ANA SAYFA
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
MAGAZİN
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
SAĞLIK
KÜNYE
İLETİŞİM

“MÜCADELEDE KARARLIYIZ, YANLIŞTAN VAZGEÇİN”

   
“MÜCADELEDE KARARLIYIZ, YANLIŞTAN VAZGEÇİN”

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS), Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından KİT Yönetim Reformu adıyla hazırlanmakta olan ve aralarında Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun da (TTK) bulunduğu 19 Kamu İktisadi Teşebbüsünü ilgilendiren çalışma hakkında madenciyi bilgilendirdi.
TTK’ya bağlı Karadon Müessesesi, Armutçuk Müessesesi, Kozlu Müessesesi, Üzülmez Müessesesi, Amasra Müessesesi ile Merkez servislerinde sabah vardiyasında bildiri okundu. TTK bağlı tüm işyerlerinde okunan bildiride, “Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın hazırlamakta olduğu tasarıya “Hayır” diyoruz. KİT Reformu adı altında hayata geçirilmeye çalışılan girişimlerden derhal vazgeçilmelidir” denildi.
TTK Karadon Müessesesi Gelik İşletmesi’nde GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, TTK Armutçuk Müessesesi’nde Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Kozlu Müessesesi’nde ve Merkez Servislerinde Genel Sekreter Yener Arslanbuğa, Karadon Müessesesi Kilimli İşletmesi’nde Genel Mali Sekreter Yalçın Yiğit, Üzülmez Müessesesi’nde Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir ve şube yöneticileri madencilerle bir araya geldi. 
Üzülmez Müessesesi’nde GMİS Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir’in, Karadon Gelik İşletmesi’nde GMİS Karadon Şube Başkanı Kemalettin Karataş’ın, TTK Armutçuk Müessesesi’nde Şube Başkanı Şanver Turan’ın, TTK Amasra Müessesesi’nde Şube Başkanı Ümit Çınar’ın, Merkez Servislerinde GMİS Merkez Şube Sekreteri Cengiz Saraç’ın okuduğu bildiride KİTlerle ilgili yapılan çalışmada Kamu kurum ve kuruluşlarının uzmanlık açısından ilgili bakanlıkların yetkisi ve görevi dışına çıkarılacağına, bu kurumların yönetimiyle ilgili tüm yetkinin Hazine ve Maliye Bakanlığı’na geçeceğine dikkat çekilerek, “Ülkemizin vazgeçilemez stratejik kuruluşları, finansal temele dayalı kârlılık esası ve piyasa şartlarına göre yönetim anlayışının hakim olacağı birer ticari şirkete dönüştürülecek, bu durumda piyasa şartları ve kârlılık göz önüne alınacak, tamamen veya parça parça KİT’lerin özelleştirilmesinin, kârlılığı düşükse kapatılmasının önü açılmış olacaktır” denildi.
Bildiride, “Biz Genel Maden İşçileri Sendikası ve maden işçileri olarak, Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun ticari bir şirkete dönüştürülmesine, özelleştirilmesine veya kapatılmasına yol açacak tüm girişimlere karşı sonuna kadar mücadele etme kararlılığında olduğumuzun herkesçe bilinmesini istiyoruz. Ülkemizin vazgeçilemez nitelikteki kurumlarına, işyerlerimize, işimize ve aşımıza daha güçlü, daha kararlı bir şekilde sahip çıkma kararlılığındayız” ifadelerine yer verildi.
“TTK HALKINDIR”
Madenciler bildiri okunurken, “TTK halkındır kapatılamaz”, “TTK halkındır özelleştirilemez”, “Madenler bizimdir özelleştirilemez”, “Madenci feneri sönmeyecek” sloganlarını attı.
Bildiri şöyle:
“ÖZELLEŞTİRME VE KAPATMANIN ÖNÜ AÇILIYOR”
“Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından KİT Yönetim Reformu adıyla hazırlanmakta olan ve aralarında Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun da bulunduğu 19 Kamu İktisadi Teşebbüsünü ilgilendiren çalışma hakkında sizleri bilgilendirmek için toplandık.
Kamuoyuyla paylaşılmış bir tasarı olmamasına rağmen detayları ortaya çıkmaya başlayan taslağa göre; KİT’lerde tüm kontrol ve yönetim doğrudan Hazine ve Maliye Bakanlığı’na geçecektir. Kamu kurum ve kuruluşları uzmanlık açısından ilgili bakanlıkların yetkisi ve görevi dışına çıkarılacak, bu kurumların yönetimiyle ilgili tüm yetki Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda olacaktır. Enerji ve Madencilik alanı özelinde yetkili bakanlık olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı neredeyse bir şube müdürlüğü konumuna getirilecektir.
Ülkemizin vazgeçilemez stratejik kuruluşları, finansal temele dayalı kârlılık esası ve piyasa şartlarına göre yönetim anlayışının hakim olacağı birer ticari şirkete dönüştürülecek, bu durumda piyasa şartları ve kârlılık göz önüne alınacak, tamamen veya parça parça KİT’lerin özelleştirilmesinin, kârlılığı düşükse kapatılmasının önü açılmış olacaktır.
Bu KİTler arasında TKİ, Eti Maden İşletmeleri, BOTAŞ, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, Türkiye Kömür İşletmeleri gibi enerji ve madencilik faaliyeti gösteren kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra Türkiye Taşkömürü Kurumu da bulunmaktadır.
Biz Genel Maden İşçileri Sendikası ve maden işçileri olarak, Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun ticari bir şirkete dönüştürülmesine, özelleştirilmesine veya kapatılmasına yol açacak tüm girişimlere karşı sonuna kadar mücadele etme kararlılığında olduğumuzun herkesçe bilinmesini istiyoruz. Ülkemizin vazgeçilemez nitelikteki kurumlarına, işyerlerimize, işimize ve aşımıza daha güçlü, daha kararlı bir şekilde sahip çıkma kararlılığındayız.
STRATEJİK BİR KURUMDUR, PİYASA ŞARTLARINA TERK EDİLEMEZ
TTK, vazgeçilemez stratejik bir kurumdur; piyasa şartlarına terk edilemez. TTK, ülkemiz sanayisi ve enerji sektörünün can damarıdır; ticari bir şirkete dönüştürülemez. TTK, milli bir kurumdur; uluslararası tekellerin kontrolüne bırakılamaz. TTK halkın malıdır; satılamaz ve kapatılamaz. Bu nedenlerle Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın hazırlamakta olduğu tasarıya ‘hayır’ diyoruz.
KİT Reformu adı altında hayata geçirilmeye çalışılan girişimlerden derhal vazgeçilmelidir. Biz Genel Maden İşçileri Sendikası, maden ve MTA işçileri olarak, her ne isim altında ve her ne gerekçeyle olursa olsun, Türkiye Taşkömürü Kurumu başta olmak üzere halkın malı olan kamu kurumlarımızın yok edilmesine karşı tüm meşru mücadele haklarımızı sonuna kadar kullanacağız.
MÜCADELEDE KARARLIYIZ, YANLIŞTAN VAZGEÇİN!
En doğru bilgiyi Sendikanızdan alacağınızı asla unutmayın. Biz Genel Maden İşçileri Sendikası olarak gelişmeleri yakından izliyor, ziyaretlerle, basın açıklamalarıyla kamuoyunu bilgilendiriyor, mücadele cephesini genişletiyoruz ve yetkilileri girdikleri bu yanlış yoldan dönmeleri için uyarıyoruz.
Bir kez daha açıkça ifade ediyoruz ki; bu girişimlerde ısrar edenler, karşılarında Genel Maden İşçileri Sendikası’nı, maden ve MTA işçilerini, sendikaları, sivil toplum örgütlerini, meslek örgütlerini, siyasi partileri ve halkımızı bulacaklardır. Mücadeleye her zamankinden daha kararlı olarak hazırız. Şanlı bir mücadele tarihine sahip olan Genel Maden İşçileri Sendikası, maden ve MTA işçileri ve bölge halkı olarak şanlı tarihimize bir sayfa daha ekleyeceğiz. Omuz omuza, birlik ve beraberlik içinde halkımızın geleceğine, ülkemizin ekonomisine, kurumlarımıza, işimize, aşımıza ve işyerimize sahip çıkacağız. Buradan tüm yetkilileri tekrar uyarıyoruz: Mücadelede kararlıyız, yanlıştan vazgeçin.”

 

“MÜCADELEDE KARARLIYIZ, YANLIŞTAN VAZGEÇİN” - 1
“MÜCADELEDE KARARLIYIZ, YANLIŞTAN VAZGEÇİN” - 2
“MÜCADELEDE KARARLIYIZ, YANLIŞTAN VAZGEÇİN” - 3
“MÜCADELEDE KARARLIYIZ, YANLIŞTAN VAZGEÇİN” - 4
“MÜCADELEDE KARARLIYIZ, YANLIŞTAN VAZGEÇİN” - 5
“MÜCADELEDE KARARLIYIZ, YANLIŞTAN VAZGEÇİN” - 6


YORUMLAR


İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler


Sürgün edilen öğretmene destek eylemi yapıldı

Sürgün edilen öğretmene destek eylemi yapıldı


Zongulda Merkez Fener Anadolu Lisesinde görev yapan Edebiyat Öğretmeni Murat Durmuş´un Çankırı´ya sürgün edilmesi, okul önünde yapılan eylemle protesto edildi. Zongulda Mer...
Kaleciye teselli, saha kenarından geldi

Kaleciye teselli, saha kenarından geldi


Zonguldak Kömürspor Ziraat Türkiye Kupası 3. turunda normal süresi ve uzatma devreleri 2-2 sona eren mücadelede penaltı atışlarının ardından Niğde Anadolu´ya 5-4 mağlup olduğu m...
AK Parti İl Başkan Yardımcısı Çakır’dan TTB Başkanı’na SBD Ödülü tepkisi… “BU YANLIŞTAN DÖNÜN!”

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Çakır’dan TTB Başkanı’na SBD Ödülü tepkisi… “BU YANLIŞTAN DÖNÜN!”


AK Parti Zonguldak İl Başkan Yardımcısı Mehmet Fatih Çakır, 22. Uluslar Arası Sevgi Barış Dostluk Festivali’nde, tüm sağlık çalışanlarına verilen Sevgi B...

Son Eklenen Haberler


KAFETERYA VE BALIK RESTORANI İHALEYE ÇIKIYOR
Gündem

KAFETERYA VE BALIK RESTORANI İHALEYE ÇIKIYOR


Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Erdemir ofis yolu üzerindeki balık lokantası ile Erdemir sineması altındaki kafeteryanın ihaleye (yeniden) çıkacağı...
ZBEÜ´LÜ ATLET GÜMÜŞ KAZANDI
Spor

ZBEÜ´LÜ ATLET GÜMÜŞ KAZANDI


ZBEÜ öğrencisi Milli atlet Doğukan Kilcioğlu, Büyükler Türkiye Atletizm Şampiyonası’nda gümüş madalya sahibi oldu. Zonguldak Bülen...
Senin 15 dakikan başkasının  bir ömrü olsun!
Sağlık

Senin 15 dakikan başkasının bir ömrü olsun!


5 Temmuz Cuma  saat 11.00 ile 21.00 arasında Atatürk Anıtı önünde Kdz. Ereğli Belediyesi ve Kızılay işbirliği kapsamında düzenlenecek olan Kan Bağışı kamp...
MUTTER, EREĞLİ VE ALAPLI’NIN TANITIMINA KATKI SAĞLAYACAK
Kültür-Sanat

MUTTER, EREĞLİ VE ALAPLI’NIN TANITIMINA KATKI SAĞLAYACAK


İnci Taneleri’nin Dilber’i Hazar Ergüçlü, yine İnci Taneleri’nin eczacısı Kasım’ı Güven Kıraç, Yargı’nın savcı Efe&rs...
POSBIYIK’IN %38’LİK ZAM AÇIKLAMASI!
Gündem

POSBIYIK’IN %38’LİK ZAM AÇIKLAMASI!


Belediye Başkanı Posbıyık, “elektriğe zam geldi, yakında ÖTV’ye zam gelecek. Vatandaş perişan, belediye perişan. 30 yıllık belediye başkanlığı dönemimde e...
TÜRK-MACAR İLİŞKİLERİ İÇİN ÖNEMLİ
Kültür-Sanat

TÜRK-MACAR İLİŞKİLERİ İÇİN ÖNEMLİ


Zonguldak’ta, Bülent Ecevit Üniversitesi’nde “Türkiye Cumhuriyeti’nin İlk Yıllarında Macarlar” başlıklı sergi ve konferans ger&ccedi...
SERİNLEMEK İSTERKEN EPİLEPSİ KRİZİ GEÇİRDİ
Asayiş

SERİNLEMEK İSTERKEN EPİLEPSİ KRİZİ GEÇİRDİ


Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Mervealtı bölgesinde denize giren C.U. isimli kadın, deniz kıyısında epilepsi krizi geçirerek fenalaştı.

VALİ OSMAN HACIBEKTAŞOĞLU; ´´İLİMİZ GENELİNDE SUÇ VE SUÇLULARLA MÜCADELEDE ÖNEMLİ ADIMLAR ATILDI´´
Gündem

VALİ OSMAN HACIBEKTAŞOĞLU; ´´İLİMİZ GENELİNDE SUÇ VE SUÇLULARLA MÜCADELEDE ÖNEMLİ ADIMLAR ATILDI´´


Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu; Haziran ayına ait il genelindeki asayiş ve güvenlik konularına ilişkin açıklamalarda bulundu.

TARIMSAL VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU´NDAN 80 MİLYON EURO´LUK HİBE
Gündem

TARIMSAL VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU´NDAN 80 MİLYON EURO´LUK HİBE


Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun, IPARD III programında 2. Başvuru Çağrı ilanı yayımlandı. Zonguldak İrtibat Ofisi'nden yapılan açıklamada yatır...
 “HİZMET GİTMEMESİ İÇİN ELİNDEN GELENİ ARDINA KOYMUYOR”
Siyaset

“HİZMET GİTMEMESİ İÇİN ELİNDEN GELENİ ARDINA KOYMUYOR”


Milletvekili Saffet Bozkurt’un, AK Parti’nin Karadeniz Ereğli’den İl Genel Meclisi Listesini yaptığını öne süren gazeteci Vedat Kılıç; Bozku...

KÖŞE YAZARLARI

NE BAYRAMINDAN BAHSEDİYORSUNUZ?
EREĞLİ ‘’DİNAMİKLERİ’’ ZAYIF
Nöbetçi Eczaneler

PİYASALAR

32,5455
35,1939
2.463,84

KDZ.EREĞLİ'DE HAVA DURUMU

açık
açık 20o

SON YORUMLAR