ANA SAYFA
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
MAGAZİN
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
SAĞLIK
KÜNYE
İLETİŞİM

SIFIR NOKTASINDAN ZİRVEYE!

   
SIFIR NOKTASINDAN ZİRVEYE!

Karadeniz Ereğli’de, Belediyespor bünyesinde kurulan, Süper Lig ve Türkiye Kupası şampiyonluğunu ilçeye getiren Paravolley takımı, Üniversite öğrencilerine Türkiye’de paravolley branşının kuruluş sürecini anlattı. Takımın antrenörü Adem Çelik, “Engelliler spor mu yapar” önyargısının beş sene içinde yıkıldığını  ifade etti.

Gençlik ve Spor Zonguldak İl Müdürlüğü’nce, Karadeniz Ereğli Kredi ve Yurtlar Kurumu Yurt Müdürlüğü’nde, “Akran Sohbetleri” programı çerçevesine, “Zoru başaranlar” etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlikte saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürü Erhan Yavaş, etkinliğin açış konuşmasında il müdürlüğüne bağlı 11 yurtta, Zonguldak genelinde toplam 8 bin 500 öğrenciye eğitim, kültür, beslenme ve barınma konularında hizmet verdiklerini belirterek şunları söyledi:

“Kurumumuz tarafından yurtlarımızda barınan öğrencilerin serbest zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmeleri, bedensel, sosyal, kültürel yönden gelişmelerine katkıda bulunmak için programlar düzenlemekteyiz. Bu akşam da Kdz Ereğli Belediyespor  Paravolley takımını sizlerle buluşturduk. Bazen yaptığımız on şeyden dokuzu başarısızlıkla sonuçlanabilir. Fakat biz eğer başarısız olmak istemiyorsak, on kat daha fazla çalışmalı ve zoru başarmalıyız. Unutmamalıyız ki karşılaşılan zorluklar ne kadar büyükse, bunların üstesinden gelmek de o kadar gurur vericidir.”

“BAKANLIKTAN GELEN İLK YAZIYI YIRTIP ATTIM”

Karadeniz Ereğli Belediyespor Paravolley Takımı  Antrenörü  ve Milli Takımlar Yardımcı Antrenörü Adem Çelik, Türkiye ve Avrupa’da ülke ve ilçeyi temsil etmek için büyük zorlukların üstesinden geldiklerini belirtti.

Kendilerinin bedensel engelli bireyler olduklarını ancak bu durumun kendilerine engel olmadığını ifade eden Çelik şöyle konuştu:

“2006 yılında üniversiteden mezun olunca Tunceli’de görev yaptım. 2008 yılında Ereğli’ye geldim. Ereğli’ye geldiğimde bakanlıktan bir yazı geldi. Geçmişimde voleybolculuk var. Bu branş 1950’lerde savaş gazilerini rehabilite etmek için başlamış. 2007’de bu branş Türkiye’ye gelmiş. 81 il ve ilçe müdürlüklerine bu yazı gelmiş. Yazıya baktım, Engelli sporunu bilmiyorum. Oturarak voleybol diyor Türkçesi. Avrupa’da Sitting Volleyball diyorlar. Son zamanlarda Paravolley diyorlar. Yazıyı okuyunca Voleybolun oturarağı mı olur diye düşündüm. Kağıdı yırttım attım, askere gittim geldim. Yedi sene sonra Bakanlık zoraki b ir seminer yaptı. 81 ilden antrenörler bu seminere katılacak denildi. Mersin’de bir hafta kurs yaptık.

Zaten önyargıyla gittik, kurstan döndük, üç dört ay geçti, kimseden ses seda yok. Bakanlık yeniden yazı yazdı. Bu kadar kişiye, bin 700 öğretmene antrenör semineri verdik, niye öğretmenlerimiz çalışma yapmıyor diye. Daha sonra bir zoraki yazı daha. Çalışma yapın, proje yapın dediler. Engellilerle çalışın diyor. Fotoğraflayın, lisans çıkartın diyor. Spor kulübü olarak değil, sadece engellilerle çalışın, yarışmaya katılın, performansa dökün diye bir şey değildi. Biz bu işe böyle girdik.

DEMORALİZE EDEN BAŞLANGIÇ.

Altı ay sonra Ereğli Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevini yapan, kendisi de engelli bir birey olan Nazım Erdoğan ile tanıştığını belirten Çelik şöyle devam etti: “ Önce burada Engelliler Derneği başkanına gittim projeyi verdim.. İsmail Şentürk bana aynen şöyle dedi: ‘Bu ne hocam?’ ‘Ben engellilere spor yaptıracağım’ dedim. ‘Ne sporu, engelliler spor yapar mı?’ dedi. Bunun üzerine demoralize oldum. Kendisine dünyanın bu noktada olduğunu, sadece derneğin ön ayak olmasını istediğimi söyledim.  Bir dernek projeyi sahiplenmeden kaymakama valiye derdimi anlatamam. Erdemir’e gittim, ‘Biz sportif faaliyetlerde personelimize spor yaptırıyoruz’ dediler. Bunun üzerine iyice demoralize oldum.

Daha sonra bir arkadaşımın vasıtasıyla Nazım Erdoğan Beyle tanıştım. Yeni seçilen belediyede engelli bir belediye başkanı var, ona  git sana yardımcı olur dediler. Projeyi kendisine verdim, iki ay oldu yine arayan yok. Sonra Nazım Bey beni aradı, ana hatlarını anlattım, aklına yattı. Kasım ayından önce bir toplantı yaptık. Bu işe başladığımda buradaki kimseyi tanımıyordum. Ereğli’de ne kadar engelli varsa hepsine ulaştım. Elime bin 800 kişilik liste geldi. Bunun sekiz yüz, dokuz yüzünü aramışımdır. Herkeste bununla karşılaştım. Spor yaptıracağım size deyince, yüzüme kapatanlar oldu.  Nazım Bey birkaç arkadaşımız var kamuda çalışan dedi. Milli sporcumuz Oytun ile belediyede karşılaştım. O da ilk etapta engellilerle ne uğraşıyorsun diye karşılık verdi.”

4 TAKIMAN İKİ LİG, 24 TAKIMA NASIL GELİNDİ?

Çelik, 2007 yılından bu yana Türkiye’de var olan ama bir türlü gelişemeyen sporun geliştirilmesi sürecini anlatırken de şunları söyledi:

“2014’te ilk toplantımızı yaptık, zorluklar oldu, tabii ki kurumsal bir yapı var arkanızda: Belediye.  Türkiye’ye 2007’de girmiş, 2014’e kadar hiçbir şey yapılmamış. 2014 öncesinde, 2010’da bir Türkiye Şampiyonası yapılmış, dört takım katılmış. 2012’de Cumhurbaşkanlığı Konya’da uluslararası bir turnuva düzenlemiş ama orada bitmiş. 2014’te bu proje ile Karadeniz Ereğli’de bir meşale yaktık. Şu anda süper ligdeyiz. Son süper lig şampiyonuyuz, Türkiye Kupası şampiyonuyuz. Bunu son beş yılın dört yılını şampiyonlukla taçlandırdık. Süper ligde on takımımız var, on dört tane de birinci lig takımımız var. Toplamda 24 takımımız var. Ankara’dan, Fethiye’den, birçok ilden takım var. Biz başladık, beş , on , onbeş, yirmibeş olduk. Alaplı’da bir takımımız çıktı. Onları lige soktuk. Karabük’te bir takım kurduk. En son buraya bir Türkiye şampiyonası aldık. Nazım Başkanımız bizim için büyük bir şans oldu.”

Antrenör Çelik, “Engellinin halinden engelliler anlar.  Ereğli’de şampiyona düzenlediğimizde 4 takım vardı. Bunlar yapmış, bırakmış. Biz 4 takımla bir turnuva aldık, biz şampiyon olduk. 2015’te büyük bir toplantı yapıldı. Büyük kararlar alındı. Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu Başkanlığı yönetim kurulunu topladı. Türkiye’nin birçok yerinden yirmi, yirmibeş yöneticisi var. Türkiye’de bir lig kurulma ve bu branşın diğer illere yayılması kararı alındı. O zaman büyük masraflar ettik. Bütün takımları çağırdık, yedirdik, içirdik, harcırah sağladık, araç tahsis edildi. Her şey düşünüldü. Ondan sonra ligler oluşturuldu. Üç yıl önce sadece birinci lig vardı, İki yıldır süper lig var. Takımlar çoğaldı, yeni giren takımlar var.  Yediden yetmişe bu branşı yapabiliyoruz. Bakıyorsunuz  küçük de var, yaşlı da var. Bütün engelliler branşlarında yaş sınırı yoktur.” İfadelerini kullandı.

ŞAMPİYONLUKLARIN MİMARLARI…

Programda, Paravolley  takımı oyuncuları Tarkan Atik, Yahya Çolak, Hüseyin Özeren, Nazım Erdoğan, Oytun Çalkan ve Serkan Erserler de takıma nasıl katıldıkları ve sürecin kendilerine ve genel anlamda engelli bireylerin yaşamlarına katkıları konularında görüşlerini anlattı.

Programı Karadeniz Ereğli KYK Yurt Müdürü Mete Okur, Uzunmehmet KYK Yurt Müdürü Yıldız Okur, Paravolley takımı oyuncularından önceki dönem Belediye Meclis Üyesi Yusuf Kalay ve KYK yurtlarında kalan üniversite öğrencileri izledi.

SIFIR NOKTASINDAN ZİRVEYE! - 1
SIFIR NOKTASINDAN ZİRVEYE! - 2
SIFIR NOKTASINDAN ZİRVEYE! - 3
SIFIR NOKTASINDAN ZİRVEYE! - 4
SIFIR NOKTASINDAN ZİRVEYE! - 5
SIFIR NOKTASINDAN ZİRVEYE! - 6
SIFIR NOKTASINDAN ZİRVEYE! - 7
SIFIR NOKTASINDAN ZİRVEYE! - 8


YORUMLAR


İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler


TTK, sıfır atık belgesi aldı

TTK, sıfır atık belgesi aldı


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ülke genelinde başlattığı, atık oluşumunun azaltılması ve atıkların kaynağında ayrıştırılarak ülke ekonomisine kazandırıl...
Sıfır atık projesi uygulama toplantısı yapıldı

Sıfır atık projesi uygulama toplantısı yapıldı


Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sıfır Atık Koordinasyon Birimi öncülüğünde gerçekleştirilmesi planlanan sıfır atık projesinin ...
Ereğlili ve Alaplılı off-road tutkunlarından çetin zirve yarışı… 6 SAAT SÜRDÜ,2 ARAÇ ULAŞABİLDİ

Ereğlili ve Alaplılı off-road tutkunlarından çetin zirve yarışı… 6 SAAT SÜRDÜ,2 ARAÇ ULAŞABİLDİ


 Zonguldak’ta off-road tutkunlarının 50 kilometrelik zorlu tırmanışı zirvede tamamlanırken, yarışta renkli görüntüler oluştu. Karadeniz Ereğli- Alaplı...

Son Eklenen Haberler


ZEYNEP DÜNYA 3’ÜNCÜSÜ…
Spor

ZEYNEP DÜNYA 3’ÜNCÜSÜ…


Karadeniz Ereğli’de Zeynep Tuncay, Dünya Down Sendromu Olimpiyatları’nda Masa Tenisi Branşı’nda dünya üçüncüsü oldu. Ereğl...
SEZER: “KAYBEDECEK 5 YIL DAHA YOK”
Siyaset

SEZER: “KAYBEDECEK 5 YIL DAHA YOK”


Karadeniz Ereğli’nin beş yıldır çoğu hizmetten mahrum bırakıldığını öne sürdü AK Parti Belediye Başkan Adayı İbrahim Sezer, şehrine hizmet vermediğin...
MURAT SESLİ: “MURAT SESLİ KAZANACAK”
Siyaset

MURAT SESLİ: “MURAT SESLİ KAZANACAK”


Bir dönem Karadeniz Ereğli belediye başkanlığı yapan Murat Sesli, “birbirlerine saldırmaları lazımken her iki aday da bana saldırıyor. Neden? Çünkü ...
İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDEN DUYURU!
Gündem

İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDEN DUYURU!


31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde, Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkın...
“İKTİDAR GÜCÜ BAŞKA ONU KULLANMAK LAZIM”
Siyaset

“İKTİDAR GÜCÜ BAŞKA ONU KULLANMAK LAZIM”


Özhaseki: “Ömer Selim Bey kardeşime sizler izin verirseniz önünü açarsanız, onu desteklerseniz Allah'ın izniyle ben de buranın bir evladı ...
BİR KİŞİ VERESİYE DEFTERİNİ ÖDEDİ
Yaşam

BİR KİŞİ VERESİYE DEFTERİNİ ÖDEDİ


Karadeniz Ereğli’de bir hayırsever, bakkal veresiye defterindeki borçların tamamını ödedi. Potbaşı Mahallesi’nde bakkal işleten Muammer Arslan, iş yerin...
TIRLA ÇARPIŞAN OTOBÜS REFÜJE ÇIKTI: 1’İ AĞIR 15 YARALI
Asayiş

TIRLA ÇARPIŞAN OTOBÜS REFÜJE ÇIKTI: 1’İ AĞIR 15 YARALI


Düzce’de şehirlerarası yolcu otobüsü, önünde seyir halinde olan tıra arkadan çarpıp refüje girdi. Refüjün çamurlu olm...
EREĞLİ´DE TRAFİK DENETİMLERİ ARTIRILDI
Gündem

EREĞLİ´DE TRAFİK DENETİMLERİ ARTIRILDI


Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Trafik Şube Ekipleri Çetin Apatay Bulvarında otomobil ve ticari ara...
DENİZDE BULUNAN CESEDİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU
Asayiş

DENİZDE BULUNAN CESEDİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU


Zonguldak’ın Ereğli’de denizde ölü bulunan 25 yaşındaki gencin kimliği belli oldu. Gencin isminin Armağan Salman olduğu öğrenildi . Ereğli il&ccedi...
YANGINDA MAHSUR KALAN YATALAK ADAMI EKİPLER KURTARDI
Asayiş

YANGINDA MAHSUR KALAN YATALAK ADAMI EKİPLER KURTARDI


Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde çıkan yangın, itfaiyenin müdahalesi ile söndürülürken, mahsur kalan yatalak hasta ekiplerce evden çık...

KÖŞE YAZARLARI

NE BAYRAMINDAN BAHSEDİYORSUNUZ?
EREĞLİ ‘’DİNAMİKLERİ’’ ZAYIF
Nöbetçi Eczaneler

PİYASALAR

32,3455
35,1340
2.308,33

KDZ.EREĞLİ'DE HAVA DURUMU

kapalı
kapalı 15o

SON YORUMLAR