ANA SAYFA
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
MAGAZİN
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
SAĞLIK
KÜNYE
İLETİŞİM

POSBIYIK: “BENDEN SONRASI TUFAN”

   
POSBIYIK: “BENDEN SONRASI TUFAN”

* ERDEMİR’in Özel Endüstri Bölgesi Alanı ilan edilmesine karşı dava açtıklarını bildiren Karadeniz Ereğli Belediyesi’nin CHP Meclis Üyesi Avukat Yakup Okumuşoğlu, “bir paça hukuk kaldıysa kararın iptal edileceğini düşünüyoruz” dedi.
* Belediye Başkanı Halil Posbıyık ise “Özel Endüstri Bölgesi olmasının sebebi ne? 2 bin 400 bin metre kare arsayı peşkeş çekmek” diye konuştu.

E
reğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, bazı Meclis üyelerinin de katılımı ile basın toplantısı gerçekleştirdi. AK Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt ile ERDEMİR Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker'in farklı zamanlarda yaptıkları açıklamalarına tepki gösteren Posbıyık, sert ifadeler de kullandı. 
POSBIYIK: “LİSTEYİ AÇIKLA”
Geçtiğimiz gün, fabrika saha gezesi öncesi gazetecilere açıklamada bulunan ERDEMİR Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker’in ‘belediye suyu bizden alıyor’ söyleminin doğru olmadığını belirten Posbıyık, şunları söyledi:
“Sallayan sallayana gidiyor. İşin özüne kimse girmiyor, palavra atılıyor. Aşkın Bey’i keşke karşımıza çıkarmasalardı. Keşke karşıma Savaş Erdem çıksaydı, hep kaçıyor. Ereğli'ye yaptıkların acıların ne olduğunu yüzüne konuşmak isterdik. Lafları kaçırıyor, daha öğrenmesi, yetişmesi lazım. Karadeniz Ereğli suyu bizden alıyorlar diye… biz devletten alıyoruz. O barajın yüzde 21'i belediyenindir Devlet Planlama Ofisi’nde yapılan planlama şekildedir. Peker kardeşim gözümüze baka baka yalan söyleme, mertçe konuş. Ereğlilisin, bu milletin yüzüne sen ve senin gibi endüstri bölgesi yapılması için gayret gösterenlerle bakamayacaksınız.

Bu bugünlük iş değil. Özel endüstrinin sıkıntıları hemen yarın belli olmayacak. İlk defa asfalt ihalesi yapmadık, daha neler olacak neler? Herkes akıl veriyor, külliyeden çağırıp akıl veriyorlar oraya buraya çağırıyorlar akıl veriyorlar. Akıl bizde. Bilinmeyen bir şeyler varsa birbirimize sorarak öğrenebiliriz. Tüm çıplaklığı ile her şey ortada. Ereğli sanayicisine para dağıtıyormuşsun kime dağıtıyorsun, listesini açıkla. Bize niye dağıtmıyorsun. Listeyi açıkla beni de inandır.”
TORPİLLE İŞİ ALINIYOR(MU)
Ereğli'den işçi alınmıyor, alıyorsun milletvekillerinin yandaşlarını, torpille alıyorsun. Siyasi ağırlığı olan Karabük, Kırıkkale, Ankara gibi yerlerden alıyorsun. İstihdam falan yapmıyorsun. Kendi çıkarttığı verilerde 2012'de 4 bin 732 çalışıyor, özel endüstri bölgesi ilan edildiği gün sayı 3 bin 969'a düşmüş vaziyette. İçeride kargaşa var, çift maaş alanlar, OYPA'nın durumu ortada, mühendisler ayrılmaya başladı para alamıyoruz diye. Filtreleri kapatmıyorum diyor biz öyle demiyoruz ki. Pahalı olduğu için değiştirilmiyor. Seni de yetiştiriyorlar ama beceremiyorsun bu işleri.
"PEŞKEŞ ÇEKİLDİ"
Posbıyık, endüstri bölgesi olması ile belediyenin yıllık 250 milyon lira kayıp yaşayacağını yinelen Posbıyık, ERDEMİR içindeki arazilerin peşkeş çekildiğini de öne sürdü. Araziler içinde vatandaşın da haklarının olduğunu savunan Posbıyık, şöyle konuştu:
“ERDEMİR'in içerisinde 2 milyon 400 bin metre kare hazine arazisi var. Bu hazine arazisini tutarı 9 milyar Türk lirası. Hazine arazilerini işgaliyecisine belediye satmak sorunda. Biz belediye olarak bunu size satacağız. Kanun bu yetkiyi veriyor. Buradan 9 milyarlık paranın 3.5 milyarını Karadeniz Ereğli Belediyesi, 5.5 milyarını da devlet yani halk alacak.
Özel Endüstri Bölgesi olmasının sebebi ne? 2 bin 400 bin metre kare arsayı peşkeş çekmek. Özel Endüstri Bölgesinden maddelerinden yararlanmak suretiyle 2 bin 400 bin metre kareyi uhdesine geçirdi. Saffet Bey sende duy. Halkın yerinin peşkeş çekilmesine izin vermeyin, tarih sizi kötü yazacak. 15 dönüm belediyenin arsası vardı, aldı gitti elimizden. Bu arsa benim değil vatandaşın. 450 tane zilliyet dosyası var paraları ödenmemiş. Bunlara da el konulmuş vaziyette. Bizim bağırmamızın sebebi bu.
Yıllık 250 milyon lira kaybım var. Bu kayıpla beraber karşılığını bana vermediklerine göre vatandaşa asfalt, parke dökemeyeceğim, belki suyu götüremeyeceğim. Ben bunun içerisinde yaşıyorum, tane tane her şeyi biliyorum. Ereğli Belediyesi çöpü alıp suyu getirebiliyorsa maaşı verebiliyorsa en başarılı belediye başkanıyım demektir. Bu mücadeleyi bugün için yapmıyorum, tecrübelerimle ben belediyeyi götürürüm, benden sonrası tufan.”
HEDEFİNDE SAFFET BOZKURT VAR
AK Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt’ta geçtiğimiz basın toplantısı düzenlemiş, Ereğli için yaptıklarını aktarmıştı. Bozkurt’u sert sözlerle eleştiren Posbıyık, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:
“Saffet Bey diyor ki belediyenin yeri var çekemediler orayı diyor. Sizin pisliğinizi temizliyoruz. Boyuna konuşuyorsun. Endüstri bölgesi hakkında bilgiye mi vermeye geldin. Yaptıklarını yapmış. Eğer ben bir şey yapmadıysam 1994'den beri belediyeyi benden niye alamıyorsunuz, delikanlıysan gel al belediyeyi elimden. Ben yerel iktidarda birinci partiliyim, dikkatli konuş. 2 bin 400 metre kare alan peşkeş çekildi diyorum, sen bunlarla uğraşsana.  Fatih Çakır aldı götürdü bizi sende bizi al götür dedim. Sende o bu dedin, getirmedin. Halil Posbyık'a gittim demişsin. Sen bana hiç gelmedin ki? Yalan söylemeye gerek yok. Dürüst olalım. Ben seni aradım, kız takımını da sen yaktın.
"DELİKANLIYSAN BUYUR AL"
Saffet Bey Yaraşlı’dan, köprüden falan bahsediyorsun. Bugüne kadar sana saygılıydım. Beni kızdırma. Önümüzdeki dönemde aday olurum havanı alırsın. Erken seçim yaklaşıyor. Bu özel endüstri bölgesinin hesabını seçimlerde verdirteceğiz. O parti bu parti demiyoruz ama o milletvekilleri gidecek. Ne yaptılar memlekete, ne yapıyorlar, yüzlerini göremiyoruz. Allah'ın üzerine yemin ediyorum ki demir çelik benden bir adam almadı, aldırmadım ama ben hangi milletvekilinin aldığını biliyorum. Kıvırmaya gerek yok, sağır sultan bile biliyor.”
YAKUP OKUMUŞOĞLU: 250 MİLYON LİRA EKSİK GELİR
Meclis Üyesi Avukat Yakup Okumuşoğlu ise, konuşmasında, belediyenin yıllık 250 milyon lira kayıp yaşayacağını, Ereğli halkının cezalandırıldığını söyledi. Okumuşoğlu şunları kaydetti:
“Erdemir içerisinde biliyorsunuz hem özel şahısların hem belediyenin arazileri var. Bu araziler noktasında 4706 sayılı hazine arazilerinin ekonomiye kazandırılmasına yönelik yasa var. Satış noktasında belediyemiz bu hazine arazilerinden yaklaşık 3.5 milyar lira bir gelir kaybına uğramaktadır. Özel endüstri bölgesi ilan edilmesi ile birlikte Karadeniz Ereğli Belediyesi emlak vergilerini, atık su, çevre temizlik, imar harç ve cezaları alamıyoruz. Bunların toplamı yıllık 250 milyon lira eksik gelir gelmesi demek. Bir yanda bir özel şirket olan Erdemir'e bu muafiyetler tanınıyor şirketin karına kar katılmasına neden oluyor öte taraftan Ereğli Belediyesi ve halkı bu gelirlerden mahrum bırakılarak cezalandırılıyor. Bu gelirlerle biz halka hizmet ediyoruz. Bu önemli bir gelir kaybıdır. Dava dilekçesinde bunları da sunduk. Şirketin para kazanması mı önemli binlerce kişinin huzur içerisinde yaşaması mı önemli?  Kanunla belediyemize verilen haklar özel endüstri bölgesi ilan edilmek suretiyle kanuna aykırı olarak bir kalemde elimizden alınmıştır. Açtığımız davada budur.
Alınan bu kararın Anayasaya da aykırı olduğunu ifade ettik. Bu yasal düzenlemenin eksik bırakılmak suretiyle kanun hazırlandığı gerekçesiyle Danıştay'dan, Anayasaya aykırılığı ciddiyetle değerlendirilmesini istedik. Danıştay'dan iptal edilmesi bekleyeceğiz. İptalini istediğimiz kanun maddesinde bir yerin özel endüstri bölgesi ilan edilmesi durumunda belediyenin de görüş alınması gerekir. Kendi kendilerine bu kararı almışlardır. Bu kararla belediyelerin dizginlenmeye çalışıldığını, hizmet etmesini engelleyecek yol ve yöntemler arandığını, muhalefet belediyelerin önünün kesilmesi hedefleniyor. İller Bankası’ndan gelen pay düşüyor, tasarruf tedbirleri ile sıkıntı yaşanıyor."
Açılan davanın sonucunun ne olacağını ilişkin öngörüsü sorulan Okumuşoğlu, “bir paça hukuk kaldıysa kararın iptal edileceğini düşünüyoruz” ifadesini kullandı.
Haber-Şafak Negüzel

POSBIYIK: “BENDEN SONRASI TUFAN” - 1
POSBIYIK: “BENDEN SONRASI TUFAN” - 2


YORUMLAR

emekli | 25 Eylül 2024
olmaz sayın başkan tufan falan olmaz, bizim chp de ne cevherler var, sizin gibi ANAP, DYP gibi partilerde olmamış ve sadece CHP gençliğinden gelmiş kimler yokki herhalde siz sadece ben varım halil posbıyık var diyorsunuz yoookk öyle bişey, AKP iyi bi aday bulsaydı görürdün sayın başkan, çıkarmışlar karşına 2 sesli AKP adayı, çıkarmışlar karşına ses başka görüntü başka İYİ parti adayı eee insanlar ne yaptı hadi kötünün iyisine verelim dediler, öyle tufan falan olmaz CHP de 24 ayar külçe altınlar:::)) var


İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler


Belen´de kaza... Otomobilin çarptığı yaya yaralandı...

Belen´de kaza... Otomobilin çarptığı yaya yaralandı...


 Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde otomobilin çarptığı yaya yaralandı. Yaralı ilk müdahalenin ardından Ereğli Devlet Hastanesine kaldırıldı. Edinile...
Mardin´de görev yapan PÖH´lere mektup yazdılar

Mardin´de görev yapan PÖH´lere mektup yazdılar


Tayini Zonguldak´ın Ereğli ilçesine çıkan Büşra öğretmen müdür yardımcısı olarak görev yaptığı okulunda öğrencilerine Mardin deki öğrencilerini ve Özel Harekat polislerinin terö...
Posbıyık, pazarcılara geçmiş olsun ziyaretinde bulundu

Posbıyık, pazarcılara geçmiş olsun ziyaretinde bulundu


Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, kapalı pazar yerinde çıkan yangın sonrası esnafı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Yangının büy&...

Son Eklenen Haberler


ALKOL ŞAKASI OLAYINDA SANIĞA 3 YIL CEZA
Gündem

ALKOL ŞAKASI OLAYINDA SANIĞA 3 YIL CEZA


Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi'nde, alkol dolumu sırasında hemşire Önder E.'nin çakmakla sebep olduğu iddia edilen yangın sonucu yaralanan ...
En seçkin dünya ödülü ilk kez bir Türk bilim insanına verildi
Gündem

En seçkin dünya ödülü ilk kez bir Türk bilim insanına verildi


Haberal öncülüğünde; İlk kez İstanbul'da yapılan Dünya Organ Nakli Derneği'nin 30. Bilimsel Kongresi'nde verildi ödül. Dakikalarca ayakta alkı...
ZEYBEKÇİ ZONGULDAK´TA KONUŞTU
Siyaset

ZEYBEKÇİ ZONGULDAK´TA KONUŞTU


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci: "Enflasyonla mücadelede parasal sıkılaşma ilk adım, kalıcı çözüm ise üretimi artırmak" ...
KUZU KESTANE PAZARA İNDİ
Ekonomi

KUZU KESTANE PAZARA İNDİ


Düzce’nin dağlarında yetişen Coğrafi İşaretli Kuzu Kestane pazara indi. Yeni sezonun bereketli geçmesini isteyen esnaflar sezonu dualarla açtı. Dü...
AK PARTİ MKYK ÜYESİ TERZİOĞLU, EREĞLİ ESNAFINI GEZDİ
Siyaset

AK PARTİ MKYK ÜYESİ TERZİOĞLU, EREĞLİ ESNAFINI GEZDİ


Karadeniz Ereğli’ye gelen AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi Hülya Terzioğlu, esnaf ziyareti gerçekleştirdi. AK Parti Genel Merkezi&rsq...
TEŞKİLAT 310 YAŞINDA
Gündem

TEŞKİLAT 310 YAŞINDA


Yurt genelinde olduğu gibi Karadeniz Ereğli’de de, İtfaiye Teşkilatı’nın kuruluşunun 310. yılı nedeniyle tören gerçekleştirildi. Tulumbacılar ocağında...
KUYU 28 OPERASYONU
Asayiş

KUYU 28 OPERASYONU


İstanbul, Düzce ve Zonguldak bölgelerinde düzenlenen "Kuyu 28" operasyonu kapsamında, nitelikli dolandırıcılık ve rüşvet suçlamalarıyla toplam 7 kişi ...
KESERLE ÖLDÜRMÜŞTÜ; MÜEBBET TALEBİ
Asayiş

KESERLE ÖLDÜRMÜŞTÜ; MÜEBBET TALEBİ


Zonguldak'ta iki yıl önce gurbetçi komşusu 78 yaşındaki Ali Genç'i keserle vurarak öldürme suçlamasıyla tutuklu yargılanan 28 yaşındaki sanık...
BİLSEMLİLER, OYUNCAK MÜZESİ’NE GEZDİLER
Eğitim

BİLSEMLİLER, OYUNCAK MÜZESİ’NE GEZDİLER


Karadeniz Ereğli’ye gelen Zonguldak Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM ) öğrencilerinin Ereğli Belediyesi Oyuncak Müzesi’ni ziyaret ettikleri bildirildi. B...
BELEDİYE GIDA YARDIMINDA BULUNUYOR
Yaşam

BELEDİYE GIDA YARDIMINDA BULUNUYOR


Karadeniz Ereğli’de belirlenen ihtiyaç sahibi bin aileye, ilçe belediyesince gıda yardımında bulunulduğu bildirildi. Ereğli Belediyesi Sosyal Yardım İşler...

KÖŞE YAZARLARI

İNSANA GEBE ZONGULDAK, ALTIN MI DOĞURACAK?
Nöbetçi Eczaneler

PİYASALAR

34,1797
38,2366
2.934,90

KDZ.EREĞLİ'DE HAVA DURUMU

açık
açık 18o

SON YORUMLAR