ANA SAYFA
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
MAGAZİN
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
SAĞLIK
KÜNYE
İLETİŞİM

SESLİ’DEN ÇOK KONUŞULACAK İDDİALAR! Arka odalarda neler konuşuldu? Saffet Bozkurt nasıl ikna edildi?

   
SESLİ’DEN ÇOK KONUŞULACAK İDDİALAR! Arka odalarda neler konuşuldu? Saffet Bozkurt nasıl ikna edildi?

Erdemir’in Özel Endüstri Bölgesi ilan edilmesi sonrası ‘AK Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt’ isminin tarihe kara harflerle yazılacağını söyleyen Karadeniz Ereğli Belediyesi eski Belediye Başkanı Murat Sesli, Bozkurt’u beceriksiz olmakla eleştirdi. Sesli, “bölge milletvekillerinin, bilhassa ‘Ereğli vekili’ dediğimiz Saffet Bozkurt’un bundan haberinin olmama şansı kesinlikle yok. Üstüne basa basa söylüyorum. Onun bilgisi vardır ve Cumhurbaşkanı ona göre imzalamıştır. Ereğli’den seçilen bir milletvekili acaba nasıl ikna edildi? Bu konuya niye sessiz kaldı? Bunları ileriki zamanlarda konuşacağız” dedi.

HABER-ŞAFAK NEGÜZEL

Sesli, Erdemir’in Özel Endüstri Bölgesi ilan edilmesi konusu ile ilgili olarak Gülüç Ahos Otel’de basın toplantısı gerçekleştirdi. Alınan karar ile Karadeniz Ereğli’nin ekonomi, sosyal ve kültürel alanlarda kayba uğrayacağını ileri süren Sesli; yaşanacak kayıpların sorumlusu olarak AK Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt’u işaret etti. ‘Özel bölge’ konusunun önceki yıllarda da gündeme getirildiğini ancak dönemin AK Parti Ereğli Başkanı Mehmet Fatih Çakır’ın girişimi sayesinde iptal edildiğini anımsatan Sesli, şunları söyledi:
ÇAKIR’IN BAŞARDIĞINI BOZKURT BECEREMEDİ
“Sayın Varank’a bu kararın Ereğli halkına yapılacak kötülük olacağını, Ereğli’ye zarar vereceğini anlattılar. Sayın Varank da Ereğli halkının hiçbir zaman kötü olmasını ve halkın zarara uğramasını istemediğini belirterek kararı iptal etti. O kararı aldıran Fatih Çakır’dır. Bir ilçe başkanı eğer Özel Endüstri Bölgesi olmasını engelleyebiliyorsa; bugün, şuanda milletvekilliği yapan, öncesinde ise Fatih Çakır’dan sonra ilçe başkanı olan, ‘Ereğli’nin çocuğu’, ‘içimizden birisi’ dediğimiz, Ereğli’nin hakkını korur dediğimiz…
2020 yılında, bir ilçe başkanının, Erdemir’in Özel Endüstri Bölgesi olmasını iptal ettirmesine rağmen şuanda TBMM’de Adalet Komisyonu Üyesi olan içimizden biri olan o milletvekili, Özel Endüstri Bölgesi olmasını iptal ettirememesi sizin takdirinizdir. Ama arka odalarda ne planlar yapıldığını, neler konuşulduğu zamanla ortaya çıkacaktır. 
Sayın Cumhurbaşkanımız bu kararı imzalarken iktidar mı değişti? 2020 ile iktidar aynı iktidar. Bu, 2020 yılında Cumhurbaşkanının önüne gitmedi mi? Gitti. Varank’ın onay vermemesi ile Cumhurbaşkanının da onayı ile iptal edildi. Sonra bir bakan değişti. Hatta daha güçlendiğimiz halde Cumhurbaşkanının önüne bu dosya gitti ve onayladı. Ben iddia ediyorum: Bölge milletvekillerinin, bilhassa ‘Ereğli vekili’ dediğimiz Saffet Bozkurt’un bundan haberinin olmama şansı kesinlikle yok. Üstüne basa basa söylüyorum. Onun bilgisi vardır ve Cumhurbaşkanı ona göre imzalamıştır. Ereğli’den seçilen bir milletvekili acaba nasıl ikna edildi? Bu konuya niye sessiz kaldı? Bunları ileriki zamanlarda konuşacağız. Bir milletvekilinin görevi, milyarlarca kar elde eden kuruluşa değil, oy aldığı kendi halkına hizmet etmekle mükelleftir. Bir tarafta ticaretle uğraşan, amacı para kazanmak olan bir firma, bir tarafta da 175 bin kişi dediğimiz; havası, suyu, denizi, insanını zehirleyen Ereğli’de kanserlerin artmasına sebep olan, ağaçların kurumasına sebep olan bir firmaya sahip çıkmak değildi. Bölge milletvekili demek kendi halkına sahip çıkmak demektir.” 
ERDEMİR DE VERMEK ZORUNDA!
Sıradan insanların verdiği basit vergileri, alınan karar doğrultusunda Erdemir’in vermeyecek olmasını anlamakta güçlük çektiğini de ifade eden Sesli, şunları kaydetti:
“Bana göre bu olay, Karadeniz Ereğli ilçemize tarihinde yapılmış en büyük ihanet ve en büyük kötülüktür. Tarih, bu ihanete göz yumanlara, ihanete karşı gelmeyenleri yazacaktır. Karadeniz Ereğli halkı da, zamanı gelince bunun cevabını gerekli yerlerde verecektir. Ereğli’de şöyle bir konu da var: ‘Madem Özel Endüstri Bölgesi oldu şurayı alalım, burayı alalım.’ Hayır kardeşim, her türlü pazarlığa kapalıyız. Pazarlık yapma şansımız yok. Lojmanları aldık diyelim; üç sene sonra oradan aldığımız para bitti. Ereğli olduğu müddetçe, Erdemir Ereğli’de olduğu müddetçe 10, 20, 100 yıl burayı kullanacak ve hiçbir zaman para vermeyecek. Biz, kesinlikle pazarlığa karşıyız. Erdemir’in Özel Endüstri bölgesi olmasına karşıyız. İstediğimiz tek şey var: Ben nasıl emlak vergimi veriyorsam, tabela vergimi veriyorsam, inşaat yaptığımda harcımı ödeyip ruhsatımı alıyorsam; ticaret yapan Erdemir de aynısını yapmak zorunda. Özel Endüstri Bölgesi olduğu zaman Karadeniz Ereğli sınırları içinde ERDEMİR-OYAK cumhuriyeti hayırlı olsun!”    
KAPKARA BİR GÜN!
Sesli, özel bölge kararının Ereğli Belediyesi ile ilçenin sosyal yapısına büyük zarar getireceğini tekrarlayarak, “Kdz. Ereğli için, 28 Ağustos 2024 tarihi kapkara bir gün ve geleceğin başlangıcı olmuştur. Bu tarihten itibaren Kdz. Ereğli için ekonomik sosyal ve kültürel olarak çöküşün başladığını hep birlikte yaşayarak göreceğiz. Erdemir’in özel endüstri bölgesi ilan edilmesi neden bu kadar önemli? Kdz. Ereğli halkına ne verecek, ne alacak? Bunu Ereğli halkına anlatan bir tane siyasetçi, STK başkanı yok. Hepsi suskun, neden kimse konuşamıyor neden bu halka gerçekler anlatılmıyor. 
Erdemir’in Özel Endüstri Bölgesi ilan edilmesi durumunda Kdz. Ereğli Belediyesi’nin çok büyük gelir kayıplarına uğrayacağını ve hizmet etmeyi bırakın maaş ödeyemeyecek duruma geldiğini ifade etmiştim. Erdemir’in bu kararla birlikte yaklaşık 2,5 milyon metre kare dolgu alanını tapulaştırarak, sadece buradan yaklaşık 20 milyar TL gibi astronomik bir gelir elde edecektir. Diğer vergi ve teşvikler ile elde edeceği gelir ve kazanımları hiç konuşmaya gerek duymuyorum bile” diye konuştu.
ERDEMİR DÜNYA LİDERİ OLSUN AMA…
Yanı sıra, Erdemir’in daha da kar elde etmesini istediğini vurgulayan Sesli, “dün söyledim bugün de söylüyorum: Erdemir bizim düşmanımız değil. Erdemir kazansın, 20 milyar değil 200 milyar kazansın, Türkiye’de değil, dünyada lider olsun. Biz bunlarla gurur duyarız.  Kazandığı her kuruşta Ereğli halkının alın teri ve emeği olduğu bilincinde olmasını bekleriz. Ancak, bu kadar yüksek karlar ve gelirler elde ederken, yıllardır bize tozunu dumanını yutturan, havamızı ve denizimizi kirleten, alın teri ve emeğimizi kullanırken, Erdemir’in şehrimize de katkı sağlamasını istiyoruz. Geldiğimiz nokta da ise hepinizin de şahit olduğu üzere bırakın katkı sağlamayı, alın teri ve emeğini kullandığı çalışanlarında yaşadığı kente ve halkına hizmet vermekle yükümlü belediyenin tüm gelir kaynaklarını elinden alarak, adeta kentte yaşayanlara düşmanca tavır içinde olmasını anlamakta zorlanıyoruz” ifadelerini kullandı.
POSBIYIK’I DA ELEŞTİRDİ
Sesli, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ı da eleştirerek şunları söyledi:
“Mevcut belediye başkanı, bu konuda 2020 yılından bu yana elle tutulur, dişe dokunur bir açıklama yapmamıştır. Erdemir bu kararı alırken, belediye başkanı uyuyor muydu? Eğer haberi vardıysa kamuoyunu neden bilgilendirmedi? Temsil ettiği halkına karşı böyle bir sorumluluğu yok mu? Haberi olup, sessiz kalması da Kdz. Ereğli’ye büyük bir ihanet değil midir? İş işten geçtikten sonra insanları salonlara toplayıp ağlama seansları düzenliyorlar. 2019 yılından bu yana hep ağlama seansları. Bunlar timsah gözyaşlarıdır. Belediye başkanlığı makamı ağlama makamı değildir. Kullan yetkilerini, ne duruyorsun?”
ÇAĞRIDA BULUNDU
Konunun henüz bitmediğini, ‘özel bölge’ kararının geri aldırılabileceğini de öne süren Sesli, bu konuda çözüm çağrısında bulundu. Şöyle devam etti: 
“Ben buradan milletvekilleri başta olmak üzere tüm kurumların başkanlarına sesleniyorum: Eğer samimiyseniz ve Kdz. Ereğli halkının menfaatlerini gerçekten gözetmek istiyorsanız, yapılacak şeyler daha bitmiş değil. Eğer samimiyseniz; bu kararın iptali için hukuk mücadelesi başlatın ve yargı yoluna başvurun. Ereğli kamuoyu bu konuda size tam destek verecektir. Daha önce nasıl Kdz. Ereğli Geleceğine Sahip Çıkıyor platformu toplandıysa, gelin tekrar bu platformu samimi olarak toplayın ve kararın iptali için yargı yolu başta olmak üzere tüm demokratik yollara birlikte başvuralım.
Gün Kdz. Ereğli’nin kaderini belirleme günüdür. Tüm siyasi parti, STK ve derneklerin bir araya gelerek Ereğli halkına rağmen Ereğli halkını yok sayan, yaşama ve hizmet hakkını elinden alanlara karşı birlikte karşı koyma vaktidir. Ben Murat Sesli olarak üzerime düşeni tek başıma bile kalsam sonuna kadar yapacağıma siz değerli basın mensupları ve Ereğli halkı önünde söz veriyorum.”
Sesli’nin açıklamalarını çok sayıda gazeteci takip etti. 

SESLİ’DEN ÇOK KONUŞULACAK İDDİALAR! Arka odalarda neler konuşuldu? Saffet Bozkurt nasıl ikna edildi?  - 1
SESLİ’DEN ÇOK KONUŞULACAK İDDİALAR! Arka odalarda neler konuşuldu? Saffet Bozkurt nasıl ikna edildi?  - 2
SESLİ’DEN ÇOK KONUŞULACAK İDDİALAR! Arka odalarda neler konuşuldu? Saffet Bozkurt nasıl ikna edildi?  - 3
SESLİ’DEN ÇOK KONUŞULACAK İDDİALAR! Arka odalarda neler konuşuldu? Saffet Bozkurt nasıl ikna edildi?  - 4
SESLİ’DEN ÇOK KONUŞULACAK İDDİALAR! Arka odalarda neler konuşuldu? Saffet Bozkurt nasıl ikna edildi?  - 5
SESLİ’DEN ÇOK KONUŞULACAK İDDİALAR! Arka odalarda neler konuşuldu? Saffet Bozkurt nasıl ikna edildi?  - 6


YORUMLAR

SERHAN TÜFEKÇİ | 6 Eylül 2024
BU İŞİN İÇİNDE KAÇ MİLYON DOLAR RANT VAR VE KİMLER BU RANTTAN FAYDALANDI ? CUMHURBAŞKANI EREĞLİDE MİTİNG YAPTIĞINDA BEN EREĞLİ MİLLEYVEKİLİYİM DEMİŞTİ EREĞLİYE DE ÜLKEYE DE İHANET ETTİ.MİLLETVEKİLLİĞİ DÜŞÜRÜLSÜN.
ereğlili | 6 Eylül 2024
sayın sesli ereğlimde akp ye oy verenler gerçekleri bilseler vallahide billahide akp ye oy vermexler ama işte
EREĞLİ | 6 Eylül 2024
Sayın Başkan; Eski Alaplı Vekili Çaturoğlu ilk endüstri bölgesi olsun diye uğraşmıştı. Bu konuyuda araştırın.
Mehmet | 7 Eylül 2024
Son seçimde bile ak partiye oy vermiştik, bir daha mı asla. 2002 den bu yana ak parti için çalıştık, bir daha mı asla. CHP´ye şimdiden iktidar hayırlı olsun
Turan | 8 Eylül 2024
Sesli bı acayip tam bukelemun dün AKP´den aday olamadı. Ama hep akplilerle kol kola gezdi iyi partiden aday oldu fiyasko ,yarında yılmaz ağır Ali oğlu yanında gezer.
EREĞLİ BİTTİ | 8 Eylül 2024
EREĞLI BUNDAN SONRA İL YERİNE KÖY OLUR BUNDA İLK BAŞTA HER PAERTİDEN SİYASETCİLERİN SUÇU VARKEN HEPİMİZİNDE VAR
Yalan siyaset | 10 Eylül 2024
Siyasete güven kalmadı hepsi aynı


İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler


BOZKURT VE EKİBİ YILMAZ´I ZİYARET ETTİ

BOZKURT VE EKİBİ YILMAZ´I ZİYARET ETTİ


 Zonguldak Ereğli, AK Parti İlçe Başkanı Saffet Bozkurt, Gülüç AK Parti teşkilatını ziyarette bulundu. Ak Parti Ereğli İlçe Başkanı Saff...
SAFFET BOZKURT’UN ACI GÜNÜ

SAFFET BOZKURT’UN ACI GÜNÜ


AK Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt, kayınbiraderi Mehmet Sarısoy’u kaybetti. Bozkurt, sosyal medya sayfasında yaptığı açıklamada, “eşim Nurha...
MURAT SESLİ TAHLİYE OLDU, EREĞLİ´YE GELMESİ BEKLENİYOR

MURAT SESLİ TAHLİYE OLDU, EREĞLİ´YE GELMESİ BEKLENİYOR


Zonguldak’ın Ereğli ilçesi önceki dönem belediye başkanlarından Murat Sesli tahliye edildi. Sesli’nin yaklaşık 3 saat önce tahliye yazısının yazı...

Son Eklenen Haberler


´´BEN ALO DEDİĞİM ZAMAN 10 TANE KASK GELİR´´
Asayiş

´´BEN ALO DEDİĞİM ZAMAN 10 TANE KASK GELİR´´


Düzce'de polis ekipleri, motosiklet sürücüleri üzerinde denetim yaptı. Kendisi kask takan, yolcusunda kask olmayan sürücü, "Ben alo dediğ...
KIZILAY’DA EĞİTİM ZAMANI
Eğitim

KIZILAY’DA EĞİTİM ZAMANI


Türk Kızılayı Zonguldak ve Ereğli şubeleri tarafından oluşturulan SAR arama kurtarma ekibinin eğitimleri devam ediyor. Türk Kızılayı Zonguldak ve Ereğli Şubeleri ta...
ERDEMİR´İN ÖZEL ENDÜSTRİ BÖLGESİ KONUSU
Ekonomi

ERDEMİR´İN ÖZEL ENDÜSTRİ BÖLGESİ KONUSU


MÜSİAD Karadeniz Ereğli Başkanı Kemal Gülbay, ERDEMİR’in Özel Endüstri Bölgesi konusundaki belirsizlikler ile ve Ereğli halkının duyduğu endişeleri...
MAAŞINI ALAMAYAN İŞÇİ ÇATIYA ÇIKTI
Asayiş

MAAŞINI ALAMAYAN İŞÇİ ÇATIYA ÇIKTI


Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, Karadeniz Ereğli Endüstri Meslek Lisesi inşaatında çalışan işçi, maaşını alamadığı ve sigortasının yapılmadığı gerek&cce...
KPSS HEYECANI
Eğitim

KPSS HEYECANI


Zonguldak'ta ortaöğretim mezunlarına yönelik düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı'da adaylar ter döktü. Ölçme, Seçme ve Y...
KAZA YAPIP KAÇTI; YAKALANDI!
Asayiş

KAZA YAPIP KAÇTI; YAKALANDI!


Karadeniz Ereğli’de meydana gelen trafik kazasında iki araç çarpıştı. Kaza sonrası olay yerinden ayrılan sürücü, ekipler tarafından bulunarak ...
YAĞIŞLI HAVADA TRAFİK KAZASI
Asayiş

YAĞIŞLI HAVADA TRAFİK KAZASI


Karadeniz Ereğli’de iki aracın çarpıştığı kazada 2 kişi yaralandı. Zonguldak istikametinden gelen Y.S. idaresindeki araç, yağışlı havada Ömerli mevkisi...
KAPISI AÇILAN ARACA ÇARPTI
Asayiş

KAPISI AÇILAN ARACA ÇARPTI


Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde bir sürücü, park ettiği aracından inmek için kapısını açtı. Bu sırada kapıya çarpan motosikletin s...
Pekkan’ın vokalisti, hem söyledi hem dans etti/İŞTE O ANLAR
Magazin

Pekkan’ın vokalisti, hem söyledi hem dans etti/İŞTE O ANLAR


Sanatçı Ajda Pekkan’ın baş vokalisti Ezgi Ayçe Kızıldere ile Pekkan’ın gitaristi Alpaslan Türer, dünya evine girdi. Çiftin Düzce&...
TAKLA ATTI!
Asayiş

TAKLA ATTI!


Zonguldak Ereğli karayolunda meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Kaza Soğanlı Rampası’nda meydana geldi. Ereğli istikametine giden otomobil, sürü...

KÖŞE YAZARLARI

İNSANA GEBE ZONGULDAK, ALTIN MI DOĞURACAK?
Nöbetçi Eczaneler

PİYASALAR

33,9915
37,8506
2.821,46

KDZ.EREĞLİ'DE HAVA DURUMU

açık
açık 20o

SON YORUMLAR