ANA SAYFA
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
MAGAZİN
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
SAĞLIK
KÜNYE
İLETİŞİM

ÖYLE ŞEYLER SÖYLEDİ Kİ; PEKİ KİM BU HAİNLER!

   
ÖYLE ŞEYLER SÖYLEDİ Kİ; PEKİ KİM BU HAİNLER!

 

Ereğli ekonomisinin başındaki Arslan Keleş, 1, 5 ve 6’ıncı Meslek Gurubu üyeleri ile bir araya geldiği toplantıda konuştu:

 -“Bazı Ereğli hainleri bu projenin olmaması içinde mücadele ediyorlar.”

-“Ağabeylerimiz, büyüklerimiz, Ereğli’ye yön verenler, bizle dalga geçtiler.”
-“Biz hangi sektöre yakın olduysak bazı kendini bilmezler, ahmaklar ve aklı fesatlıktan başka bir şeye çalışmayan arkadaşlar, bizi itham etmeye çalıştılar.”
-“Öyle insanlar var ki maalesef hain diyeceğim; burada bir iş yapılacak; işin dışarı aktarılması için ya da dışarıdan birilerinin gelip bu işi yapması için ellerinden gelen her türlü çabayı gösteriyorlar.” 

Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası’nca (ETSO), 1. Meslek Grubu, 5. Meslek Grubu ve 6. Meslek Grubu üyelere yönelik İstişare Toplantısı gerçekleştirildi. Oda başkanı Arslan Keleş, Eski Bağlık Restoran’daki toplantıda konuşmasında, yönetim olarak yaptıkları ve yapılacaklarını anlattı. Keleş “ne yapmamız gerektiğine birlikte karar vereceğiz. Bu direktifte hareket edeceğiz” dedi.
ODA, NE İŞ YAPAR?
Ereğli Ticaret Odası’nın icraat yapmıyor şeklinde yapılan eleştirilere ilişki konuşan Keleş, “en çok sorulan soru ‘Oda ne iş yapar’. Oda, genel olarak yol, su, köprü, altyapı yapmaz. Lobicilik yapar, proje yapar. Ereğli’yi büyütmeye çalışır ve bunun için konuların takipçisi olur. İş dünyası ve kamu arasında köprü olur. Sorunların çözüme ulaşmasını sağlar. Zaman zaman bizi eleştiriyorlar: ‘Niçin siyasiler, atanmışlar, seçilmişler ile yakınsınız? Niye işbirliği içindesiniz?’ diyorlar. Birlikte iş yapma kültürü bugüne kadara burada tesis edilmemiş. Son 3-4 senedir, ciddi çaba sarf ediyoruz. Bir arada olmanın bize neler kazandırdığını hep beraber yaşıyoruz. Bu şehri birlikte büyütüyoruz” ifadelerini kullandı. Arslan Keleş, yeni bir Organize Sanayi Bölgesi, Su Ürünleri OSB gibi yeni müjde yatırımları anlatarak şunları söyledi:

TERSANELER KONUSU
“Her seçim zamanında, Tersaneler Bölgesi istihdam için ortaya çıkar ve konuşulur. Tersaneler Bölgesi yıllardır uyuyor. Kimse bakmaz, derdi ile kimse bilmez. Görev geldikten sonra 2 tane tersanemizin tapusunun alınmasına aracılık ettik. Bu konuda, AK Parti’nin bir dönem önceki ilçe başkanımız Sayın Fatih Çakır’ın da gayretli çabasıyla bizimle beraberdi. Sorunları, hep birlikte nasıl çözülebileceğini göstermiş olduk. Tersaneler artık mal sahibi oldu. Satabilecek, ortak olabilecek ya da yeni yatırımlar yapabilecekler. İşin acısı ne biliyor musunuz? Yıllarca, konuyla ilgili insanlar çıktılar, ‘tersanelerde kazma-kürek yapalım, varil yapalım, el arabası yapalım, vagon yapalım’ dediler. Hiçbirinin de olmayacağını, bunu söyleyenler gayet iyi biliyorlardı.

“BİZLE DALGA GEÇTİLER”
Tuzla ve Yalova tersaneleri doldu. Hala daha sıra veriyorlar. Bu kriz sürecini bakım-onarım ile geçirdiler. Bizim ağabeylerimiz, bizim büyüklerimiz Ereğli’yi yönetenler, yön verenler; bizle dalga geçtiler. El arabası, kazma-kürek yapacaklardı. Kendisi yapmadı. Varil, Vagon; bunlar olanaksız şeylerdi.

“KENDİNİ BİLMEZLER, AHMAKLAR…”
Bugün, tersanelerimizi canlandırmak için farklı argümanlar peşindeyiz. Türkiye Petrolleri’nin Filyos’ta bulunun yerleşkesini Ereğli’ye getirmeye çalışıyoruz. Türkiye’den her yerinden bakım-onarım işini Ereğli’ye getirmek için mücadele içindeyiz. Bunu da, tersaneci arkadaşlarımız ile beraber yapıyoruz. Biz kime yakın olduysak, bazı kendini bilmezler, ahmaklar ve aklı fesatlıktan başka bir şeye çalışmayan arkadaşlar bizi itham etmeye çalıştılar. Halbuki bizi değil sizi itham ettiler. Kim gelip odaya gelip bir işi çözülmemiş ya da işi çözülmemiş ve herhangi bir olumsuzluk yaşamış; böyle bir kişi çıkamaz. Çıkarsa, bulunduğum görevden ayrılmaya hazırım. Bu kadar net söylüyorum.

BEÜ, EREĞLİ’YE BİR TUĞLA KOYMADI
Önceliklerimizin başında gelen üniversite yer tahsisi çözüldü. Bunda Sayın Cumhurbaşkanımızın gayretleri, konuyu ona ileten Başdanışmanı Saadet Oruç Hanımefendiye, dönemin ilçe başkanı Sayın Fatih Çakır’ın gayretleri ile üniversite yer tahsisi çözüldü. Projeler çıktı. Askıdan indi. Artık yatırım başlayacak. Bu Bülent Ecevit Üniversitesi’nin Ereğli’de bir tuğlası yok arkadaşlar. Buradaki tüm kamu binaları y hayırseverler tarafından yapılmış. Ama Bülent Ecevit Üniversitesi buraya maalesef tuğla koymamış. Gene koymayacak, gene buradaki fakülte binalarını biz yapacağız. İsimlerini burada açıklamam doğru olmaz; 3 hayırseverimiz, bu üniversite yerleşkesindeki fakülte binalarını yapacaklar.

KELEŞ, GELECEK PLANLARI ANLATTI
Gelecekle ilgili ne yapmaya çalışıyoruz? Tersanelerimizde istihdam sayısı şuanda bin kişi. Organize Sanayi Bölgemizde 2 bin 66 kişi çalışıyor. Tersane, emek yoğun bir sektör olduğu için daha fazla istihdam, daha fazla iş ve Ereğli’ye daha fazla para girmesi demektir. Para Ereğli’de kazanılsın. Para Ereğli’de kalsın da kimde kaldığının önemi yok. Çünkü, yarın sabah Ereğli ekonomisine girecek bu para. Fakat öyle insanlar var ki maalesef ‘hain’ diyeceğim hainler var. Burada bir iş yapılacak, bu işin dışarı aktarılması için ya da dışarıdan birilerinin buraya gelip işi yapması için elinde gelen her türlü çaba ve gayreti gösteriyorlar.

TARIMSAL KIRSAL KALKINMA DESTEKLEME’NİN HİBE DESTEĞİ!
Balıkçılık mı yapacaksınız, su ürünleri işi mi yapacaksınız, tarım mı yapacaksınız? Yüzde 70, yüzde 80 hibe destek veriliyor. Ankara var, Samsun var, Manisa var, Antalya var ama Zonguldak yok! Denizden karaya en fazla balık çıkartılan Karadeniz Ereğli fakat bir balık işleme tesisi yok. Soğuk hava depoculuğu yok. Tamamen transfer için kullanılan bir yer. Bu hibe para olursa; cesareti olan adam yatırımcı olur. Kimse olmayanı riske edemez ama Devlet bu konula ilgileniyor. Tarımsal Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumu’nun 3 milyar Euro bütçesi var sadece 1.5 milyarı kullanılıyor. Lütfen, milletvekillerini her gördüğünüz yerde siz de bu konuyu dile getirin. Ben, her gördüğümde bıkmadan, usanmadan söylüyorum.

TÜRK SOMUNU VE SU ÜRÜNLERİ OSB’Sİ!
Zonguldak’ta katıldığımız su ürünleri çalıştayından edindiğim çok entresan bir bilgiyi vereceğim: Alabalık, 250 gramken Kasım ayında denize atılıyor. 3 yıl sonra Türk Somonu olarak denizden alınıyor. İhracatta Norveç Somonu’nu geçmiş durumda. Adı Türk Somunu, Karadeniz’de yetişiyor. Bununla ilgili olarak Ereğli-Alaplı bölgesi bu iş için potansiyel arz ediyor. Bununla ilgili Su Ürünleri Enstitüsü gelip çalışma yapacak. Olumlu bir sonuç çıkarsa, burada su ürünleri OSB’sini kuracağız. Yan sanayileri ile birlikte 2-3 bin kişiye istihdam sağlanacak bir projedir.

2. OSB’Yİ ANLATTI, “BAZI EREĞLİ HAİNLERİ” DEDİ
Ereğli’ye her hafta bir yatırımcı geliyor. Yatırımcıya verebileceğimiz 1 metre kare yerimiz yok. Bununla ilgili olarak ne yapabileceğimizi konuştuk. Ereğli OSB ve Alaplı OSB’nin hemen yanı başında Kıyıcak mahallesi sınırları içinde yaklaşık 1 milyon 900 bin metre kare araziye 2. OSB’nin yapılması için çalışmalarımızı tamamladık. Ereğli’deki paydaşlarımıza anlattık. Zonguldak’ta Vali Beye dosyamızı teslim ettik. Milletvekillerimize konuyu dosya olarak sunduk. Dosyamız Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü’ne gitti. Artık süreç başladı. Tüm yazışmalarımızı yaptık. Burada yaklaşık 100 talep var. 4 bin kişilik bir istihdam rakamından bahsediyorum. Gelen yatırımcı talepleri inanılmaz boyutta. Ama maalesef, bazı Ereğli hainleri bu projenin olmaması içinde mücadele ediyorlar. Bunu size aktarmak istedim.”  

ÖYLE ŞEYLER SÖYLEDİ Kİ; PEKİ KİM BU HAİNLER! - 1
ÖYLE ŞEYLER SÖYLEDİ Kİ; PEKİ KİM BU HAİNLER! - 2
ÖYLE ŞEYLER SÖYLEDİ Kİ; PEKİ KİM BU HAİNLER! - 3
ÖYLE ŞEYLER SÖYLEDİ Kİ; PEKİ KİM BU HAİNLER! - 4
ÖYLE ŞEYLER SÖYLEDİ Kİ; PEKİ KİM BU HAİNLER! - 5


YORUMLAR

SUAT ÖNDER ENDÜSTRİ MÜHENDİSİ. | 6 Kasım 2021
GENÇ BEYİNLER GELİŞ AÇIDAN GÖRÜYOR. KDZEREĞLİ HER YENİLİĞİ HER GÜZELLİĞİ HAK EDİYOR. TEŞEKKÜRLER,KOLAY GELSİN.


İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler


İŞ DÜNYASININ PATRONLARI BİR ARAYA GELDİ

İŞ DÜNYASININ PATRONLARI BİR ARAYA GELDİ


Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası’nca (ETSO) 2, 3, 4 ve 7’nci meslek grubu üyelerine yönelik istişare toplantısı gerçekleştirdi. Oda&rsq...
DAHA GÜZEL ŞEYLER DE OLMALI

DAHA GÜZEL ŞEYLER DE OLMALI


...
UNUTMUŞ GİBİ YAPTIĞIMIZ ŞEYLER…

UNUTMUŞ GİBİ YAPTIĞIMIZ ŞEYLER…


...

Son Eklenen Haberler


“CUHRURİYET”İN ÖĞRENCİLERİNDEN BİR BAŞARI DAHA
Eğitim

“CUHRURİYET”İN ÖĞRENCİLERİNDEN BİR BAŞARI DAHA


Zonguldak’ın ilçesi Ereğli’de ki Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri, matematik ve fen bölümlerinde elde ettiği başarılarla adından söz ettir...
KARADENİZ EREĞLİ’DE BAYRAM SEVİNCİ
Gündem

KARADENİZ EREĞLİ’DE BAYRAM SEVİNCİ


Yurtta olduğu gibi Karadeniz Ereğli’de de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama etkinlikleri gerçekleştirildi....
CUMHURİYETİN İLK VİLAYETİNDE 19 MAYIS COŞKUSU
Gündem

CUMHURİYETİN İLK VİLAYETİNDE 19 MAYIS COŞKUSU


Zonguldak’ta 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı. Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda gerçekleştirilen kutlamalar Zonguldak Valisi ...
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş.
Gündem

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş.


...
TAKAS ŞENLİĞİ ETKİNLİĞİ YAPILDI
Kültür-Sanat

TAKAS ŞENLİĞİ ETKİNLİĞİ YAPILDI


Zonguldak Meslek Yüksekokulu Yönetim ve Organizasyon Bölümü ile Zonguldak Kent Konseyi İyi Yaşam İçin Farkındalık Çalışma Grubu’nun ...
YANGINDA AĞIR YARALANMIŞTI 52 GÜN SONRA CAN VERDİ
Yaşam

YANGINDA AĞIR YARALANMIŞTI 52 GÜN SONRA CAN VERDİ


Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde yangında ağır yaralanan 67 yaşındaki Halit Çakır, tedavi gördüğü hastanede 52 gün sonra hayatını kaybetti . Kar...
ERDEMİR İŞÇİ ALIMI YAPACAK; İŞTE ŞARTLARI...
Ekonomi

ERDEMİR İŞÇİ ALIMI YAPACAK; İŞTE ŞARTLARI...


Türkiye’nin en büyük entegre yassı çelik üreticisi Erdemir; üretimi, yatırımları ve yarattığı istihdamla 59 yıldır Karadeniz Ereğli’n...
TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONUNU GÖREVE!
Spor

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONUNU GÖREVE!


CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul, daha önce Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünden vekillere hitaben yaptığı konuşmada Ankaraspor-N...
BELEDİYE LİMANINDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Ekonomi

BELEDİYE LİMANINDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR


Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından işletilen ve kentin ticari hacminde önemli yer tutan Bozhane Limanı’nda güçlendirme ve yenileme çalışmaları ...
KIBRIS GAZİSİ YAZAR ERGÜN ÇAKIR’IN KİTAPLARI PEMA KOLEJİ KÜTÜPHANESİNDE
Kültür-Sanat

KIBRIS GAZİSİ YAZAR ERGÜN ÇAKIR’IN KİTAPLARI PEMA KOLEJİ KÜTÜPHANESİNDE


2021 yılında yayımlanan “Muharebe Günleri” ile yazı hayatına başlayan Kıbrıs Gazisi Ergün Çakır, ardından 2023 yılında “Demir Çarık Dem...

KÖŞE YAZARLARI

NE BAYRAMINDAN BAHSEDİYORSUNUZ?
EREĞLİ ‘’DİNAMİKLERİ’’ ZAYIF
Nöbetçi Eczaneler

PİYASALAR

32,2053
35,1156
2.498,74

KDZ.EREĞLİ'DE HAVA DURUMU

hafif yağmur
hafif yağmur 17o

SON YORUMLAR