ANA SAYFA
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
MAGAZİN
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
SAĞLIK
KÜNYE
İLETİŞİM

“GELECEĞİ ÖĞRETMENLER KURAR!”

   
“GELECEĞİ ÖĞRETMENLER KURAR!”

Zonguldak’ta Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliği’ni kabulünün yıldönümü ve 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama mesajları yayınlandı. Mesajlarda, öğretmenlik mesleğinin ülkenin geleceği açısından hayati önem taşıdığına vurgu yapıldı.

24 Kasım 1928’de, Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliği’ni kabul etmesinin yıldönümü ve 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama mesajları yayınlandı. Mesajlarda, öğretmenlik mesleğinin ülkenin geleceği açısından hayati önem taşıdığı ve özlük haklarının iyileştirilmesinin gerekliliği vurgusunda bulunuldu.

VALİ BEKTAŞ: “EMEK, SABIR, HOŞGÖRÜ İSTEYEN BİR MESLEK”

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Öğretmenler Günü dolayısıyla yayınladığı yazılı açıklamada, Ülkelerin ekonomik ve toplumsal yaşamlarının iyileştirilmesi ve kalkınmasının, ancak eğitim öğretime gereken hassasiyetin gösterilmesi ile mümkün olabileceğini belirtti.

Bektaş mesajında şu ifadelere yer verdi:

“İşte bu nedenle eğitim- öğretim ülkemizin her zaman öncelikli konuları arasında yer almış, değerli öğretmenlerimizin gösterdiği azim ve fedakârlık sayesinde bugünlere ulaşılmıştır. Dünyanın en kutsal mesleklerinden birisi olan öğretmenlik büyük bir emek, fedakârlık, hoşgörü ve sabır isteyen ulvi bir meslektir. Öğretmenlerimiz  geleceğimizin teminatı çocuklarımızı, bilgi ile donatarak aydınlık, huzurlu, mutlu, kalkınmış bir Türkiye hedefine doğru sorumluluklarını  her zaman büyük bir  özveri ve azimle yerine getirmektedirler. Toplumsal yaşantımızda saygın bir yeri olan, değerli öğretmenlerimizin yetiştirdiği çocuklarımız, ülkesine, milletine, milli ve manevi değerlerimize yürekten bağlı, kendine güvenen, okuyan, araştıran, sorgulayan, güzel ahlak ve sorumluluk sahibi kişilikli bireyler olarak ülkemizi gelişmiş ülkeler içerisinde söz sahibi yapacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle en değerli varlıklarımız olan çocuklarımızı  insanlığa faydalı bireyler olmaları yolunda büyük emek, özveri, sabır ve hoşgörü sergileyerek gelişmelerine katkı sağlayan, geleceğimizin mimarları, eğitimin temel taşı ve vazgeçilmezleri öğretmenlerimizin  “ Öğretmenler Gününü”  kutluyor; Başta Başöğretmen Gazi Mustafa  Kemal ATATÜRK olmak üzere ebediyete intikal etmiş, tüm öğretmenlerimizi,  rahmet,  minnet ve saygıyla anıyor, emekli öğretmenlerimize sağlıklı huzurlu mutlu bir yaşam,  görevde olan öğretmenlerimize de  başarılar diliyorum.

TÜRKMEN: “NE KADAR MİNNET DUYSAK AZ!”

AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen,  mesajında, “Millet Mektepleri’nin açılışı ve Mustafa Kemal Atatürk’ün Başöğretmenliği kabulünün yıl dönümü olan 24 Kasım’ın 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlanmakta olduğunu belirterek şunları kaydetti:

“Bir milletin; milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü, tarihini, gelenek ve göreneklerini bilen, bizi biz yapan değerlerin farkında olan nesiller yetiştirmek öğretmenlerimiz sayesinde mümkün olmaktadır. Mili birlik ve bütünlüğün sağlanmasında, ülkemizin ekonomik ve sosyal yönden daha da kalkınarak muasır medeniyetler seviyesine ulaşmamızda en büyük pay yeni neslin yetiştiricileri öğretmenlerimize  ne kadar çok minnet ve şükran duysak azdır. Topluma hizmet veren her mesleğin saygın olduğu bir gerçektir. Ama bütün meslek mensuplarını yetiştirip hayata hazırlayan öğretmenlik mesleği ayrı bir kutsallık taşımaktadır. Öğretmenlerimiz sevgi ve fedakârlık gerektiren ağır bir sorumluluk gerektiren kutsal bir görev yapmaktadırlar.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de belirttiği gibi ’Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’ Bu inançla, çok şey borçlu olduğumuz ve bu kutsal mesleği icra eden saygıdeğer öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aramızda bulunmayan öğretmenlerimizi de rahmetle anıyorum”

DEMİRTAŞ: “GELİŞMİŞLİĞİN GÖSTERGESİ!”

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün öğretmenlere verdiği önemi “Yeni nesil, sizlerin eseri olacaktır” sözü ile vurgulayan CHP’li Demirtaş, mesajında şunları ifade etti;

“Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk, öğretmenlere ve eğitime verdiği önemi “Öğretmenler; Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır…”sözü ile net bir şekilde belirtmiştir. Bir ülkenin gelişmişliğinin göstergesi eğitim ve eğitimciye verdiği önemle doğru orantılıdır. Çocuklarımızı ve gençlerimizi hayata hazırlayan, bilimsel gerçekliği önemseyen, ülkenin gelişim ve kalkınmasına katkı sunacak bireyleri yetiştiren öğretmenlerimizdir. Nitelikli, bilimsel ve laik eğitim sistemi, Cumhuriyetin ve demokrasinin güvencesidir.  Türkiye’nin çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkma hedefine ulaşması ancak nitelikli eğitimcilerin yetiştireceği bilimsel düşünen, Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkan, sanat zevki gelişmiş, spor bilincine sahip, özgür ve vicdanlı nesiller ile mümkün olacaktır.”

TOSUN: “ÖĞRETMENLER SAYESİNDE..”

AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, 24 Kasım Öğretmenler Günüyle ilgili açıklama yaparak eğitimin ailede başladığını belirterek, “ Eğitimin temeli ailede atılıyor. Daha sonra ailede başlayan eğitim çocuklarımızın okullara gitmesiyle birlikte öğretmenlerle devam ediyor. Böylelikle eğitim süreci hem aile hem de öğretmenler eşliğinde devam ediyor” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin dünyanın güçlü ve itibarlı devletlerinden biri haline gelmesindeki en önemli payın fedakârca, cefakârca, özveriyle gayret gösteren öğretmenlerin olduğunu belirten Tosun “Bu millet, öğretmenlerimizin emekleri ve özverisi sayesinde medeniyet yürüyüşünü azimle sürdürüyor. Öğretmenlerimiz ülkemizin geleceği adına önemli bir fırsattır. Her öğretmen, çocuklarımız için, geleceğimiz için bir umut ışığıdır. Türkiye gelecekteki hedeflerine dünyadaki değişime kayıtsız kalmayan, kendini yenileyen, genç nesilleri dünün ve bugünün şartlarına göre değil, yarının şartlarına göre geleceğe hazırlayabilecek öğretmenlerle ulaşacaktır.” ifadelerini kullandı.

GMİS YÖNETİM KURULU:”EN KUTSAL MESLEKLERDEN…”

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, Yönetim Kurulu adına yayınladığı mesajda, “Öğretmenlik; gece gündüz demeden günün 24 saati hayatın her alanında insana görev ve sorumluluk yükleyen, topluma örnek olmayı gerektiren dünyanın en kutsal mesleklerinden biridir. Öğretmenlerimize duyduğumuz sevgi, saygı; onların emeğinin, fedakarlığının karşılığıdır. Hepimizin öğretmenlerimize karşı borcu ve sorumluluğu vardır. Onların mutluluğu ülkemizin geleceğini aydınlatacaktır. Ülkemizin ve dünyanın geleceğini şekillendiren öğretmenlerimizin ekonomik ve sosyal sorunlarını çözmek, onların daha sağlıklı şartlarda ve daha iyi koşullarda görev yapmalarını sağlamak zorundayız” ifadelerine yer verdi.

EĞİTİM SEN VE EĞİTİM İŞ’İN MESAJLARI

Öte yandan Eğitim alanında örgütlü sendikalar da Öğretmenler Günü dolayısıyla basın açıklamaları gerçekleştirdi.

Eğitim Sen Zonguldak Şube Yönetim Kurulu, yazılı basın açıklamasında öğretmenlerin en temel sorunlarının bile Öğretmenler Günü’nde gündeme gelmemesini eleştirerek, “Bizler, öğretmenlerin ‘hükümet memuru’ yapılmasını, öğretmen ve yönetici atamalarının siyasi çıkar hesaplarıyla yapılmasını değil; Eğitim sisteminin daha nitelikli olması için somut adımlar atılarak çalışma ve yaşam koşullarımızın iyileştirilmesini istiyoruz. Öğretmenler siyasi iktidarlara değil; halka ve öğrencilerine karşı sorumludur. Bu nedenle bizler, aksi yöndeki tüm politika ve uygulamalara rağmen iktidarın değil, halkın öğretmeni olmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Eğitim İş Zonguldak Şube Başkanı Metin Kahveci ise mesajında, “Şimdiye kadar eğitimin kronikleşmiş sorunlarına eğilmeyip çoğunlukla makyaj niteliğinde düzenlemeler yapan Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin ana sorunlarına ve onların çözümlerine odaklanmak yerine, bu sorunların etrafından dolanmaya devam etmektedir.E ğitim-İş olarak tekrar altını çiziyoruz: Öğretmenin maruz kaldığı fiziki şiddet, yaşadığı sıkıntının sadece görünen yüzüdür. Sefaletin kucağına itilen, yanlış politikalar sonucu toplumdaki statüsü düşürülen, hakketmedikleri koltuklarda keyfi zorbalık yapan, okul yöneticilerinin zorbalığına terk edilen öğretmenlerin sorunları çözülmedikçe, doğru işleyen bir eğitim sistemi de ancak hayal olacaktır” dedi.

Haber: Hüseyin Aksakal

“GELECEĞİ ÖĞRETMENLER KURAR!” - 1
“GELECEĞİ ÖĞRETMENLER KURAR!” - 2
“GELECEĞİ ÖĞRETMENLER KURAR!” - 3


YORUMLAR


İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler


Öğretmenler, yangın eğitim kursunu tamamladı

Öğretmenler, yangın eğitim kursunu tamamladı


Karadeniz Ereğli´de, Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Kışla biriminin düzenlemiş olduğu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı öğretmenlere yönelik olan "Yangın Eğitim Kurs...

Son Eklenen Haberler


YİĞİT YENİDEN DANIŞTAY BAŞKANI
Gündem

YİĞİT YENİDEN DANIŞTAY BAŞKANI


Danıştay Başkanı Zeki Yiğit, görev süresinin dolmasının ardından yapılan seçimde, bir kez daha göreve seçildi. Zeki Yiğit'in 7 Mayıs 2020'de başl...
ERDEMİR, TUBE & WİRE FUARI’NA ÜÇÜNCÜ KEZ KATILDI
Ekonomi

ERDEMİR, TUBE & WİRE FUARI’NA ÜÇÜNCÜ KEZ KATILDI


Karadeniz Ereğli’de kurulu olan Türkiye’nin en büyük yassı çelik üreticisi ERDEMİR’in, demir-çelik endüstrisinin uluslar...
TOZ TAŞINIMI HADİSESİ BEKLENİYOR! 
Çevre

TOZ TAŞINIMI HADİSESİ BEKLENİYOR! 


Aralarında Zonguldak’ın da olduğu 5 şehirde etkili olacağı tahmin edilen “toz taşınımı” nedeni ile Zonguldak Valiliği’nden uyarı yapıldı. Meteoroloji ...
EŞİNE KIZDI ARACINI YAKTI!
Asayiş

EŞİNE KIZDI ARACINI YAKTI!


Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde bir şahıs, eşine ait olan aracı yakarak kullanılamaz hale getirdi . Edinilen bilgiye göre olay saat 11.30 sıralarında Alaplı il&c...
“ULUSAL EGEMENLİĞİMİZİN 104. YILI KUTLU OLSUN”
Gündem

“ULUSAL EGEMENLİĞİMİZİN 104. YILI KUTLU OLSUN”


Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, Yönetim Kurulu adına “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” mesajı yayınladı. ...
İKİSİ DE SERBET BIRAKILDI
Asayiş

İKİSİ DE SERBET BIRAKILDI


Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde; Akçakoca-Ereğli karayolunda durdurulan şüpheli araçta 94,34 gram bonzai, 0.95 gram metamfetamin maddesi ele geçir...
AK PARTİLİ VEKİL ‘HAYIRLI OLSUN’ DİYEREK DUYURDU
Siyaset

AK PARTİLİ VEKİL ‘HAYIRLI OLSUN’ DİYEREK DUYURDU


AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı, Zonguldak Merkez’de bulunan derede sürdürülen ıslah ve cam teras korkuluk çalışmalarının Eylül ayı...
23 NİSAN’IN ÇOCUKLARI, EREĞLİ’DE BAYRAMI YAŞADI
Kültür-Sanat

23 NİSAN’IN ÇOCUKLARI, EREĞLİ’DE BAYRAMI YAŞADI


Karadeniz Ereğli Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda şenlik gerçekleştirdi. Sokak oyunları, oyun parkurları, bilimsel deneyler, şişme ...
ÇOCUKLARA BAYRAMDA ÜCRETSİZ LUNAPARK
Gündem

ÇOCUKLARA BAYRAMDA ÜCRETSİZ LUNAPARK


Devrek ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşku içerisinde kutlandı ve kutlamaların ardından çocuklara ücretsiz lunapark imkan...
ŞİDDET UYGULANAN KEDİNİN TEDAVİSİ SÜRÜYOR
Çevre

ŞİDDET UYGULANAN KEDİNİN TEDAVİSİ SÜRÜYOR


Zonguldak'ta şiddet uygulanması sonucu çenesi kırıldığı değerlendirilen sahipsiz kedinin veteriner kliniğindeki tedavisi sürüyor.

KÖŞE YAZARLARI

NE BAYRAMINDAN BAHSEDİYORSUNUZ?
EREĞLİ ‘’DİNAMİKLERİ’’ ZAYIF
Nöbetçi Eczaneler

PİYASALAR

32,5599
34,8411
2.431,77

KDZ.EREĞLİ'DE HAVA DURUMU

kapalı
kapalı 16o

SON YORUMLAR