ANA SAYFA
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
MAGAZİN
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
SAĞLIK
KÜNYE
İLETİŞİM

Posbıyık, fabrika ayarlarına geri döndü….

   
Posbıyık, fabrika ayarlarına geri döndü….

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ereğli Belediye Meclisi toplantısında, gündemdeki bazı maddeler hakkında eleştirel tutum takınan herkesi tek tek hedef alarak ağır ve argo ifadelerle eleştirdi.

Ereğli Belediyesi tarafından işletilen ancak Posbıyık tarafından zarar ettiği gerekçesiyle satışa veya kiralanmaya çıkartılmak istenen bazı işletme ve tesislere ilişkin yapılmak istenen işleme direnç gösteren başta partisinin Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş olmak üzere, bazı siyasetçi ve işadamları, isim vermediği gazeteciler, Ereğli´deki sosyal olaylara müdahil olmaya çalışan bazı isimler, Posbıyık´ın hedefi oldu.

……………

"HIRSIZLIK VAR AMA MAHKEMEYLE UĞRAŞAMAM"

Karadeniz Ereğli Belediye Meclisi´nin Ekim ayı olağan toplantısı 2 oturumu Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu´nda gerçekleşti.

İlk oturumu 2 Ekim Çarşamba günü gerçekleşen toplantıda Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, eleştiri konusu olan ve belediyeye ait bazı işletmelerin satış ve kiralanmasını içeren gündem maddelerini ikinci gün oturumuna bırakarak, uzun bir gündem dışı konuşma yapmış ve konuşmanın tamamını OYAK yönetimi ve Erdemir´e yönelik eleştirilere ayırmıştı.

İkinci oturumda ilk olarak görüşülen Ereğli Belediyesi´ne ait Erdemir Ofis binası yakınında kurulu spor tesisi, büfe ve tuvaletin 10 yıl süreyle kiraya verilmesini içeren gündem maddesi hakkında açıklama yapan Posbıyık, tesisin işletilebilmesi için sertifikalı spor öğretmenlerine ihtiyaç duyulduğunu savunarak bunun belediyeye ek maliyetler getireceğini, sağlıklı işletilebilmesi için de kiraya verilmesinin doğru olacağını söyledi.

Ak Parti Meclis Grup Sözcüsü Mustafa Kumaş söz alarak tesisin kiraya verilisini uygun görmediklerini, bunun yerine hizmet içi eğitimle belediye çalışanlarının görevlendirilerek belediyede kalmasını ifade etti.

Kumaşın bu sözlerine "bizden önceki dönem sizin partili belediyeniz belediyeyi batırmasaydı, bu işlerin altından kalkardık. Şimdi, belediye çalışanlarına maaş bile vermekte zorlanıyoruz. Nereden para bulup dediklerinizi yapacağız" dedi.

Posbıyık sözlerini, Ak Parti döneminde belediyenin soyulduğu iddialarıyla sürdürerek, ismini verdiği bir belediye çalışanının aynı zamanda depo sahibi olduğunu ve belediyeye alınan gıda maddlerinin yarısını belediye binasına diğer yarısının onun deposuna kaldırıldığını ve bu yolla belediyeye zarar verdirildiğini bu nedenle Ahsen Yazıcı isimli şahsı işten çıkarttığını ve kendisinin de bu durumu kabul ettiğini söyledi.

Ak Parti sözcüsü Kumaş´ın "Başkanım ortada bir suç varsa mahkemeye gitmelisiniz. Dava açın, suç işlenmişse biz de size destek veririz demesi üzerine Posbıyık, "Benim mahkemelere ayıracak zamanım yok, ben hızla kalıcı eserler yaratmak istiyorum. Zamanım sınırlı. Sizin de bu kalıcı eserlere imza atmanıza çalışıyorum ama siz siyaset yapıp karşı çıkıyorsunuz. Mahkemeyle, davayla uğraşacak zamanım yok. Zaten görüyorsunuz, 6 ay oldu halen bir nane yiyemedik" cevabını verdi.

Yapılan oylamada tesisin kiralanması CHP grubunun oylarıyla kabul edildi.

ÇİVİCİ, BOZKUŞ VE ŞAHİN´İ ARAZİ KAPATMAKLA SUÇLADI

Posbıyık ilgili gündem maddesi görüşülürken, Ereğli´nin çıkarlarını kendisi dışında kimsen savunmadığını, siyasetçi ve iş adamlarının sustuğunu ve kişisel kazanç için haksız mal edindikleri suçlamasında bulundu.

Posbıyık, bu suçlamalarına örnek verirken belediye başkanlığı aday adaylığı döneminde rakibi Erol Çivici, seçimdeki rakibi Ak Parti Adayı Erol Şahin ve Eski Meclis Üyesi Halil Bozkuş´u, "Vatandaşın yeşil alanını beyaz alana çevirmişler. İzaleyi şuu davalarıyla garibanların arazilerini ellerinden almışlar" dedi.

AK PARTİ GRUBUNA ELEŞTİRİ

Belediye Başkanı Halil Posbıyık gündem maddelerinde zaman zaman itiraz eden Ak Parti grubuna da "buraya siyaset yapmak için gelmeyin. Baştan yanlış yaparsınız. Grupta alınan karar göre burada oy verecekseniz olmaz. Korkmayın, ben Ereğli´nin çıkarlarını savunuyorum. Bana güvenin, destek verin. Yoksa sırf grup kararı var diye karşı çıkarsanız Ereğli´ye zarar verirsiniz" şeklinde konuştu.

"DEMİRTAŞ BİR YERLERİNİ YIRTTI"

Meclis´te en fazla tartışma konusu olan ve zaman zaman Başkan Posbıyık´ın, argo ifadelerle karşı çıkanları suçladığı gündem maddesi ise Bozhane Mevkii´nde belediye tarafından İşletilen Çilek Kafe´nin kiraya verilmesi görüşmeleri oldu.

Posbıyık, kiraya verme gerekçesi olarak yine işletmenin zarar ettiğini, çalışan sayısının fazlalığını ve çalıştırılanların önceki dönem torpille işe alınmış olduğu ifadelerini kullandıktan sonra, Çilek Kafe´nin kiralanmasına partisinin Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş´ında karşı çıktığını hatırlatarak, "Ünal Bey Ereğli için bir şey yapmasın, Erdemir Ereğli´yi boğarken sesini çıkartmasın, ama biz bir kafe satacağız diyince olmaz desin. Alışmış mecliste 50 kuruşa çay içmeye, her yer öyle olsun istiyor. Zaten benim belediye başkanı olmamam için çalıştı. Bir yerlerini yırttı ama başaramadı. Ereğli halkı beni başkan seçti. Simdi kalmış yok orayı satmayın, halk orda ucuz çay içiyor diyor. Ereğli´nin bir sürü sorunu var sen onlarla uğraşsana, doğal gaza elektriğe her gün zam yapılıyor bunun mücadelesini versene…" dedi.

"YALAKALAR"

Posbıyık, Ünal Demirtaş´a yönelik eleştirilerini sürdürürken, Ereğli´de 2-3 tane gazetcinin Demirtaş gibi Çilek Kafe´nin kiralanmasına karşı çıktığını ileri sürerek, "Onlar da Ünal Demirtaş´ın yalakaları, Ünal ne derse hemen savunurlar. Sonra da nemalanırlar. Bunların diploması var mı? Bilmiyorum Ama sanki yazarken Oxford mezunu gibi yazıyorlar, psikolojiden, edebiyattan acayip anlıyorlar. Diplomaları ne acaba?" sözleriyle konu hakkında eleştirel tutum takınan gazetecileri de eleştirdi.

"ESKİ TÜFEK PROVOKATÖRLER"

Suçlamalarını sürdüren Posbıyık, Ereğli´de zaman zaman çevre ve sosyal olaylar hakında kamuoyu oluşturmaya çalışan isimleri de işaret ederek, "Bir de eski tüfekler var. Aslında onlara eski tüfek de denmez. İki kişi bile değiller, bir buçuk kişiler, her olayda ortaya çıkar provokatörlük yaparlar. Şimdi de çıkmış emeklilerin ucuz çay içme hakını ortadan kaldıramazsınız diye konuşuyorlar.

Bu değerlendirmelerin ardından Çilek Kafe´nin kiraya verilmek üzere ihaleye çıkartılması CHP grubunun oylarıyla, Sanayi Sitesinde belediyeye ait dükkanların satışa sunulması ise oy birliğiyle kabul edildi.

BELEDİYE ÇALIŞANINA "PROVOKASYON" AZARI…

Posbıyık toplantının sonuna doğru konuşmasını tamamlamak üzereyken başkanlık divanının arkasında bulunan ve gündem maddelerine ilişkin görsel sunumun yapıldığı perdeyi uxaktan kumandayla kapatma girişiminde bulunan belediye çalışanına da "şimdi sırası mı beni proveke etmek mi istiyorsun" diyerek azarladı.



YORUMLAR


İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler


Valilik fabrika, işletme ve servisleri denetledi

Valilik fabrika, işletme ve servisleri denetledi


Zonguldak Valiliği denetim ekipleri 48 ekiple Organize Sanayi Bölgeleri, fabrika, işletme yerleri ve personel servisleri gibi yerleri denetledi. Zonguldak Valiliği denetim ek...
UKRAYNA’YA GİREMEDİ ZONGULDAK’A DÖNDÜ

UKRAYNA’YA GİREMEDİ ZONGULDAK’A DÖNDÜ


Rusya'nın Ukrayna topraklarına girmesiyle başlayan kriz nedeniyle Ukrayna limanlarına ulaşamayan gemiler Zonguldak'a geri döndü. Rusya-Ukrayna gerginliği deniz ticare...
ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ BELGESİ ALDI

ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ BELGESİ ALDI


Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü Maden Makinaları Fabrika İşletme Müdürlüğü’nün, “TSE 14001 &C...

Son Eklenen Haberler


ZEYNEP DÜNYA 3’ÜNCÜSÜ…
Spor

ZEYNEP DÜNYA 3’ÜNCÜSÜ…


Karadeniz Ereğli’de Zeynep Tuncay, Dünya Down Sendromu Olimpiyatları’nda Masa Tenisi Branşı’nda dünya üçüncüsü oldu. Ereğl...
SEZER: “KAYBEDECEK 5 YIL DAHA YOK”
Siyaset

SEZER: “KAYBEDECEK 5 YIL DAHA YOK”


Karadeniz Ereğli’nin beş yıldır çoğu hizmetten mahrum bırakıldığını öne sürdü AK Parti Belediye Başkan Adayı İbrahim Sezer, şehrine hizmet vermediğin...
MURAT SESLİ: “MURAT SESLİ KAZANACAK”
Siyaset

MURAT SESLİ: “MURAT SESLİ KAZANACAK”


Bir dönem Karadeniz Ereğli belediye başkanlığı yapan Murat Sesli, “birbirlerine saldırmaları lazımken her iki aday da bana saldırıyor. Neden? Çünkü ...
İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDEN DUYURU!
Gündem

İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDEN DUYURU!


31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde, Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkın...
“İKTİDAR GÜCÜ BAŞKA ONU KULLANMAK LAZIM”
Siyaset

“İKTİDAR GÜCÜ BAŞKA ONU KULLANMAK LAZIM”


Özhaseki: “Ömer Selim Bey kardeşime sizler izin verirseniz önünü açarsanız, onu desteklerseniz Allah'ın izniyle ben de buranın bir evladı ...
BİR KİŞİ VERESİYE DEFTERİNİ ÖDEDİ
Yaşam

BİR KİŞİ VERESİYE DEFTERİNİ ÖDEDİ


Karadeniz Ereğli’de bir hayırsever, bakkal veresiye defterindeki borçların tamamını ödedi. Potbaşı Mahallesi’nde bakkal işleten Muammer Arslan, iş yerin...
TIRLA ÇARPIŞAN OTOBÜS REFÜJE ÇIKTI: 1’İ AĞIR 15 YARALI
Asayiş

TIRLA ÇARPIŞAN OTOBÜS REFÜJE ÇIKTI: 1’İ AĞIR 15 YARALI


Düzce’de şehirlerarası yolcu otobüsü, önünde seyir halinde olan tıra arkadan çarpıp refüje girdi. Refüjün çamurlu olm...
EREĞLİ´DE TRAFİK DENETİMLERİ ARTIRILDI
Gündem

EREĞLİ´DE TRAFİK DENETİMLERİ ARTIRILDI


Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Trafik Şube Ekipleri Çetin Apatay Bulvarında otomobil ve ticari ara...
DENİZDE BULUNAN CESEDİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU
Asayiş

DENİZDE BULUNAN CESEDİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU


Zonguldak’ın Ereğli’de denizde ölü bulunan 25 yaşındaki gencin kimliği belli oldu. Gencin isminin Armağan Salman olduğu öğrenildi . Ereğli il&ccedi...
YANGINDA MAHSUR KALAN YATALAK ADAMI EKİPLER KURTARDI
Asayiş

YANGINDA MAHSUR KALAN YATALAK ADAMI EKİPLER KURTARDI


Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde çıkan yangın, itfaiyenin müdahalesi ile söndürülürken, mahsur kalan yatalak hasta ekiplerce evden çık...

KÖŞE YAZARLARI

NE BAYRAMINDAN BAHSEDİYORSUNUZ?
EREĞLİ ‘’DİNAMİKLERİ’’ ZAYIF
Nöbetçi Eczaneler

PİYASALAR

32,3484
35,1160
2.304,84

KDZ.EREĞLİ'DE HAVA DURUMU

hafif yağmur
hafif yağmur 15o

SON YORUMLAR