ANA SAYFA
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
MAGAZİN
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
SAĞLIK
KÜNYE
İLETİŞİM

GMİS YÖNETİCİ-TEMSİLCİ EĞİTİM SEMİNERLERİ

   
GMİS YÖNETİCİ-TEMSİLCİ EĞİTİM SEMİNERLERİ

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Yönetici ve Temsilci Eğitim Seminerlerinin ilki 8-9-10 Aralık 2023 tarihlerinde Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde gerçekleştirildi.

Seminere GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Yener Arslanbuğa, Genel Mali Sekreter Yalçın Yiğit, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, şube başkan ve yöneticileri ile işyeri temsilcileri katıldı.
GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil ile Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri seminer salonuna girişte temsilciler tarafından “İşte başkan işte sendika”, “Madenci sizinle gurur duyuyor” sloganları ve alkışlarla karşılandı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan seminerin girizgahını Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir yaptı. Demir şöyle konuştu:
“Geçtiğimiz hafta yapılan TÜRK-İŞ 24’üncü Olağan Genel Kurulu, TÜRK-İŞ camiamıza ve tüm işçi sınıfına hayırlı olsun. Umarım bizim istediğimiz ve beklediğimiz tablo ortaya çıkar ve işçi arkadaşlarımızın, emekçilerin kazanımlarıyla iyi bir süreç geçiririz.
1946 yılında kurulan Türkiye'nin en köklü sendikalarından biri olan Sendikamızın hem üyesiyim hem de temsilen buralardayım. Sendikamızın üyesi bulmaktan dolayı her zaman gurur duydum, sizleri temsil etmekten gurur duyuyorum. Örgütlenme ve eğitim çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Hocalarımız sizlere burada bilgiler aktaracak. Bizim de sizlerden beklediğimiz iş yerlerine gittiğinizde bu bilgileri arkadaşlarımıza aktarmanız. Dolayısıyla siz tabandan yukarıya sorun ve sıkıntıları bize anlatıyorsunuz. Gecesini gündüzüne katan, madencinin her derdine ortak olan Hakan Yeşil başkanımız da Ankara'da sizlerle, bizlerle birlikte çözüm üretiyor. Sendikamız çatısı altında sizlerle birlikte olmaktan gurur duyuyorum. Hepinize saygılarımı, sevgilerimi sunuyorum.”
Tayfun Demir'in konuşması sırasında madenciler “İşte madenci işte sendika”, “Madenciler seninle gurur duyuyor” sloganlarını attı.
YEŞİL: MÜCADELE BİLGİ VE EĞİTİMLE OLUR
Seminerin açılış konuşmasını yapan GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, “Güçlü bir sendika mücadele ile olur. Mücadele de bilgi ve eğitim ile olur” dedi. Yeşil şöyle devam etti:
“Biz eğitim seminerimizde daha beraberiz. Bundan 4 yıl önce çıktığımız bu yolda dedik ki bazı şeyleri değiştirelim; Sendikanın yönünü, vizyonunu değiştirelim. Güçlü bir sendika olalım. İşçisiyle, emekçisiyle birlikte olan, beraber olan, iç içe olan, dertleşebilen sendika yönetimi oluşsun dedik. Çok şükür bunu başardık.  Sendikamızın 18’inci Genel Başkanı olarak bana tekrar üst üste ikinci defa görev veren sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız.
Güçlü bir sendika mücadele ile olur. Mücadele de bilgi ve eğitim ile olur. Biz bu eğitimlere göreve geldiğimizden beri niçin önem veriyoruz; İşte bu zorlu yollarda nasıl beraber yürürüz, nasıl mücadele ederiz, sendikamızı nasıl güçlendiririz, birlik ve beraberliğimizi nasıl sağlarız kavgası içindeyiz. Madenci feneri her zaman yanmaya devam ediyor. Çünkü biz Türkiye ekonomisine katkı veren, mücadele eden, yerin yüzlerce metre altında, yer üstünde canla başla çalışan emekçileriz. Tabii bunun da karşılığını almak istiyoruz. Çok iyi bir dönem geçirdik. Çalışma Bakanlığımızla, Enerji Bakanlığımızla iyi ilişkiler kurduk ve yıllardır hak ettiğimiz halde alamadığımız hakların çoğunu bizlere destek veren arkadaşlarımız, büyükleriniz sayesinde, birlikte mücadelemizle çok şükür aldık.
TÜRKİYE’DE KALPLERDEKİ YERİMİZİ ALDIK
Depremde hep beraber mücadele ettik. Türkiye’de kalplerdeki yerimizi aldık. Deprem bölgesinde yaptıklarınızı kimse unutmadı, unutmayacak. Ben bu anlamda hepinize deprem bölgelerinde gösterdiğiniz özen ve mücadele için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hepinizi alnınızdan öpüyorum. 
Aramızda çok değerli hocamız var, eğitimler veren, kitap yazan çok değerli bir hocamız. Bize çok değerli bilgilerini aktaracak. Tayfun başkanının söylediği gibi bu salonlardaki eğitimlerimizi can kulağıyla dinleyin. Sizler temsilcisiniz, yöneticisiniz. Tabii sorumluluklarınız var. Burada edindiğiniz bilgileri bu salonlara gelemeyen tüm iş yerlerindeki arkadaşlarımıza aktarmak en baştaki görevlerinizden biri. Beraber mücadele edersek varız.  Birlikte aynı şeyi düşünürsek başarabiliriz. Bu anlamda sorumluluklarımız büyük. Hepinize teşekkür ediyorum, sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.
Yeşil’in konuşması sırasında madenciler “İşte madenci işte sendika”, “Madenci feneri sönmeyecek” sloganlarını attı. Genel Başkan Hakan Yeşil'in konuşmasının ardından Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Tarkan Zengin “Türkiye'de Sendikalar ve Sendikal Kavramlar” konulu sunum yaptı, maden işçilerinin sorularını yanıtladı. Genel Başkanı Hakan Yeşil, Öğretim Üyesi Zengin’e seminerin bir anısı olarak madenci heykeli takdim etti.
YEŞİL: BİR DAHA BEDEL ÖDEMEK İSTEMİYORUZ
Seminerin ikinci bölümünün de açılışını yapan GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, iş sağlığı ve iş güvenliğinin olmazsa olmazlarından biri olduğunu ifade ederek “Biz yıllardır bedel ödemiş insanlarız. Bir daha bedel ödemek istemiyoruz” dedi. Yeşil şöyle konuştu:
“Değerli arkadaşlarım eğitim seminerimizin ikinci bölümünde aramızda çok değerli Çalışma Bakanlığından hocamız var.  Uzman olduğu alanda bizlerle bilgilerini paylaşacak. Bu konu bizi çok yakından ilgilendiren önemli konu; iş sağlığı ve iş güvenliği. Bu olmazsa olmazlarımızdan biri. Biz yıllardır bedel ödemiş insanlarız. Bir daha bedel ödemek istemiyoruz. Kozlu faciası, Armutçuk faciası, Karadon faciası, Soma ve Ermenek faciası, en son yaşadığımız Amasra Müessesemizdeki büyük facia. Biz iş sağlığı ve güvenliğinin önemli bir konu olduğunu çok iyi biliyoruz. O yüzden bizler çalışırken birbirimize can emanet ederiz.  Biz ocağa girdiğimizde ilk öğrendiğimiz, yapacağımız işi düzgün yapmak, bizden sonraki vardiyada çalışacak arkadaşlarımızın, yaptığımız eksik işle hayatını tehlikeye atmamaktı. Bunu hepiniz çok iyi biliyorsunuz. Tabii Soma faciasından sonra bir dizi önlemler alındı, iş sağlığı ve iş güvenliği anlamında yeni değişiklikler yapıldı. Tabii kağıt üzerinde de olsa değişiklik önemli ama uygulamada bunları hayata geçirmek daha da önemli. Bu dersin çok faydalı olacağına inanıyorum.
Bu vesileyle de madenlerde kaybettiğimiz tüm arkadaşlarımızı rahmetle, saygıyla ve şükranla anıyorum”.
Yeşil’in konuşmasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Uzmanı Burak Yasun “Madenlerde İş Sağlığı ve Güvenliği Önlemleri-Güvenlik Kültürü” konulu sunum yaptı.
Sunumun ardından GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, Çalışma Uzmanı Burak Yasun’a seminerin anısı olarak madenci heykeli takdim etti.

 

 

 

 

GMİS YÖNETİCİ-TEMSİLCİ EĞİTİM SEMİNERLERİ - 1
GMİS YÖNETİCİ-TEMSİLCİ EĞİTİM SEMİNERLERİ - 2
GMİS YÖNETİCİ-TEMSİLCİ EĞİTİM SEMİNERLERİ - 3


YORUMLAR


İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler


GMİS Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplandı...

GMİS Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplandı...


 Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genişletilmiş Başkanlar Kurulu, Genel Başkan Hakan Yeşil başkanlığında 11 Ağustos 2020 tarihinde Sendika Genel Merkezinde topla...
Yeni işçiler madenci eğitimi alıyor

Yeni işçiler madenci eğitimi alıyor


Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) alınan 1500 işçiden yedeklerden çağrılan 15 yeni madencinin eğitimleri sürüyor. TTK Eğitim D...
Aday Öğretmen Yetiştirme Seminerleri başladı

Aday Öğretmen Yetiştirme Seminerleri başladı


Zonguldak´ın Çaycuma ilçesine 2019 Ağustos döneminde ataması yapılan 57 sözleşmeli aday öğretmenlerin " Aday Öğretmen Yetiştirme Seminerleri" Oktay Olcay Yurtbay Anado...

Son Eklenen Haberler


O, KALAN SON KALAYCILARDAN
Teknoloji

O, KALAN SON KALAYCILARDAN


Zonguldak'ın Devrek ilçesinde kalaycı ustası Hüseyin Macit Çekeneci, teknolojiye rağmen mesleğini sürdürüyor. Devrek tarihini yansıtan ve ba...
Kafkametler’in kaptan köşkü karaya çıkartıldı
Gündem

Kafkametler’in kaptan köşkü karaya çıkartıldı


Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde 160 gün önce askeri mendireğe çarparak batan Türk Bayraklı yük gemisi Kafkametler’de, kaptan köş...
PLAJLARDA SON DURUM
Çevre

PLAJLARDA SON DURUM


Karedeniz Ereğli Belediyesi, fırtına felaketinde zarar gören Sevgi, Barış, Dostluk Plajları’nda sezon öncesi düzenleme çalışmalarına başladı. Bele...
SERHAT SÖZER TOPRAĞA VERİLDİ
Yaşam

SERHAT SÖZER TOPRAĞA VERİLDİ


Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, intihar edan MHP Alaplı eski ilçe Başkanı 43 yaşındaki Serhat Sözer, toprağa verildi.
ZBEÜ’YE AKREDİTASYON BELGESİ
Gündem

ZBEÜ’YE AKREDİTASYON BELGESİ


Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yürütülen 2022 Yılı Kurumsal Akreditasyon Programı k...
MURAT SESLİ, ŞİMDİDEN ADAYLIĞINI AÇIKLADI
Siyaset

MURAT SESLİ, ŞİMDİDEN ADAYLIĞINI AÇIKLADI


Zonguldak’ın ilçesi Ereğli’de bir dönem belediye başkanlığı yapan, Türkiye Mahalli İdareler Seçimleri’nde de İYİ Parti’den beledi...
CHP’Lİ BELEDİYE 250 MİLYON BORÇ BIRAKTI
Siyaset

CHP’Lİ BELEDİYE 250 MİLYON BORÇ BIRAKTI


Zonguldak’ın Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, CHP’den devraldıkları borçların 250 milyon lirayı bulduğunu belirterek “Ciddi bir enkaz devral...
TÜNEL ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR
Gündem

TÜNEL ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR


Zonguldak-Filyos arasındaki tünel ve yol çalışmaları aralıksız sürüyor. AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı, Kilimli- Muslu tünellerini ziya...
YAZA KADAR “İLMEK İLMEK”
Çevre

YAZA KADAR “İLMEK İLMEK”


Karadeniz Ereğli’de yıkıma neden olan 19 Kasım 2023’te tam fırtınanın sahil kesiminde açtı hasarın onarıldığı bildirildi. Sahilin eksi haline dönmesinin ...
KAYIP KÖPEK...
Yaşam

KAYIP KÖPEK...


...

KÖŞE YAZARLARI

NE BAYRAMINDAN BAHSEDİYORSUNUZ?
EREĞLİ ‘’DİNAMİKLERİ’’ ZAYIF
Nöbetçi Eczaneler

PİYASALAR

32,4504
34,8290
2.441,87

KDZ.EREĞLİ'DE HAVA DURUMU

kapalı
kapalı 16o

SON YORUMLAR