ANA SAYFA
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
MAGAZİN
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
SAĞLIK
KÜNYE
İLETİŞİM

Fota: ´OYAK yönetimini emeğe saygılı olmaya davet ediyoruz´

   
Fota: ´OYAK yönetimini emeğe saygılı olmaya davet ediyoruz´

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı İsmail Fota, düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Fota, ayrıca 28 Ekim´de Cumhuriyet Balosu düzenleyeceklerinin de duyurusunu yaptı.

CHP  Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı İsmail Fota, parti binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda CHP´li İl Genel Meclis Üyeleri Hayrettin Kartal, Mehmet Aksoy ve Şanver Akdağ da hazır bulundu.

Fota; gündemi değerlendirmek, ilerleyen süreçte izleyecekleri yol haritasını belirlemek ve il genel meclisinde yapılacak çalışmalar hakkında bilgi vermek için toplantıyı düzenlediklerini belirterek, "Cumartesi günü belediye başkanımızın yapmış olduğu toplantıyı izledik, biz de oradaydık. Bu toplantıda Erdemir, Ereğli´ye mutlaka yüzünü dönmeli, spor faaliyetlerine, sosyal yatırımlarına dönmeli Ereğli´yi ayağa kaldırmalı istiyoruz.  Emeğin en yüce değer olduğunu kabul ediyoruz. Erdemir yönetimini, OYAK yönetimini de emeğe saygılı olmaya davet ediyoruz. Erdemir çalışanlarının sosyal güvencesini nasıl kendine şiar edindiyse, emeğe de saygı duymasını, sportif branşlarda başarılı çalışmalar yapmasını istiyoruz. Sonra Erdemir Genel Müdürü randevu taleplerimize pek yer vermiyor, bugün de aradık kendisini; lütfen daha duyarlı olmaya kendisini de davet ediyoruz" dedi. 

"İL OLMA HEDEFİNİ DAHA YUKARI TAŞIYACAĞIZ"

Fota konuşmasında, geçtiğimiz günlerde mecliste grubu bulunan 4 siyasi partinin ilçe başkanlarının bir araya geldiği yemeğe ilişkinde açıklamalarda bulunarak şunları söyledi:

"Dört ilçe başkanı beraber yemek yedik. Bu yemekte öncelikli hedeflerimiz sırayla Ereğli´nin il olması sorununu daha yukarılara kadar taşıyacağız, beraber hareket edeceğiz bu konuda. Ondan sonra Ereğli´ye üniversite açılması için ortak çalışmaya karar verdik. Ankara´daki görüşmelere hep beraber gideceğiz. Bu faaliyetlerimizi en üst noktaya kadar taşıyacağız. Askeri limanın Ereğli´nin ekonomisine açılması için Ankara´da görüşmeler yapacağız. Bu çok önemli, Ereğli ekonomisinin canlanması lazım. Şimdi sadece Ereğli´yi Erdemir´e bağlı olarak görmemek lazım. Birinci önceliğimiz il, ikinci önceliğimiz üniversite, üçüncü önceliğimiz ekonomi ve limanın açılması olmalı. Kahverengi´nin önünden Göztepe´ye bir teleferik projesini hayata geçirmeliyiz. Ereğli´ye gelen insanlarımız üç saat sahilde geziyorlar ondan sonra Ereğli´yi terk edip gidiyorlar. Onların Ereğli´de kalabilmesini sağlamak zorundayız. Yani daha çok onların gezmesine, eğlenmesine olanak sağlamak zorundayız. 16 Ekim´de genel merkezimizle randevu talebimiz var. Bu işleri orada da konuşacağız."

BELEDİYEDEN TALEPTE BULUNDU

Fota, Ereğli Belediyesi´nin bir kreş yapması talebinde bulundu ve "Yine Kız yurdu, Erkek yurdu ve Ereğli belediyesine bağlı bir misafirhane yapsın. Ereğli´ye gelen konukların kalabileceği bir yerimiz yok. Ondan sonra toplumsal muhalefeti açmamız lazım. Yani birebir AKM´deki toplantıyı ben yeterli bulmuyorum. Bunun öncesinde siyasi parti başkanlarıyla belediye başkanının ortak fikirde anlaşması gerekiyor. Toplumsal muhalefeti bu şekilde geliştirirsin. Biz sadece Ereğli´de ilçe başkanı değiliz. Burada Cumhuriyet Halk Partisi´nin genel merkezini de temsil ediyoruz" ifadelerine yer verdi. 

Fota, 28 Ekim´de parti örgütü olarak Cumhuriyeti n 96´ncı yılı nedeniyle Eski Bağlık Gazinosu´nda Cumhuriyet Balosu düzenlediklerini de dile getirdi.

KARTAL, BİLGİ VERDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Genel Meclis Üyesi Hayrettin Kartal, partisinin Ereğli ilçe teşkilatında düzenlenen basın toplantısında il genel meclisinin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

CHP Zonguldak İl Genel Meclis Üyesi Hayrettin Kartal, partisinin Ereğli ilçe teşkilatında düzenlenen basın toplantısında il genel meclisinin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

"ÖNCELİKLİ SORUN YOL, SU, KANALİZASYON, ÇÖP VE ATIK"

Kartal, Zonguldak´ın toplam 327 köyü olduğunu Kdz. Ereğli ilçesinin de 93 köyle en çok köye sahip ilçe olduğunu belirterek, "köylerimizin öncelikli sorunlarının başında yol, su, kanalizasyon, çöp ve atık sorunları gelmektedir. 2019 yılı yatırım programına baktığımızda yol, su ve kanalizasyonun ağırlığı görülmektedir. 2019´un sonlarına yaklaştığımız bugünlerde bu yıl içinde Kdz. Ereğli´de programa alınan 16 köyümüzde 1 ve 2 kat sathı asfalt kaplama, bozulan tüm köy yollarımızda rotmiks, yani yama ve tamirat işleri devam etmekte, yıl sonuna kadar da büyük ölçüde programa uygun olarak bitirilmiş olacaktır. Ayrıca yine 9 köyümüzde tesviye, stabilize, kaplama ve onarım programı devam etmektedir. Yine Üçköy ve Süleymabeyler köyü içme suyu inşaatı bu yıl içinde bitirilmiş olacaktır. Yine program içinde yer alan 16 köyümüzde içme suyu sondaj-etüt proje programları çalışmaları sürmektedir. Ekim 2019 il genel meclisi oturumlarında görüşülerek onaylanan Zonguldak İl Özel İdaresi 2020-2024 yıllarını kapsayan 5 yıllık stratejik planda da belirtildiği gibi, öncelikli olarak yol, su, kanalizasyon, çöp ve katı atık sorunlarının çözülebilmesi büyük önem taşımaktadır. Ayrıca 2019 yatırım programına alınmayan Kdz. Ereğli Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yapılan çalışmalarda ağırlıklı olarak içme suyu, yol ve kanalizasyon sorunlarının çözümü üzerinedir."dedi. 

Toplantıda, yapılması gerekenlerle ilgili görüş ve düşüncelerini de açıklayan Kartal, şu ifadelere yer verdi:

"YAZ AYLARINDA SU SORUNU HAD SAFHADA"

Burada yeri gelmişken gerek il encümeninde ve gerek köylere hizmet götürme birliklerinde katılımcılığı, şeffaflığı, denetlene bilirliği, eşit ve adaletli bir hizmeti sağlayabilmek için seçimlerde partilerin aldığı oy ve çıkardığı meclis üyesi oranında "temsil hakkı" sağlanması gerektiğini özellikle vurgulamak istiyoruz. Bu konuda il genel meclisi ihtisas komisyonları örnek alınabilir, katılımcılık ve şeffaflık için yasal bir düzenleme rahatlıkla getirebilir. Biz önümüzdeki dönemde bununla ilgili bir çalışmayı, parlementoya getirebilmenin çabası içinde olacağız. Çöp ve katı atık sorunu, kanalizasyon sorunu tüm köylerimizde en büyük sorunlar olmaya devam ediyor. Bu sorunlar ciddi çevre kirliliği oluşturuyor. Dere ve akarsu yatakları, güzelim ormanlık alanları çöp ve katı atık yataklarına dönüşüyor. Çevre duyarlılığı konusunda köylülerimizi vatandaşlarımızı bilgilendirmek, eğitmek için çok daha ciddi çalışmalar içerisinde olmak gerekiyor, yaz aylarında su sorunu had safhaya çıkıyor çoğu zaman bazı köylerimiz patpatlarla su taşımak zorunda kalıyor. Birçok köyümüzden bize tankerle su isteğinde bulunuyor ve biz köylerimizin bu su talebini, Kdz Ereğli belediyemizin su tankerleriyle karşılayabiliyoruz. 

"ZONGULDAK HİZMET ALMA NOKTASINDA 40´INCI SIRADA.."

Bu konuda Kdz. Ereğli belediye başkanımız Sayın Halil posbıyığa ve belediye yetkililerine köylülerimiz adına teşekkür ediyoruz.  Köy gençlerinin spor ve kültürel hizmetlerden yararlanabilme olanakları yok denecek kadar az. Köylerimizin spor ve kültürel hizmetlerden yararlanabilmesi için gerekli alan ve mekanları mutlaka ivedilikle yaratmak için daha ciddi, gerçekçi çalışmalar yapılmalıdır. Tüm bu sorunların çözümü için elbette ki daha büyük kaynaklara ödeneklere ihtiyaç var.  Zonguldak genel bütçeye katkı sağlamada ilk 15 il arasına girmesine rağmen, hizmet alma noktasında 40´ıncı, 50´nci sıralardadır. Örnek vermek gerekirse komşu il Kastamonu´ya 2019 Köydes ödeneği 72 milyon lira verilirken, Zonguldak´a 38 milyon veriliyor. Bu haksız ve adaletsiz durum acilen düzeltilmeli, Zonguldak köyler´ hak ettiği eşit ve adaletli hizmeti, ödeneği mutlaka almalıdır. Bu konuda genel iktidar yetkililerine ve milletvekillerine büyük sorumluluk düşüyor.

"EREĞLİ-DEVREK YOLUNUN BU YIL DA BİTMESİ MÜMKÜN DEĞİL"

Zonguldak sahipsiz bırakılmamalıdır. İlimizin sorunları büyük, köylerimizin sorunları büyük.  5 yıllık stratejik planda da belirtildiği gibi, Zonguldak göç vermeye devam ediyor. Küçülmeye devam ediyor. Bölgesel ve sektörel teşviklerden yeterince yararlanamadığı için, çevre illerle rekabet etme şansı da yok oluyor. Bu nedenle eldeki kaynakları daha verimli daha üretken kullanabilmeliyiz. Ancak bu da yapılamıyor. Bu konuda bir örnek vermek istiyorum. Ereğli-Zonguldak yolunda, belli bölümlerde sıcak asfalt dökülüyor. Bir, iki yıl sonra tekrar kazınıp sıyrılıyor, yeni bir asfalt dökülüyor. Bir değil, iki değil, üç değil kilometrelerce asfaltı´ dök, sonra kırıcıyla kır, kepçeyle sıyır, kamyonlarla hafriyatı taşı, ardından yeni bir asfalt daha dök. Böyle plansızlık olmaz. Bu milletin parasına yazık. Paralar çarçur ediliyor. Ereğli - Devrek yolu, iktidarın yerel yöneticilerince yıllarca her seçim dönemlerinde bu sene bitecek deniliyor. Önce 2016, 2018,2019 yıllarında mutlaka bitiriyoruz denilmesine rağmen, 2019 yılsonu gelirken hala daha bitmesi mümkün değil. Bizler CHP İl Genel Meclisi üyeleri olarak, il ve ilçe örgütlerimizle birlikte tüm sorunların takipçisi ve denetçisi olmaya devam ediyoruz, edeceğiz. İlgi genel meclisinin tüm birleşimlerine, büyük bir ciddiyet ve sorumlulukla katılıyoruz. Eleştirilerimizi, görüş ve düşüncelerimizi belirtiyoruz. Sorunların çözümüne katkı sağlamaya çalışıyoruz. 

"VATANDAŞIMIZIN DERTLERİNE ORTAK OLMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Bunun yanında ilçe örgütümüz ve yöneticilerimizle birlikte, Çaylıoğlundaki sel felaketinde olduğu gibi vatandaşlarımızın dertlerine ortak olmaya çalışıyoruz. Düğünlere, cenazelere, kurum etkinliklerine, davetlere, inceleme ziyaret ve gezilerine de bizzat katılarak, partimizi temsil görevimizi de yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu çabalarımız önümüzdeki ki dönemde de artarak devam edecektir. Bizler, CHP Kdz. Ereğli il genel meclisi üyeleri olarak üstlendiğimiz bu kutsal görevin, büyük bir ciddiyet ve sorumluluk gerektirdiğinin bilincinde olduğumuzu belirtiyor, saygılar sunuyoruz."



YORUMLAR


İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler


CHP´nin Ereğli kongre tarihi belli oldu

CHP´nin Ereğli kongre tarihi belli oldu


CHP Karadeniz Ereğli İlçe Başkanlığına kayyum olarak atanan İsmail Fota, kongre takvimi ile ilgili son gelişmeleri bildirdi. Cumhuriyet Halk Partisi Karadeniz Ereğli ilçe ko...
Posbıyık: ´El ele Ereğliyi ayağa kaldıracağız´

Posbıyık: ´El ele Ereğliyi ayağa kaldıracağız´


Zonguldak Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, kendisine yapılan tebrik ziyaretleri kapsamına Maden Şehitleri Derneği, Muharip Gaziler Derneği, Ziraat Odası, Esnaf Kefalet Od...
OYAK-EREĞLİ BARIŞI MÜMKÜN MÜ?

OYAK-EREĞLİ BARIŞI MÜMKÜN MÜ?


YAZININ TAMAMI İÇİN LÜTFEN AŞAĞIDAKİ LİNKİ TIKLAYINIZ. http://www.ereglidemokratmedya.com/yazi/oyak-eregli-barisi-mumkun-mu-52184.html ...

Son Eklenen Haberler


ZEYNEP DÜNYA 3’ÜNCÜSÜ…
Spor

ZEYNEP DÜNYA 3’ÜNCÜSÜ…


Karadeniz Ereğli’de Zeynep Tuncay, Dünya Down Sendromu Olimpiyatları’nda Masa Tenisi Branşı’nda dünya üçüncüsü oldu. Ereğl...
SEZER: “KAYBEDECEK 5 YIL DAHA YOK”
Siyaset

SEZER: “KAYBEDECEK 5 YIL DAHA YOK”


Karadeniz Ereğli’nin beş yıldır çoğu hizmetten mahrum bırakıldığını öne sürdü AK Parti Belediye Başkan Adayı İbrahim Sezer, şehrine hizmet vermediğin...
MURAT SESLİ: “MURAT SESLİ KAZANACAK”
Siyaset

MURAT SESLİ: “MURAT SESLİ KAZANACAK”


Bir dönem Karadeniz Ereğli belediye başkanlığı yapan Murat Sesli, “birbirlerine saldırmaları lazımken her iki aday da bana saldırıyor. Neden? Çünkü ...
İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDEN DUYURU!
Gündem

İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDEN DUYURU!


31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde, Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkın...
“İKTİDAR GÜCÜ BAŞKA ONU KULLANMAK LAZIM”
Siyaset

“İKTİDAR GÜCÜ BAŞKA ONU KULLANMAK LAZIM”


Özhaseki: “Ömer Selim Bey kardeşime sizler izin verirseniz önünü açarsanız, onu desteklerseniz Allah'ın izniyle ben de buranın bir evladı ...
BİR KİŞİ VERESİYE DEFTERİNİ ÖDEDİ
Yaşam

BİR KİŞİ VERESİYE DEFTERİNİ ÖDEDİ


Karadeniz Ereğli’de bir hayırsever, bakkal veresiye defterindeki borçların tamamını ödedi. Potbaşı Mahallesi’nde bakkal işleten Muammer Arslan, iş yerin...
TIRLA ÇARPIŞAN OTOBÜS REFÜJE ÇIKTI: 1’İ AĞIR 15 YARALI
Asayiş

TIRLA ÇARPIŞAN OTOBÜS REFÜJE ÇIKTI: 1’İ AĞIR 15 YARALI


Düzce’de şehirlerarası yolcu otobüsü, önünde seyir halinde olan tıra arkadan çarpıp refüje girdi. Refüjün çamurlu olm...
EREĞLİ´DE TRAFİK DENETİMLERİ ARTIRILDI
Gündem

EREĞLİ´DE TRAFİK DENETİMLERİ ARTIRILDI


Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Trafik Şube Ekipleri Çetin Apatay Bulvarında otomobil ve ticari ara...
DENİZDE BULUNAN CESEDİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU
Asayiş

DENİZDE BULUNAN CESEDİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU


Zonguldak’ın Ereğli’de denizde ölü bulunan 25 yaşındaki gencin kimliği belli oldu. Gencin isminin Armağan Salman olduğu öğrenildi . Ereğli il&ccedi...
YANGINDA MAHSUR KALAN YATALAK ADAMI EKİPLER KURTARDI
Asayiş

YANGINDA MAHSUR KALAN YATALAK ADAMI EKİPLER KURTARDI


Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde çıkan yangın, itfaiyenin müdahalesi ile söndürülürken, mahsur kalan yatalak hasta ekiplerce evden çık...

KÖŞE YAZARLARI

NE BAYRAMINDAN BAHSEDİYORSUNUZ?
EREĞLİ ‘’DİNAMİKLERİ’’ ZAYIF
Nöbetçi Eczaneler

PİYASALAR

32,3437
35,1581
2.307,27

KDZ.EREĞLİ'DE HAVA DURUMU

kapalı
kapalı 15o

SON YORUMLAR