ANA SAYFA
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
MAGAZİN
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
SAĞLIK
KÜNYE
İLETİŞİM

“KAVGACI DİYORLAR BANA!”

   
“KAVGACI DİYORLAR BANA!”

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, “En çok üzüldüğüm nokta şu. Benim için kavgacı diyorlar. Yahu ben niye kavga edeyim, belli bir yaşa gelmişim, eşim emekli, ben emekliyim. Hiçbir şeye ihtiyacımız yok, Allah’tan bir sağlığa ihtiyacımız var” dedi. Posbıyık, Ereğli halkına yönelik olarak, “sessiz, sakin, kaderine razı olmuş. Vur tokatı ensesine, ağzından lokmayı al” değerlendirmesinde bulundu.

Karadeniz Ereğli Belediye Meclisi’nin Kasım Ayı toplantılarının ilk birleşimi, Belediye Başkanı Halil Posbıyık başkanlığında Atatürk Kültür Merkezi Meclis Toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantı öncesinde, Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın “Sözleşmeli personel istihdam edilmesinin görüşülmesi” başlıklı 9. Maddenin gündemden çıkarılması önerisi oybirliğiyle kabul edildi. Toplantıda ele alınan gündem maddeleri komisyonlara havale edildi.

Başkan Posbıyık, gündemde birinci oturumda ele alınan maddelerin tamamlanmasının ardından yaptığı konuşmada, Belediye olarak gerçekleştirecekleri ve katkı verecekleri Kasım Ayı etkinlikleri konusunda bilgi verdi.

Toplantıda, Ereğli Geleceğine Sahip Çıkıyor Platformu tarafından hazırlanan ve meclis üyelerine dağıtılan, içinde Erdemir’in ilçe yaşamına olumsuz etkilerine ilişkin görüşler bulunan broşürü de değerlendiren Posbıyık “Ereğli’nin geleceği platformu Erdemir ile ilgili güzel bir hazırlık yapmış, kitapçık hazırlamış. Bunu bütün köylere dağıtacağız. İlk defa Ereğli’de ne oluyor, OYAK ile aramızda ne oluyor anlatmak istiyoruz. Aydınlatmak için platform bu kitabı hazırladı. Aydınlanmadan sonra Ereğli’nin tüm sivil toplum örgütlerini bu salonda toplayıp tekrar bilgilendirme yapacağız. Bu çalışmalarımız devam edecek” dedi.

“POSBIYIK ERDEMİR’DEN PARA ALMAK İSTİYOR DİYORLAR”

Erdemir ile hiçbir problemleri bulunmadığını, Erdemir’in büyümesi için ilçe halkı ve belediye olarak ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını belirten Posbıyık şöyle konuştu:

“Diyorlar ki Halil Posbıyık veya belediye Erdemir’den para almak istiyor falan. Böyle söyleyen siyasiler de var maalesef. Erdemir’den hiçbir beklentimiz yok. Zaten almıyoruz. Bu memlekette hak hukuk adalet varsa bunları yasal yollarla alacağız. Ankara’da, Ereğli’de uzman avukatlar tuttuk. Geceleri uyumuyoruz, tüm ekibimiz buraya yönelmiş vaziyette. Orada bir problemimiz yok. Erdemir’den hiçbir şey beklemiyoruz.  Erdemir’den ne bekliyoruz? Curuf dağlarını Erdemir arazisinden, bizi, çocuklarımızı zehirlemesin diye dışarı çıkaracaklar. Karabük’te yaptıkları gibi şehir hudutlarının dışına çıkardılar, bir çukur buldular, oraya doldurup üstünü betonladılar. Zehir bu yana gelmesin diye. O cüruf dağlarını kaldıracaklar. Denizi kirletmeyecekler. Her şeyi inceletiyoruz. Tespit davaları açılıyor. Curufun içindeki siyanür miktarları ve yabancı gazların ne kadar tehlikeli olduğuna dair Karabük’teki raporları bize verdiler. Aynı çalışmaları biz de yapıyoruz. Denizimizi, havamızı, topraklarımızı kirletmesinler, başka bir şey istemiyoruz. Biz onlara her türlü yardımı yapmaya hazırız ama bu memlekette yaşayan  insanların torunlarının, evlatlarının zehirlenmesini istemiyoruz. Şu anda insanlar zehirleniyor. Gezerken, yürürken zehirleniyoruz. Araştırma yapılıyor, kanser olayının en fazla yaşandığı yer Karadeniz Ereğli. Baraja HES Projesi getiriyorlar, kuraklıkta önce içme suyu kesilecek diyorlar, asla bunu kabul etmiyoruz. İnsan hakkıdır bu, kafalarına göre bir şartname hazırlamışlar, bunu bize de göndermiyorlar. Bize vermiyorlar. Böyle bir şey kabul edilemez.”

“PEŞKEŞ ÇEKECEKLER”

Erdemir’in Özel Endüstri Bölgesi Kurma girişimlerinin emlak vergisini belediyeye ödememek için yapıldığını ifade eden Posbıyık şunları söyledi:

“Niyetleri emlak vergisini belediyeden kesmek, inşaat harçları ve ruhsatlarını bakanlıktan almak. Belediyeye harç vermemek, kendilerini izole etmek gibi bir durumları var. Aynı zamanda içeride 2 milyon metrekare hazine arazisi var. Buraları kamulaştırma  hakkını da veriyorlar. Burada, 450 Milyar liralık yer peşkeş çekilecek. Belediyenin de on bin metrekare otopark alanı var. Bunu da peşkeş çekecekler. Vatandaşların hisseleri kamulaştırma yapılacak, itiraz mitiraz edemeyecekler. Böylesine halkın haklarını gasp etmek diye bir şeyi kabul edemeyiz. Hemen yan tarafında Gülüç’te taşeron firma var, her gün 35 kamyon cüruf gidiyor. En büyük sıkıntı Gülüç’te. En büyük kirlilik oraya gidiyor. HES Yapıldığı takdirde, Ereğli Belediyesinden su alıyor. Su kesildiğinde Gülüç halkının da suyu kesilecek. Ne gariptir ki HES Dosyasında Gülüç Belediye Başkanının yazısı var. Her ne kadar benim saham içinde kalmıyorsa da bu işlemlerin sakıncası yoktur diyor. Anlam veremiyorum. Esas tozu çeken Gülüç belediyesi.”

“BU İŞ MEMURA DÜŞER Mİ?”

Posbıyık, Erdemir’in belediyeye görüşme talebinde bulunmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunurken de, “Belediye ile görüşme talebinde bulunmuşlar. Ereğli Belediyesi Görüşmemiş. Yok böyle bir şey. İstanbul’dan başkan yardımcılarımdan birine telefon etmişler, gelin görüşelim demişler. Ya burada belediye başkanı var, meclis üyeleri var. B ir memura düşer mi bu iş. Sonra bu arkadaşın hanımı Erdemir’de çalışıyor. Ona ben baskı yaptırır mıyım? Çalışkan bir arkadaşım. Göndermedim. Dedikleri bu” ifadelerini kullandı.

Posbıyık, toplantıda AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır’a, Ereğli Geleceğine Sahip Çıkıyor Platformuna destek vermediği eleştirisinde bulundu.

“YEMEĞİMİ YERİM, VİSKİMİ İÇERİM, DAYIMIN OĞLUNU İŞE ALIN DERİM”

Posbıyık, “En çok üzüldüğüm nokta şu. Benim için kavgacı diyorlar” ifadesini kullanarak şu görüşleri dile getirdi.

“Yahu ben niye kavga edeyim, belli bir yaşa gelmişim, eşim emekli, ben emekliyim. Hiçbir şeye ihtiyacımız yok, Allah’tan bir sağlığa ihtiyacımız var. Ben Ereğli’deki bu insanların evlatları için kavga ediyorum. Savaş veriyorum. Allah bana biraz akıl vermiş herhalde. Biraz akıllıyım. Ben çıkarını düşünen bir insan olsam, beş sene belediye başkanı seçilmişim, keyfime bakarım, kendi işime bakanm. Erdemir’in ne cürufuna bakarım, ne torunlarımızın zehirlendiği kirli havaya bakarım,  ne de HES’e bakarım. Krallar gibi yerimde oturur, Erdemir kırmızı halılar serer, akşamları gider yemeğimi yerim, viskimi içerim. Konuşma esnasında dayımın oğlu var onu işe alın derim, alırlar. Halamın da oğlu var onu da alın derim, onu da alırlar. Eğer çıkar düşünüyorsam, yirmi ton falanca sac tüccarına sac gönder, ben oradan yolumu bulurum derim. Ben niye kavga edeyim yahu? Biz Ereğli’nin menfaati için, tüm Ereğli’de yaşayanlar için, torunları için mücadele veriyoruz. Yoksa herkes gibi ben de kaçarım. Hiçbir şeye karışmam. Ne olursa olsun derim.”

EREĞLİ HALKI BU TANIMI HAK EDİYOR MU?

Posbıyık konuşmasında çarşı bölgesinde denize girilmesi için çalışma başlattıklarını ancak suyun tahlillerinin kötü çıkması nedeniyle gerçekleştirilemediğini söyledi.

Ereğli Belediye Başkanı, “Sanayiciler ağlıyor, kitapçıkta göreceksiniz. Sanayici perişan vaziyette. Niye, Erdemir boğazımızı sıkıyor. Sıktırmam arkadaş, meclis üyelerimle beraber sıktırmayacağız. Ahdediyorum, eylem yapılacaksa, tek başıma da kalsam eylem yapacağım” dedi.

Posbıyık, Ereğli halkını ise “ Çünkü Ereğli halkı hakikaten saygıdeğer bir halk, ama sessiz, sakin, kaderine razı olmuş. Vur tokatı ensesine, ağzından lokmayı al. Onun için de hiçbir şeye itiraz etmediğimiz için… Bu fabrikanın başka yerde olduğunu düşünün, böyle şeyler olur mu? Ereğli’den mi adam alırlar, Kırıkkale’den mi. Biraz düşünmeye davet ediyorum herkes” ifadeleriyle değerlendirdi.

“ERDEMİR YÖNETİCİLERİ EREĞLİ’DE YAŞAMADIĞI İÇİN…”

Belediye Başkanı Posbıyık, Erdemir’in imar planları ve ruhsatlarla ilgili sorunlara ilişkin ise “.  Ama onlar bize İmar planımızı vermiyor, ruhsatımızı vermiyor diyorlar, yalan” ifadesini kullandı.

Ereğli Belediye Başkanı şunları söyledi:

“ Bir sürü dosyası var. Dosyanın denetleme kurulu iflas etmiş, yerine denetleme kurulu koymamışlar. Onlar gelmeyince ruhsat verilmez ki. Bekliyoruz, yazı yazıyoruz. Mimarları gelip imza atmıyor. Onsekizlerini yaptık,hazır vaziyette. Onlar bunu yaparak yukarıdaki bakanlığa mesaj veriyorlar. Ereğli belediyesi bizi zora sokuyor, endüstri bölgesini kurun da kurtulalım diyorlar. Bütün endişeleri endüstri bölgesini kurmak. O zaman istediklerini yapacaklar ama buna asla müsaade etmeyeceğiz. Bunları anlatacağız, olmadı, demokratik kurallar çerçevesinde eylemlere başlayacağız. Her akşam bağlık kapı önünde pankartlarla beraber orada olacağız. Artık bizi bu kadar  saf görmesinler. Ayıptır. Biraz akıllı olsunlar. Para kazanacağım diye bizim boğazımızı sıkmayın yani. Daha fazla kar edelim diye işte yüksek fırın duruyor, içeride şehitlerimiz var. Yanıktan gitti. Bir şehidimiz yanıktan gitti. Burada yanık hastanesi olsa gider miydi? Doktorların söylediğine göre gitmezdi.

Karabük ne yapmış? Karabük belediye başkanı ile beraber, genel müdüründen en aşağıdaki yöneticilere kadar hepsiyle konuştum. Tabii diyorlar, biz de yöneticiler olarak Karabük’te kent içinde yaşıyoruz. Hava kirliliğini biz de hissediyoruz. Onun için  sosyal yardımlarımızı sürdürüyoruz. Bakın tıp fakültesi kurduk, yüz milyar para verdik amatör spor takımlarına. Tarihi bir araştırma için altı yüz milyar daha yeni verdiler. Ama seninkiler Ereğli’de yaşamadıkları için sizin çektiğiniz sıkıntıları görmüyor diyorlar.  Karabük almış yolunu gidiyor. Maşallah, Allah ziyade etsin. Elli Beş bin talebe. Her şeyi dört dörtlük. Çok taktir ettiğim bir belediye başkanı var. Büyük bir mücadele, herkes aklını başına almış. Burada da olur. Bunun kaçar yolu yok. Ben meclis üyelerine anlatıyorum, Erdemir beni duymuyor. Ama İstanbul’dan, Ankara’dan generaller  arıyor. İngiltere’den bile beni arayan var. Sendikalardan arayanlar var. Türkiye’de herkes sesimi duydu ama Erdemir duymuyor. Yasal yollardan sesimizi duyuracağız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın.”

Toplantıda kalan maddelerin bir sonraki birleşimde ele alınması kararlaştırıldı.

“KAVGACI DİYORLAR BANA!” - 1
“KAVGACI DİYORLAR BANA!” - 2
“KAVGACI DİYORLAR BANA!” - 3
“KAVGACI DİYORLAR BANA!” - 4
“KAVGACI DİYORLAR BANA!” - 5
“KAVGACI DİYORLAR BANA!” - 6


YORUMLAR


İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler


POSBIYIK: “EFSUNLU DEĞİLİM, ALLAH YARDIM EDİYOR”

POSBIYIK: “EFSUNLU DEĞİLİM, ALLAH YARDIM EDİYOR”


Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 14. Hamsi Festivali’ne katkıda bulunan balıkçı, fırıncı ve pazar esnafı 32 kişiye teşekkür belgesi verdi. &ls...
Uysal: ´Bana aday olmak düşer´

Uysal: ´Bana aday olmak düşer´


  Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, belediye işçileriyle yaptığı toplantıda yeniden aday olmak da kararlı olduğunu dile getirerek, "Akşaml...
Posbıyık: “Beni köşeye sıkıştırdınız, başka çarem kalmadı”

Posbıyık: “Beni köşeye sıkıştırdınız, başka çarem kalmadı”


Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, “Bu gareziniz nedir, ne istiyorsunuz bizden? Milletvekilleri, bu Ereğli, Zonguldak’ın sınırlarında değil mi? Hü...

Son Eklenen Haberler


AK PARTİ GÜLÜÇ’TE SEÇİMİ KAZANMIŞ!
Siyaset

AK PARTİ GÜLÜÇ’TE SEÇİMİ KAZANMIŞ!


Gülüç Belediye Başkan Adayı Kerim Sönmez, “1987’den 1989 a kadar bizim olan ve bir oldu bitti ile Ereğli’ye bağlanan Göktepe, Dağlar...
ZEYNEP DÜNYA 3’ÜNCÜSÜ…
Spor

ZEYNEP DÜNYA 3’ÜNCÜSÜ…


Karadeniz Ereğli’de Zeynep Tuncay, Dünya Down Sendromu Olimpiyatları’nda Masa Tenisi Branşı’nda dünya üçüncüsü oldu. Ereğl...
SEZER: “KAYBEDECEK 5 YIL DAHA YOK”
Siyaset

SEZER: “KAYBEDECEK 5 YIL DAHA YOK”


Karadeniz Ereğli’nin beş yıldır çoğu hizmetten mahrum bırakıldığını öne sürdü AK Parti Belediye Başkan Adayı İbrahim Sezer, şehrine hizmet vermediğin...
MURAT SESLİ: “MURAT SESLİ KAZANACAK”
Siyaset

MURAT SESLİ: “MURAT SESLİ KAZANACAK”


Bir dönem Karadeniz Ereğli belediye başkanlığı yapan Murat Sesli, “birbirlerine saldırmaları lazımken her iki aday da bana saldırıyor. Neden? Çünkü ...
İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDEN DUYURU!
Gündem

İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDEN DUYURU!


31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde, Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkın...
“İKTİDAR GÜCÜ BAŞKA ONU KULLANMAK LAZIM”
Siyaset

“İKTİDAR GÜCÜ BAŞKA ONU KULLANMAK LAZIM”


Özhaseki: “Ömer Selim Bey kardeşime sizler izin verirseniz önünü açarsanız, onu desteklerseniz Allah'ın izniyle ben de buranın bir evladı ...
BİR KİŞİ VERESİYE DEFTERİNİ ÖDEDİ
Yaşam

BİR KİŞİ VERESİYE DEFTERİNİ ÖDEDİ


Karadeniz Ereğli’de bir hayırsever, bakkal veresiye defterindeki borçların tamamını ödedi. Potbaşı Mahallesi’nde bakkal işleten Muammer Arslan, iş yerin...
TIRLA ÇARPIŞAN OTOBÜS REFÜJE ÇIKTI: 1’İ AĞIR 15 YARALI
Asayiş

TIRLA ÇARPIŞAN OTOBÜS REFÜJE ÇIKTI: 1’İ AĞIR 15 YARALI


Düzce’de şehirlerarası yolcu otobüsü, önünde seyir halinde olan tıra arkadan çarpıp refüje girdi. Refüjün çamurlu olm...
EREĞLİ´DE TRAFİK DENETİMLERİ ARTIRILDI
Gündem

EREĞLİ´DE TRAFİK DENETİMLERİ ARTIRILDI


Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Trafik Şube Ekipleri Çetin Apatay Bulvarında otomobil ve ticari ara...
DENİZDE BULUNAN CESEDİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU
Asayiş

DENİZDE BULUNAN CESEDİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU


Zonguldak’ın Ereğli’de denizde ölü bulunan 25 yaşındaki gencin kimliği belli oldu. Gencin isminin Armağan Salman olduğu öğrenildi . Ereğli il&ccedi...

KÖŞE YAZARLARI

NE BAYRAMINDAN BAHSEDİYORSUNUZ?
EREĞLİ ‘’DİNAMİKLERİ’’ ZAYIF
Nöbetçi Eczaneler

PİYASALAR

32,3706
35,0984
2.324,74

KDZ.EREĞLİ'DE HAVA DURUMU

kapalı
kapalı 13o

SON YORUMLAR