlediğini vurguladı.
Diğer yandan da; Ereğli Mesleki ve Teknik Lisesi ile ERDEMİR arasında imzalanan protokolü de hatırlatan Keleş, “ERDEMİR yeni işçi aldığında; ERDEMİR’in kriterlerine uymak kaydı ile okulun metalürji, haddecilik dalında öncelik tanınacak” dedi. 

Haber-Şafak Negüzel



YORUMLAR

eteğliliemekli | 19 Temmuz 2024
söylediklerinizin altına imzamı atarım, (bir ilçede böyle bi fabrika olacal ve o fabrikanın ilçeye faydası olmayacak) bu fabrikanın sahibi kimse derhal ereğlidem çıksın gitsin parasını biz ereğliler olarak toplar veririz, en büyük benim şirin eteğlim erdemir sadece bi fabrika kimse bunu unutmasın. (gece gündüz dua ediyorum fanrikaya yıldırımlar düşsün yangınlat çıksın, depremler olsun yani tok olsun diye) inanın ereğlimi yüzde doksanı benim gibi düşünüyor yüzde onu ise çalışan ve çıkarşarı olan kesim kalsın diyebilir
Gerçekler acıdır | 20 Temmuz 2024
Yanlışlar yok mudur elbette vardır ancak kendinizi kandırmayın, erdemir olmasaydı ereğlinin alaplı dan ya da devrekten bir farkı olmazdı.
Ereğlili | 20 Temmuz 2024
Erdemir ve fabrikalar olmasaydı.. Sanırım şu yorum yazdığınız gazete bile burada olmazdı. Beğenmeyen Erdemir’in olmadığı bir yere göç edebilir.
emekli ereğlili | 20 Temmuz 2024
erdemir var diye ereğli parismi oldu, erdemir var diye ereğli antalyamı oldu, erdemirde çalışan ve erdemirden yararlananlar önce ereğliyi siz terk edin, bi arkadaşın yorumuna katılıyorum ( inşallah yangınlar olur, depremler olur, kasırga olurda erdemir yok olur, ben ekmeği 20 liraya alıyorum erdemirlide 20 liraya alıyor ben 20 bin maaş erdemirli 100 bin maaş, ama ereğlimede faydası yok o bahsettiğiniz beğenmediğiniz alaplı bizden çok çok iyi, 5-7 milyonluk daire iyi olduğumuzu göstermez, gidin bi akçakocaya bakın ne emniyet binalatı ne güxel hükümet binaları ve güzel sahili var burda erdemir yok anlayan anladı
İsminiz | 20 Temmuz 2024
Erdemir olmasa hepiniz işsizsiniz.Onun için binlerce kişi iş başvurusunda bulunuyor.Kimse kendini kandırmasın. Bu maaşları piyasada başka kim veriyor? Bu yaşam standartlarını bulamazdınız. Yatin kalkın yapanlara dua edin. Beğenmeyen çalışmasın.
Gülüçlü | 20 Temmuz 2024
Şunu bir kere kafanıza koyun. Erdemir de çalışmayıp şirkete olur olmaz sözler söyleyenler. Erdemir olmasa emin olun sizlerde burada olmayacaktınız. Şuan da burada ekmek yiyorsanız emin olun dolaylı olarak ta olsa Erdemir sayesinde. Erder burada olmasa organize sanayiler olmaz. Bir çok iş kolu olmazdı Burada dışarıdan ekmek yiyenler üç beş memur olurdu. Siz neyin kafasını yaşıyorsunuz. Yok deprem olsun muş yok şu olsunmuş. Esas sizlere yazıklar olsun.
ereğlili | 20 Temmuz 2024
gülüçlü erdemirden kaç lira maaş alıyorsunda beğenmwyen gitsin diyorsun sen git giderkende fabrikanızıda alın gidin, biz akçakoca gibi şirin bi kent olmak istiyoruz inşallah depremler, seller yangınlat erdemir yok olur, bu şirin kentte hiç bi yararı olmayan fabrikayı istemiyoruz NOKTA sen 20 bin liraya çalışsan böyle yazmazsın bay gülüçlü size zahmet fabrikanızı alın ve ereğlimi terk edin
emekli | 20 Temmuz 2024
gülüçlü beyefendi biz 3-5 memura razıyız sizin gibi 100 bin maaş alana ihtiyaçımız yok hele hele böyle bi fabrikaya hiç ihtiyaçımız yok (sizin düşünceniz kısıtlı (erdemirin ereğlime faydası varmı)
Emekli, | 20 Temmuz 2024
Eski çamlar çardak oldu,Erdemir özelleşti,artık alışın,
Emre | 20 Temmuz 2024
Erdemir işçisi kan ağlıyor ağır çalışma koşulları belimizi büktü sendika işverenle kol kola girmiş yeterli eleman yok adam alınmıyor eytye hak kazanan işçiler kıdem tazminatını vermeyiz diyerek tehdit edilip zorla çalıştırılıyor garip bir dönemden geçiyor maaşlardan bahsetmiyoruz bile erdemirin e´si kaldı şuan sadece yazık çok yazık
Ereğlili | 20 Temmuz 2024
Gülüçlü kardeş onların bedduası kimseye tutmaz,Beddua zayıfların avuntusudur.sıkıntı yok yani.
İsa GÖKSU | 20 Temmuz 2024
Ah Erdemir ah Erdemir ile özdeşir Ereğli hatalar yok değildir mutlaka vardır iş yapılan yerde olur hatalar ama Erdemir yüzünü Ereğli’ye dönmeli iş adamıyla esnafıyla halkıyla barışık olmalı işe alımlarda önceliğin Ereğli olması sağlanmalı Ereğli halkında bu konuda Erdemir e karşı bir kırgınlık var ve haklılar önceleri sanayi ve maden şehri olarak anılan bu güzel şehir şimdi emekli ve yaşlı kesimlerin kaldığı ve zaruriyet ten burada yaşayan insanlar onun için kırmadan dökmeden bazı şeyleri gerçekçi olarak görmemiz lazım öfkeyle oturan zararla kalkar bu atalarımızdan bir sözdür saygılarımla İSA GÖKSU
Ereğlili | 21 Temmuz 2024
Etaş otelinden gülüç ırmağın döküldüğü yere kadar kumsal düşünün ereğli ne olurdu karadenizin incisi olurdu.Oksijeni bol zehir solumayan şehir olurdu
Kemal atanur | 22 Temmuz 2024
Erdemirde işciler 100 bin lira maaş alıyor diyenler, bizim bundan niye haberimiz yok. Erdemir o eski maaşlar yok. 20 yıllık çalışanım o 100 binin yarısını alamıyorum.
Ereğlilili | 26 Temmuz 2024
bilen bilmeyen konuşuyor gerzekler. Erdemir olmasaymış. erdemir olmasa buradan hiçbirşey olmazdı. beddua ediyorlar yazıklar olsun. erdemir de 100 bin alan yok. belediye çöp ekibi bile 30-35 bandında ağır sanayide 45-50 arası alıyorlar. varsa fazlası alın teriyle mesai yapıyor. herkes Erdemir´de çalışacak diye birşey yok.


İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler


ERDEMİR, HAYATA GÖZLERİNİ YUMDU

ERDEMİR, HAYATA GÖZLERİNİ YUMDU


Karadeniz Ereğli’de Huriye Erdemir, tedavi gördüğü Ankara’da hayatını kaybetti. Yakalandığı çaresiz hastalık ile bir süredir müc...
Erdemir limanında 2,5 yıldır hizmet veremiyorlar

Erdemir limanında 2,5 yıldır hizmet veremiyorlar


Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Erdem, ilçedeki acentelik hizmeti veren firmaların yöneticileri ile bir araya geldi. Yaklaşık 2...
BAŞARILARLA DOLU 21 YIL

BAŞARILARLA DOLU 21 YIL


Erdemir Mühendislik 21. yılını kutluyor. Erdemir'den yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: "Erdemir mühendislik, uzman ve deneyimli mühendis kadrosuyla...

Son Eklenen Haberler


ISLAK ZEMİN KAZAYA NEDEN OLDU
Asayiş

ISLAK ZEMİN KAZAYA NEDEN OLDU


Zonguldak-Ankara kara yolunun Çaycuma yönü Eceler mevkiinde meydana gelen kazada, yağışlı havanın etkisiyle yolun kayganlaşması sonucu bir otomobil yoldan &cced...
YÜKSEKLERDE KAR ?
Çevre

YÜKSEKLERDE KAR ?


Zonguldak Valiliği hava sıcaklıklarının 6 ile 12 derece düşeceğini ve yüksek kesimlerde ise kar yağışı beklendiğini açıkladı.

KAFA KAFAYA  ÇARPIŞTILAR
Asayiş

KAFA KAFAYA ÇARPIŞTILAR


Zonguldak’ın Karadeniz Ereğli ilçesinde iki aracın kafa kafaya çarpışması sonucu bir kişi ağır yaralandı. Olay, Orhanlar Mahallesi İhsan Öncel Caddesi'n...
ÖLDÜRÜLEN KADIN SON YOLCUĞUNA UĞURLANDI
Asayiş

ÖLDÜRÜLEN KADIN SON YOLCUĞUNA UĞURLANDI


Kastamonu'da tartıştığı polis eşi tarafından vurularak öldürülen kadın Ankara'da son yolcuğuna uğurlandı. Olay, Saraçlar Mahallesi Ankara Caddesi'nde me...
“İLÇEMİZDEKİ MOTOSİKLET TERÖRÜNE CAN YANMADAN SON VERİLMEYECEK Mİ?”
Gündem

“İLÇEMİZDEKİ MOTOSİKLET TERÖRÜNE CAN YANMADAN SON VERİLMEYECEK Mİ?”


Türkiye de sorun haline gelen bilinçsiz motosiklet kullanımına, Zonguldak’ın Devrek ilçesinden ses yükseltildi. Bu yöndeki beklentiler, sosyal...
ÖĞRENCİ SERVİSİ TIRLA ÇARPIŞTI: 13 YARALI
Asayiş

ÖĞRENCİ SERVİSİ TIRLA ÇARPIŞTI: 13 YARALI


Kastamonu'da öğrencileri taşıyan minibüs ile tırın çarpıştığı 12'si öğrenci 13 kişi yaralandı. Kaza, Kastamonu-Ankara karayolu Kadıdağı mevkisinde meyda...
IRMAĞA ATLADI, EKİPLER KURTARDI
Asayiş

IRMAĞA ATLADI, EKİPLER KURTARDI


Bartın'da ırmağa atlayan şahıs, polis ve itfaiye ekiplerinin ikna çalışmalarının ardından sudan çıkarıldı. Bartın Gazhane Parkı'nın arkasında yürüyen Se...
ERDEMİR İŞÇİSİ HAYATINI KAYBETTİ
Yaşam

ERDEMİR İŞÇİSİ HAYATINI KAYBETTİ


Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde çalıştığı iş yerinde fenalaşan taşeron işçisi yaşamını yitirdi. Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’nda, a...
EREĞLİ’DE ETKİNLİK OLACAK
Sağlık

EREĞLİ’DE ETKİNLİK OLACAK


Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından düzenlenen “Halk Sağlığı Günleri Etkinliği” kapsamında seminer ve yürüyüş gerçekleştirilecek. ...
POLİS, TARTIŞTIĞI EŞİNİ ÖLDÜRDÜ
Asayiş

POLİS, TARTIŞTIĞI EŞİNİ ÖLDÜRDÜ


Kastamonu'da bir polis memuru, evde tartıştığı eşini beylik tabancası ile vurarak öldürdü. Olay, Saraçlar Mahallesi Ankara Caddesi'nde meydana geldi. ...

KÖŞE YAZARLARI

İNSANA GEBE ZONGULDAK, ALTIN MI DOĞURACAK?
Nöbetçi Eczaneler

PİYASALAR

34,2098
37,0671
2.970,20

KDZ.EREĞLİ'DE HAVA DURUMU

kapalı
kapalı 11o

SON YORUMLAR