ANA SAYFA
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
MAGAZİN
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
SAĞLIK
KÜNYE
İLETİŞİM

Rektör Çufalı BEÜ ve Ereğli Kampüsü konusunu değerlendirdi… “FAKÜLTE DE OLUR, FAKÜLTELER DE!”

   
Rektör Çufalı BEÜ ve Ereğli Kampüsü konusunu değerlendirdi… “FAKÜLTE DE OLUR, FAKÜLTELER DE!”

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Karadeniz Ereğli Kampüsü ile ilgili ilk kez detaylı açıklamalarda bulundu. Çufalı, Ereğli’de kampüs girişimini memnuniyetle karşıladıklarını ifade ederek,“Daha önce fakülte değildi, oranın projesi gündeme geldiğinde daha önce böyle bir şey ben hatırlamıyorum. Ondan sonra da ben kendilerine söylediğim fakülte gerekirse fakülte de olur fakülteler gerekirse fakülteler olur hatta üniversite istiyorlarsa bu kendi şehrin bileceği bir şey. Ereğli halkının bileceği bir şey hükümetin bileceği bir durum” dedi.

Rektör Çufalı, Bülent Ecevit Üniversitesi’nin (BEÜ) 28. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla basın mensupları ile kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi. Toplantıya Rektör yardımcılarının yanı sıra, Zonguldak Merkez, Karadeniz Ereğli ve ilçelerden gazeteciler katıldı.

Düzenlenen basın toplantısında,  Üniversitenin fiziki durumu, öğrenci kapasitesi, uzaktan eğitim süreci, mezun sayıları, bilimsel araştırma projeleri, COVİD 19 sürecinde ve genel olarak sağlık alanında yapılan çalışmalar, okulun ulusal ve uluslararası başarıları konularında bir sunum gerçekleştirildi.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, yaptığı konuşmada toplantıyı mart ayında yapmayı planladıklarını ama salgın nedeniyle ertelediklerini söyledi.  Çufalı, toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

FAKÜLTELER İLE İLGİLİ BİR REZERVİMİZ YOK, KAMPÜS BİR AN ÖNCE BAŞLAMALI”

Çufalı, “ Ereğli fakülteler kampüsü uzun süredir gündemde. Ereğli’nin en güzel yeri tahsis edildi. Fakültelerin temeli bir türlü atılamadı. Eleştirilerin bir kısmı siyasilere, bir kısmı size geliyor. Ama sizden ses çıkmadı. Acaba fakülteler kampüsünde temel ne zaman atılacak, öğrenci sayısı ne kadar artacak?” sorusuna şöyle yanıt verdi?

“Ereğli’deki konu medya üzerinden tartışıldı, daha çok benim üzerimde gidiyor, bunun nedenini anlayabilmiş değilim. Aslında konunun ilgilileri durumun ne olduğunu biliyor. Buraya geldiğim yıl Ereğli’deki eski hastanenin bulunduğu yerdeki kampüs inşaatı ile ilgili durum bana anlatıldı. Askeriyenin şerhi falan oldu, bütçede yer yok, biz yaparız dediler. Ben de memnuniyetle olur dedim. Şerhin kaldırılması için ilgililer de bu konuyu biliyor, ben de görüştüm. Benim dışımda birçok Ereğlili önemli kişiler görüştü, nihayetinde cumhurbaşkanımızın  direktifiyle o şerh kaldırıldı.

Daha sonra kampüsün inşaatı konusu geldi, bu inşaat konusunda Ereğlili yetkililer biz yaparız dediler. Birçok toplantı yaptık,. Bu toplantıları da kaymakamımız, belediye başkanımız değişik parti gruplarından ilçe başkanları sivil toplum kuruluşları onlar da biliyorlar. Toplantılarda bu kampüs ile ilgili çalışmalar başlatıldı proje yapılıyor, proje devir aşamasında fakülte denildi daha önce fakülte denilmiyordu orada üç tane fakültemiz var ama birinci önceliğimiz kampüsümüz. Kampüsümüzün olmadığı yerde öğrenci sayımız da artmaz verimlilik de artmaz o nedenle  bunu da herkes biliyor. Kampüs mutlaka yapılmalı. Ereğli’mize çok güzel bir kampüs yakışıyor. Kampüsümüz olması gerekiyor, bu süreçte fakülteler de açılır fakülteler ilgili herhangi bir rezervimiz de yok ama olmayan bir kampüste fakültenin açılması daha baştan  öldürürsünüz. Öğrenci seçiminde zorluklar çıkar dershaneler, atölyeler bütün bu sorunlar  olduğu için yeni bir fakülte konusunda herhangi bir şey söylemedik şuanda.  Şu anlamda söylemedik. Yani olur olmaz  değil, olabilir, fakülteler de olabilir, Ereğli’ye yakışır, fakülteler de yakışır ama kampüsün bir an önce başlaması lazım. Biz onu bekliyoruz.”

“EREĞLİ-ZONGULDAK AYRIMINI ANLAYAMIYORUM!”

Proje bittiğinde  hep beraber temel atacaklarını ve  Ereğli’de güzel bir kampüs kurulacağını ifade eden BEÜ Rektörü şöyle devam etti:

“Süreç içerisinde de fakülteler kurulabilir. Öğrenci sayılarımızın artması gerçekten de kampüs ne kadar geliştirilirse öğrenci sayısı o kadar daha fazla artacak. Bölümler, fakülteler kurulur o konuda herhangi bir sıkıntı yok. Fakülteler konusunda da sıkıntı yok ama fakültenin isimlendirilmesi konusu şimdiden bir isimlendirilmeye girmeye gerek yok.

Yatırım bütçesi zaten biz öneriyoruz merkez bütçe buna kadar veriyor. Orada geçen yıl yatırım bütçesine herhangi bir yer yoktu, sadece orada değil bizim başka yerlerde de derken yeni bir binanın yapılması konusunda bütçe  verilmemişti. O süreçte Ereğli’deki ilgililer biz yapacağız dediler, tabi dedik memnuniyetle hep birlikte biz ne desteği gerekiyorsa yaparız dedik. Bağışçı bulduklarını söylediler. Memnuniyetle kabul ettik. Ereğli’de birçok kuruluşlar var başta Erdemir olmak üzere Ticaret Odası olmak üzere çok rahat bir şekilde kampüs yapılabilir. Bunu da kendileri söylediler. Bizde memnuniyetle kabul ettik. Bizim kendi bütçe açığımızdan geçen yıl ve bu yıl açısından diyorum yine bizim önerilerimiz olacak ama bize söylenilen kampüsün yapılabilmesi için mevcut imkanların olduğunu söyle arkadaşlarımız. Biz elimizden ne gelirse yapacağız. O konuda herhangi bir sıkıntımız yok. Toplumda şöyle bir şey var anlayamadığım Ereğli Zonguldak ayrımı gibi ben öyle bir şey düşünmüyorum. Benim için Zonguldak’ta aynı  Ereğli’de aynı ikisi de Türkiye’nin önemli yerlerinden birisi Ereğli’nin kendisi açısından birçok avantajı var, Zonguldak’ın da birçok avantajları var. Biz beraber olalım bir olalım iri olalım, diri olalım diyoruz.”

“FAKÜLTE DE OLUR, FAKÜLTELER DE”

Çufalı, Ereğlili siyasetçilerin ve sivil toplum kuruluşlarının kendisine yönelik eleştirilerine ne diyeceği sorusuna ise şöyle cevap verdi:

“Kamuoyu üzerinden tartışmak benim üslubum değil, doğru veya yanlış anlamda demiyorum ama ben o üsluptayım. Niye oluyor onu da anlamış değilim çünkü o kişilerle bu arkadaşlarla biz görüşüyoruz zaman zaman görüşüyoruz kendilerine konuyu anlatıyorum onlar bana anlatıyorlar. Yani kendi aramızda bunları görüşüyoruz. Ama ben şunu anlayamadım; fakülte işine döndü bir anda. Daha önce fakülte değildi, oranın projesi gündeme geldiğinde daha önce böyle bir şey ben hatırlamıyorum. Ondan sonra da ben kendilerine söylediğim fakülte gerekirse fakülte de olur fakülteler gerekirse fakülteler olur hatta üniversite istiyorlarsa bu kendi şehrin bileceği bir şey. Ereğli halkının bileceği bir şey hükümetin bileceği bir durum. Ben zaten söylemedim de niyetim de hiç olmadı işleri  engelleyip geriye çekelim böyle bir şey mümkün değildi. Ben bunu niye yapayım? Kendi kendime soruyorum böyle bir cevap da bulamıyorum. Ben kendim Gökçebeyliyim. Ereğli’de de benim akrabalarım var, Zonguldak’ta da var. Yani Ereğli-Zonguldak ayrımı tamam ne yazık ki bu var Zonguldak’ta yani vilayet olarak var. Üzücü bir durum. Ama ben böyle bir şeyin içinde değilim. Ereğli benim sevdiğim hatta şuan iki tane kampüs var ama iyi bir kampüs olması lazım dedim.”

“KÖTÜ BİR BAŞLANGIÇ YAPILIRSA ÇOK KÖTÜ OLUR!”

Ereğli denilince güzel bir kampüs aklına geldiğini ifade eden Prof. Dr. Çufalı, şöyle devam etti: “Hadi kampüs yok çünkü tartışmaları biliyorum eski hastane yeri ile ilgili binaları daha iyi bekliyordum. Ama Ereğli’ye kampüs elzem öğrencilerin Ereğli’ye gelmesi için kampüs gerekli. Şöyle bir şey yapmamız olanaklı şimdiden bir fakülte daha koydurabiliriz. Öğrencisi olmayınca ne işe yarayacak. Öğrenci nereye gidecek? Ya hadi öğrenciyi aldık sınıflar iyi değilse o öğrenci kaçınca ne yapacağız? Yani kötü bir başlangıç yapılırsa çok kötü olur.”

“TAKVİM KONUSUNDA PROJEYİ BEKLİYORUZ!”

Kampüsün başlaması halinde fakülteler konusunun sıkıntı olmadığını ifade eden BEÜ Rektörü, şöyle dedi: “. Açmam diye bir düşüncem hiç olmadı. Fakülteler de açılabilir. Takvim konusunda projeyi bekliyoruz. Bize projenin yapıldığı söylendi birkaç toplantı yaptık, bunlarda proje ile ilgili proje değişiklikleri ile ilgili fikrimizi söyledik, gerekli değişiklikler de yapıldı. Biz sonuçlanmasını bekliyoruz. Sonra ihalesi yapılıp temeli atılacak çok memnun olacağız.  Yani şuan ki süreç bizim dışımızda proje bitsin biz ne gerekiyorsa yapacağız. Ereğli’de öğrenci sayısının artmasını ben de istiyorum. Hatta bazı bölümler var kolay açabileceğimiz ama yer yok. Ereğli Eğitim Fakültesi var mesela, öğrencileri çok dolu bir bölüm daha açsak nereye koyacağız öğrencileri? Yani orada kampüsün inşaatının başlaması bile çok önemli, devam etmesi için ben elimden ne gelirse onu da yaparım Ankara’da, sivil toplum kuruluşlarıyla hep beraber giderek de olacaksa ben her zaman hazırım.”

“COVİD’İN ETKİSİ…”

Projeyi bekliyoruz. Proje bitti, diğer aşamada, bize gelen projeleri düzeltiyoruz, şu anda projenin sonucunu bekliyoruz, Ondan sonra devam edeceğiz. Projeyi belediye, kaymakamlık, Ticaret odası ve ilçe başkanlığı takip ediyor. Fakülte ismi söylemiyorum, YÖK ile görüşmelerimiz var, orada bir endişemiz yok. Bize söylenen haziran ayında temel atma yapacaktık. COVİD her şeyi etkiledi. Bu belki Covid’in etkisi.”

Rektör Çufalı, toplantıda Zonguldak ve diğer ilçelerden gelen gazetecilerin sorularını da yanıtladı.  Basın toplantısından sonra  Çufalı ve  gazeteciler, inşaatı tamamlanan İlahiyat Fakültesi binası ve yeni kütüphane binasına bir inceleme gezisi gerçekleştirdi.

Haber: Hüseyin Aksakal

Rektör Çufalı BEÜ ve Ereğli Kampüsü konusunu değerlendirdi… “FAKÜLTE DE OLUR, FAKÜLTELER DE!” - 1
Rektör Çufalı BEÜ ve Ereğli Kampüsü konusunu değerlendirdi… “FAKÜLTE DE OLUR, FAKÜLTELER DE!” - 2
Rektör Çufalı BEÜ ve Ereğli Kampüsü konusunu değerlendirdi… “FAKÜLTE DE OLUR, FAKÜLTELER DE!” - 3
Rektör Çufalı BEÜ ve Ereğli Kampüsü konusunu değerlendirdi… “FAKÜLTE DE OLUR, FAKÜLTELER DE!” - 4
Rektör Çufalı BEÜ ve Ereğli Kampüsü konusunu değerlendirdi… “FAKÜLTE DE OLUR, FAKÜLTELER DE!” - 5
Rektör Çufalı BEÜ ve Ereğli Kampüsü konusunu değerlendirdi… “FAKÜLTE DE OLUR, FAKÜLTELER DE!” - 6
Rektör Çufalı BEÜ ve Ereğli Kampüsü konusunu değerlendirdi… “FAKÜLTE DE OLUR, FAKÜLTELER DE!” - 7
Rektör Çufalı BEÜ ve Ereğli Kampüsü konusunu değerlendirdi… “FAKÜLTE DE OLUR, FAKÜLTELER DE!” - 8
Rektör Çufalı BEÜ ve Ereğli Kampüsü konusunu değerlendirdi… “FAKÜLTE DE OLUR, FAKÜLTELER DE!” - 9
Rektör Çufalı BEÜ ve Ereğli Kampüsü konusunu değerlendirdi… “FAKÜLTE DE OLUR, FAKÜLTELER DE!” - 10
Rektör Çufalı BEÜ ve Ereğli Kampüsü konusunu değerlendirdi… “FAKÜLTE DE OLUR, FAKÜLTELER DE!” - 11
Rektör Çufalı BEÜ ve Ereğli Kampüsü konusunu değerlendirdi… “FAKÜLTE DE OLUR, FAKÜLTELER DE!” - 12
Rektör Çufalı BEÜ ve Ereğli Kampüsü konusunu değerlendirdi… “FAKÜLTE DE OLUR, FAKÜLTELER DE!” - 13


YORUMLAR


İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler


Hatipoğlu´ndan Rektör Çufalı´ya ziyaret

Hatipoğlu´ndan Rektör Çufalı´ya ziyaret


Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Üyesi ve Gaziantep İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu; ZBEÜ Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı´yı ziyaret etti. Zong...
BEÜ, Batı Karadeniz Bölgesi´nde bir ilk gerçekleştirildi

BEÜ, Batı Karadeniz Bölgesi´nde bir ilk gerçekleştirildi


Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Anabilim Dalı ve Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı işbirliğiyle, Batı Karadeniz...

Son Eklenen Haberler


ERMED’LİLERDEN HEM İFTAR HEM İŞ...
Gündem

ERMED’LİLERDEN HEM İFTAR HEM İŞ...


Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) üyesi gazeteciler, ERMED yönetiminin her yıl geleneksel hale ...
AK PARTİ GÜLÜÇ’TE SEÇİMİ KAZANMIŞ!
Siyaset

AK PARTİ GÜLÜÇ’TE SEÇİMİ KAZANMIŞ!


Gülüç Belediye Başkan Adayı Kerim Sönmez, “1987’den 1989 a kadar bizim olan ve bir oldu bitti ile Ereğli’ye bağlanan Göktepe, Dağlar...
ZEYNEP DÜNYA 3’ÜNCÜSÜ…
Spor

ZEYNEP DÜNYA 3’ÜNCÜSÜ…


Karadeniz Ereğli’de Zeynep Tuncay, Dünya Down Sendromu Olimpiyatları’nda Masa Tenisi Branşı’nda dünya üçüncüsü oldu. Ereğl...
SEZER: “KAYBEDECEK 5 YIL DAHA YOK”
Siyaset

SEZER: “KAYBEDECEK 5 YIL DAHA YOK”


Karadeniz Ereğli’nin beş yıldır çoğu hizmetten mahrum bırakıldığını öne sürdü AK Parti Belediye Başkan Adayı İbrahim Sezer, şehrine hizmet vermediğin...
MURAT SESLİ: “MURAT SESLİ KAZANACAK”
Siyaset

MURAT SESLİ: “MURAT SESLİ KAZANACAK”


Bir dönem Karadeniz Ereğli belediye başkanlığı yapan Murat Sesli, “birbirlerine saldırmaları lazımken her iki aday da bana saldırıyor. Neden? Çünkü ...
İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDEN DUYURU!
Gündem

İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDEN DUYURU!


31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde, Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkın...
“İKTİDAR GÜCÜ BAŞKA ONU KULLANMAK LAZIM”
Siyaset

“İKTİDAR GÜCÜ BAŞKA ONU KULLANMAK LAZIM”


Özhaseki: “Ömer Selim Bey kardeşime sizler izin verirseniz önünü açarsanız, onu desteklerseniz Allah'ın izniyle ben de buranın bir evladı ...
BİR KİŞİ VERESİYE DEFTERİNİ ÖDEDİ
Yaşam

BİR KİŞİ VERESİYE DEFTERİNİ ÖDEDİ


Karadeniz Ereğli’de bir hayırsever, bakkal veresiye defterindeki borçların tamamını ödedi. Potbaşı Mahallesi’nde bakkal işleten Muammer Arslan, iş yerin...
TIRLA ÇARPIŞAN OTOBÜS REFÜJE ÇIKTI: 1’İ AĞIR 15 YARALI
Asayiş

TIRLA ÇARPIŞAN OTOBÜS REFÜJE ÇIKTI: 1’İ AĞIR 15 YARALI


Düzce’de şehirlerarası yolcu otobüsü, önünde seyir halinde olan tıra arkadan çarpıp refüje girdi. Refüjün çamurlu olm...
EREĞLİ´DE TRAFİK DENETİMLERİ ARTIRILDI
Gündem

EREĞLİ´DE TRAFİK DENETİMLERİ ARTIRILDI


Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Trafik Şube Ekipleri Çetin Apatay Bulvarında otomobil ve ticari ara...

KÖŞE YAZARLARI

NE BAYRAMINDAN BAHSEDİYORSUNUZ?
EREĞLİ ‘’DİNAMİKLERİ’’ ZAYIF
Nöbetçi Eczaneler

PİYASALAR

32,3834
34,9963
2.325,64

KDZ.EREĞLİ'DE HAVA DURUMU

parçalı bulutlu
parçalı bulutlu 16o

SON YORUMLAR