ANA SAYFA
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
MAGAZİN
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
SAĞLIK
KÜNYE
İLETİŞİM

“HERKES KENDİNİ KORUSUN!”

   
“HERKES KENDİNİ KORUSUN!”

Kaymakam Çorumluoğlu, ilçenin en işlek caddesinde akan trafikte 'maske denetimi' yaptı. Uygulama sırasında maskesi olmayan pek çok sürücü ve yolcu, kaymakam ve polisi görünce maskelerini taksada cezadan kurtulamadı... 

Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, İçişleri Bakanlığı'nın talimatı doğrultusunda Covid-19 salgını çerçevesinde gerçekleştirilen denetimlere katıldı. Çorumluoğlu, “İşbirliği halinde çalışıyoruz. Kimsenin burnu kanamasın istiyoruz ama en yakınımıza kadar bu vakalar ulaştı. Herkes kendisini korusun diye söylüyorum. Devlet olarak bizim bundan sonra tüm tedbirlerimiz sahada olacak. Özellikle köylerimiz ve şehir merkezini ciddi olarak basacağız” dedi.Çorumluoğlu Atatürk Anıtı önündeki kavşakta gerçekleştirilen ve İlçe Emniyet Müdürü Hakan Çelik ve Belediye yetkilileri ve ilgili birim temsilcilerinin de katıldığı denetimler öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 4 gün boyunca pazaryeri, otobüsler ve diğer tesislerde yoğun şekilde denetimler gerçekleştirileceğini ifade eden Çorumluoğlu şöyle konuştu:

“Bakanlığımızdan gelen bir talimat gereği zaten devam ettiğimiz denetimlerimizi dört gün boyunca, hem pazaryeri, hem otobüsler, hem diğer tesisler olarak yoğun bir şekilde sürdüreceğiz. Burada pazaryerleri şu anda açık olduğu için daha önce restaurant ve kafelerde bir yoğunluğumuz vardı. Oralar kapatılınca orada biraz daha yoğunluk azaldı. Şu anda pazaryerlerinde özellikle Ereğli’de belli bir saatlerde yoğunlaşma var. Öğleden sonraki saatlerde var. Ben özellikle vatandaşlarımıza şunu söylüyorum.  Ereğli’nin yerlisi kişiler, hangi saatlerde pazarın yoğun olduğunu zaten bilirler. Bildikleri için mümkün olduğu kadar bu yoğun saatler dışında gelmeye gayret sarf etsinler. Aynı anda pazarda ciddi bir yoğunluk yaşamayalım.”

“VAKA SAYILARINI AÇIKLAYAMIYORUZ”
Gazetecilerin vaka sayılarına ilişkin sorusuna ise Kaymakam Çorumluoğlu, “Vaka sayılarını şu anda ne yazık ki halen açıklayamıyoruz. Akşam sağlık bakanımız sayı açıkladı. Bizim burada da vaka sayılarımız burada hala yüksek. Ama bu alınan tedbirlerin sonuçları bir hafta on gün sonra belli olacak. Henüz bunlar tabloya ne yazık ki yansımadı. Biz olumlu yönde yansımasını en azından temenni ediyoruz.” Cevabını verdi.

“ARTIK UYARMAK YOK, CEZA VAR!”
Çorumluoğlu şöyle devam etti:
“Ama sizinle burada paylaşmak istediğim bir husus var. Sabahtan da biz toplantı yaptık. Arkadaşlarımıza genel talimatım şudur: hiçbir vatandaşımızı, hiçbir kişiyi artık uyarmakla geçiştirmeyeceğiz. Kamuoyunda cezaların tahsil edilmeyeceği yönündeki bir yanlışı hep söyledim. Bizde böyle bir şey söz konusu değil. İmzalamış olduğum cezalar tahsil için ilgili mercilere gönderildi. Şehir merkezinde bir haftalık gelişmeleri olumlu görüyorum. Vatandaşlarımız maskeye dikkat ediyorlar biraz daha. Geçmişe göre daha iyi durumdayız ama Salı günü köylerimizi gezdim ama köylerimizdeki vatandaşlar ne yazık ki sıkıntıda.”

“BÖYLE GİDERSE HASTANE DE ZOR DURUMA DÜŞECEK”
Hastane altyapısının mevcut potansiyeli taşıyabilecek düzeyde olduğunu ancak aynı vaka sayılarının devam etmesi durumunda zorluklar yaşanacağına dikkat çeken Çorumluoğlu şunları söyledi:
“Şu anda sıkıntı yok ama aynı devam ederse bir süre sonra dolu hale gelecek. Ben vatandaşlarımızdan son bir hamle yapıp, bu işi biraz daha ciddiye almalarını rica ediyorum Sevdiklerimizin kötü haberlerini almayalım. Akşamları hastane ile ilgili görüşmelerimizi yapıyoruz. Ne yazık ki vatandaşlarımız ambulans gelmedi, şu gelmedi, bu gelmedi diye sitemde bulunuyor. Biz burada Ereği sağlık altyapısı olarak, özel hastaneleriyle, devlet hastanesinin yeniliğiyle bu pandemiyi atlatacak düzeydeyken, sayının fazlalaşması hepimizin işini zorlaştırıyor. Aynı zamanda personelimizin yoğunluğunu da arttırıyor.”

“KÖYLERİ DE ŞEHİR MERKEZİNİ DE BASACAĞIZ!”
Salgının sağlık personeli üzerinde yarattığı baskının arttığına vurgu yapan Ereğli Kaymakamı şöyle konuştu:
“Şu anda 14-15 ekip filyasyona çıkıyor. Çıktığında yüz vakaya çıkmak var, bir iki yüz vakaya çıkmak var. Dolayısıyla burada vaka sayısı ne kadar artarsa personel o kadar çok yoruluyor ve işler daha büyük bir sarmala dönüşüyor. Bunu ben geriye doğru döndüreceğimizi düşünüyorum. Ereğli’deki vatandaşlarımıza güveniyorum. Bize bu çalışmalarda herkes destek oluyor, kamu kurumlarımız destek oluyor. İşbirliği halinde çalışıyoruz. Kimsenin burnu kanamasın istiyoruz ama en yakınımıza kadar bu vakalar ulaştı. Herkes kendisini korusun diye söylüyorum. Devlet olarak bizim bundan sonra tüm tedbirlerimiz sahada olacak. Özellikle köylerimiz ve şehir merkezini ciddi olarak basacağız, denetleyeceğiz. Bunu köydeki, sokaktaki bir vatandaşımız da hissetsin. Sanayideki bir tamirci çırağımız da hissetsin, şehir merkezindeki bir iş sahibi de hissetsin. Kurallara uymayan arkadaşlara kapatma gibi bir ceza uygulayacağız.”

“DEFETMEK VARKEN NİYE YENİ YASAKLARLA UĞRAŞALIM”
Gazetecilerin yeni tedbirlerin gündemde olup olmadığına ilişkin sorusunu da yanıtlayan Çorumluoğlu şöyle dedi:
“Devletimizin aldığı kararları uyguluyoruz. Sağlık bakanımızın açıklamalarını dinledim. Hangi karar gelirse onu uygulayacağız. İlçe olarak öngördüğümüz ve değerlendirdiğimiz hususlar vardı. Onları göz önüne alıyoruz. Ne kadar kurallara uyarsak o kadar az yasakla karşı karşıya kalırız. Şu anda esnafımızın bazısı dükkan kapattı, bazıları personellerini çıkardı. Dolayısıyla şu anda bugün sadece yirmi tane maske denetim ekibimiz var. Kırk kişi sadece maske denetimi yapıyor. Kaymakamımız, öğretmenimiz, bekçimiz var. Dolayısıyla buna bir süre uyup bunu defetmek varken niye yeni yasaklarla uğraşalım. Kapanan her dükkan kaymakamlık için bizim için yeni bir başvuru kaynağı, buradan işsiz kalan her vatandaşımız bizim için üzüntü kaynağı. Dolayısıyla kurallara uyalım.”

“ZONGULDAK’IN 15 İL İÇİNDE OLMASI ÜZÜCÜ”
Sağlık bakanının vaka sayılarının en fazla arttığı iller arasında Zonguldak’ı da saymasını değerlendiren Çorumluoğlu, “Dün akşam yine üzüldüğüm bir husus, Zonguldak 15 il içerisinde. Zonguldak’ın en büyük ilçesi olarak bizim payımız yok mu, bizim de, diğer ilçelerin de payı var. Dolayısıyla Zonguldak hep iyi konularda anılsın. Niye biz 15 il içinde anılıyoruz? Bunu zaten 30 artı bir olarak yaşadık. Şu anda bu on beş il içinde olması idareci olarak bizi üzdü. Ama ben Zonguldaklı hemşerilerimize güveniyorum. Biz bunu yeneceğiz, bir sıkıntı yok ama ne kadar az can kaybına yol açarsa o kadar başarılı oluruz diye düşünüyoruz.” İfadelerini kullandı.

“AŞAĞI YUKARI HER YERDE VAR”
Gazetecilere sayı veremeyeceklerini belirten Kaymakam Çorumluoğlu, salgının ilçede coğrafi yayılma şekline ilişkin ise şu ifadeleri kullandı:
“Şu anda ilçemizde en bakir kalan kısım yalı boyu köyleriydi, ne yazık ki dünden itibaren yalı boyu köylerinde de sıkıntı başladı. İlk başta mahalle olarak bakıldığında Kepez tarafı yoğundu. Şu anda Bağlık tarafına geçti. Şu anda aşağı yukarı her mahallemizde var. Bu açıdan vatandaşlarımızın dikkatli olması gerekiyor. Onda var, bunda var bilmiyorsunuz ama bu çıkmıyor. Beş altı gün içinde ortaya çıkıyor, bu sürede ne kadar çok yayıldıysa o kadar yayılmış oluyor. Eskiden bir kişiye bulaştırıyordu, şimdi en az üç dört kişiye bulaştırıyor. Vaka sayılarımızdaki artışın nedeni bu. Ama ben alınan tedbirlerle bunun biraz daha azalacağına inanıyorum.”
Kaymakam Çorumluoğlu daha sonra ekiplerle birlikte Devrim Bulvarı kavşağında araçlara yönelik denetimlerde bulundular. Daha sonra da çarşı içinde bazı işyerlerini denetledi.

Haber: İzzet Aslanbay, Şafak Negüzel

“HERKES KENDİNİ KORUSUN!” - 1
“HERKES KENDİNİ KORUSUN!” - 2
“HERKES KENDİNİ KORUSUN!” - 3
“HERKES KENDİNİ KORUSUN!” - 4
“HERKES KENDİNİ KORUSUN!” - 5
“HERKES KENDİNİ KORUSUN!” - 6
“HERKES KENDİNİ KORUSUN!” - 7
“HERKES KENDİNİ KORUSUN!” - 8
“HERKES KENDİNİ KORUSUN!” - 9


YORUMLAR

ereğlili | 26 Kasım 2020
sn kaymakam bey özel arabamda niye maske takayım siz özel arabalara bakacağınıza halk otobüslerini denetleseniz bütün camlar kapalı arabada 40 kişi ve en az 20 kişi bağırarak konuşuyor
Halktan | 28 Kasım 2020
SN Kaymakamım;mecbur kalınca dışarı çıkıyoruz onda da özel halk otobüsü kullanmak zorunda kalıyoruz. Otobüslerde ısıtıcı açmak ne kadar doğru? Şoförlerden hala maskeleri burnunun altında olanlar var. Yolcuyu uyarmıyorlar. Ben artık yoruldum insan uyarmaktan. Firin gibi yerlerde denetlensin kaymakamım. Burnunun altında maskeyle ekmek satılır mi? Kendinizi ve ailenizi düşünmüyorsanız Sağlıkcılarımızı düşünelim onlar ailelerine hasret....
Babasının oğlu | 28 Kasım 2020
Sayın çorumluoğlu kendi özel aracımda tek kişi ve camlar kapalı niye maske takayım.Bana bunun bilimsel veya başka bir şeyini aciklarmisiniz.Normalde zaten takıyoruz aracımda niye takıyorum arkadaş.


İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler


İPLE KENDİNİ ASTI

İPLE KENDİNİ ASTI


Karadeniz Ereğli'de 67 yaşındaki kadın kendini asarak yaşamına son verdi. Musa köyünde yaşayan Nazife Batmaz, evinde kendini iple astı. Yakınlarının haber vermesi &uum...
59 yaşındaki  kadın kendini asarak intihar etti

59 yaşındaki kadın kendini asarak intihar etti


Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde bir kadın kendini asarak intihar etti. Edinilen bilgilere göre, Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesi Abacık Ma...
ANNESİNE KIZDI, KENDİNİ BIÇAKLADI!

ANNESİNE KIZDI, KENDİNİ BIÇAKLADI!


Karadeniz Ereğli’de annesiyle tartışan kişi, kendini bıçakladı. Olay Bağlık mahallesi Hacı Eşref sokak meydana geldi. İddiaya göre, yaklaşık 3 gündü...

Son Eklenen Haberler


14 GÜN SONRA GELEN KARA HABER
Asayiş

14 GÜN SONRA GELEN KARA HABER


Zonguldak'ta 14 gün önce trafik kazasında ağır yaralanan 23 yaşındaki Tolgahan Sarı, hayatını kaybetti. Edinen bilgiye olay 11 Nisan günü Çaydamar Ma...
DÜNYA VATANDAŞI OLMAYA ADAY ÖĞRENCELER BİR ARAYA GELECEK
Eğitim

DÜNYA VATANDAŞI OLMAYA ADAY ÖĞRENCELER BİR ARAYA GELECEK


Zonguldak’ın ilçesi Ereğli’de, farklı okullardan lise öğrencilerinin katılacağı KEALMUN'24 konferansı 26-27-28 Nisan tarihinde Karadeniz Ereğli Anadolu L...
TÜBİTAK FİNALLERİ´NDE EREĞLİ’NİN GURURU OLDULAR!
Eğitim

TÜBİTAK FİNALLERİ´NDE EREĞLİ’NİN GURURU OLDULAR!


TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Ankara Bölge Finali gerçekleştirildi. TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, derece elde eden Karade...
KUŞKONMAZ HASADI BAŞLADI
Ekonomi

KUŞKONMAZ HASADI BAŞLADI


Düzce Merkez Develibesni Köyünde 3 dekar alanda kuşkonmaz üreticiliğine başlayan üretici Meral Başak Bannerman'ın tarlasında yetiştirdiği ilk kuşkonmaz ...
KANALA DÜŞEN TOSUN KURTARILDI
Yaşam

KANALA DÜŞEN TOSUN KURTARILDI


Düzce’de, kanala düşen büyükbaş hayvan kurtarılarak sahibine teslim edildi. Belediye İtfaiye Müdürlüğü ekibi, aldıkları ihbar &...
KESİLEN BİLEZİK ÇIKARILDI
Yaşam

KESİLEN BİLEZİK ÇIKARILDI


Zonguldak’ta bir kadının sağ el bileğinin şişmesi sonucunda sıkışan bileziğini, itfaiye ekipleri keserek çıkardı. Olay Alaplı ilçesine bağlı Tepeköy Ma...
En çok hangi renk otomobil sattı?
Ekonomi

En çok hangi renk otomobil sattı?


Zonguldak’ta 2024 yılı Mart ayında 1460 taşıtın trafiğe kaydı yapıldı. Peki yakın illerde kaç adet yapıldı? Türkiye genelinde en çok gri renk ara&ccedi...
KESİKBAŞ CİNAYETİNDE SON DURUM
Asayiş

KESİKBAŞ CİNAYETİNDE SON DURUM


Zonguldak’ta, Mustafa Keleş’in başının kesilerek vücudundan ayrı bir yere gömülmesi cinayeti ile ilgili tutuksuz yargılanan sanıklar hakim karşısına &...
YİĞİT YENİDEN DANIŞTAY BAŞKANI
Gündem

YİĞİT YENİDEN DANIŞTAY BAŞKANI


Danıştay Başkanı Zeki Yiğit, görev süresinin dolmasının ardından yapılan seçimde, bir kez daha göreve seçildi. Zeki Yiğit'in 7 Mayıs 2020'de başl...
ERDEMİR, TUBE & WİRE FUARI’NA ÜÇÜNCÜ KEZ KATILDI
Ekonomi

ERDEMİR, TUBE & WİRE FUARI’NA ÜÇÜNCÜ KEZ KATILDI


Karadeniz Ereğli’de kurulu olan Türkiye’nin en büyük yassı çelik üreticisi ERDEMİR’in, demir-çelik endüstrisinin uluslar...

KÖŞE YAZARLARI

NE BAYRAMINDAN BAHSEDİYORSUNUZ?
EREĞLİ ‘’DİNAMİKLERİ’’ ZAYIF
Nöbetçi Eczaneler

PİYASALAR

32,4769
34,9772
2.436,32

KDZ.EREĞLİ'DE HAVA DURUMU

kapalı
kapalı 15o

SON YORUMLAR