ANA SAYFA
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
MAGAZİN
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
SAĞLIK
KÜNYE
İLETİŞİM

AMA HEPİNİZ SESLİ’YDİNİZ EVRİM HANIM! AÇ KAPIYI VEYSEL EFENDİ, BALBALOĞLU GELDİ!

   
Şafak NEGÜZEL - MESELENİN HALLİ Şafak NEGÜZEL MESELENİN HALLİ

Evrim Balbaloğlu; Karadeniz Ereğli’nin hem doktoru, hem kadın siyasetçisi. İYİ Parti’nin 28. Dönem Zonguldak milletvekili adayıydı. Şimdi İYİ’nin belediye meclis üyesi.
Son yerel seçimde; iş insanı Murat Sesli’nin Belediye Başkan Adayı gösterdiği kuzeni Murat Sesli ile birlikte “hepimiz Sesli’yiz” diye meydanlarda slogan atan Sayın Balbaloğlu, partisini değiştirdi.  
Hastanede ara ki bulasın Sayın Evrim Balbaloglu, CHP’li oldu. Yerel siyaset biraz(!) çalkalandı. Sosyal medyada olumsuz eleştiriler Balbaloğlu üzerine sıralandı…
4 Ağustos 2023
Balbaloğlu, istifasının ardından kendisinin yerine İYİ Parti İlçe Başkanı olan Yasemin Erdoğan‘a hayırlı olsun ziyaretinde bulunmuştu.
“Gönül isterdi ki Zonguldak’ta partimiz adına vekil çıkaralım. Olmadı, ancak geçirmiş olduğumuz seçimde partimizi bölgemizde 3. parti yaptık, oy oranımızı artırdık” demişti. Çıtayı artıran Balbaloğlu, 2024 yerel seçimlerinde başarıyı katlayarak en iyi sonuca ulaşacaklarını da söylemişti.

18 Eylül 2023
Balbaloğlu, İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanlığına bağlı Bartın, Karabük, Düzce ve Zonguldak illerinden sorumlu bölge sorumlusu olarak atandı. Meral Akşener kendisini göreve layık görmesinden teşekkür eden Balbaloğlu, partisi için yine canla başla çalışacağını söylemişti. Bakın o gün ne demişti? "Çıkmış olduğum İYİ yolunda, dün de bugün de büyük bir özveri ile çalışıyorum. Bu görevi de layığıyla yapacağımdan kimsenin şüphesi olmasın."

Mustafa Gökhan Demirtaş 14 Ocak 2024’te İYİ Partiye Geçti.
Balbaloğlu, 15 Şubat’ta: “Gülüç Belediye Başkanımız ve Başkan Adayımız Sayın Gökhan Mustafa Demirtaş ile Gülüç İYİ olacak” dedi.

31 Mart 2024; Balbaloğlu, mazbata aldığı gün:  
“Mazbatalarımızı aldık. Yalnız bırakmayan Ereğli Belediyesi önceki dönem başkanlarından Sayın Murat Sesli’ye çok teşekkür ederim. Hizmetle geçen 5 yıl olması dileğiyle.”

8 Temmuz 2024:
Ve Balbaloğlu İYİ’den istifa etti… Çok uzun açıklama yapmadı. Teşekkür faslı falan; sonra, “ 2017 yılında teşkilat kurucu üyesi olarak başladığım ve çeşitli kademelerinde görev yaptığım İYİ Parti’den bugün itibariyle ayrılma kararımı sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu karar, uzun ve dikkatli bir değerlendirme sürecinin sonucudur.”
Uzun ve dikkatli!

Aynı gün:
İyi Parti Ereğli İlçe Başkanı Yasemin Erdoğan ve diğer yöneticiler de istifa etti. Onun istifa açıklaması da kısaydı: “İlçe başkanlığı olarak Kdz. Ereğlili vatandaşlarımızın beklentilerini karşılamak ve ilçemize daha iyi hizmet verebilmek adına çok emek sarf ettik.”

Ve bugün; 24 Temmuz 2024
Mahalli İdareler Seçimleri’nde, Sesli’nin başkan adaylığında, İYİ Parti listesinden 1. Sıradan Belediye Meclis Üyesi seçilen Evrim Balbaloğlu, yanı sıra Yasemin Erdoğan ve bir grup partili saf değiştirdiler, CHP’li oldular. İmza atma merasimine CHP İlçe Başkanı Ali Kocamanoğlu katılmadı. Eski İYİ’leri, Halil Posbıyık’a yakınlığı ile bilinen CHP’liler karşıladı. Gelinen son durumda 18 İYİ Partili, CHP’li oldu. Balbaloğlu’nun ağzından şu sözler dökülüverdi:
“Ben ve arkadaşlarım burada olmaktan çok mutlu, onurlu ve gururluyuz. Bir nevi genel başkanımızın da dediği gibi baba ocağındayız. Cumhuriyet Halk Partisi’ne güç katmaya geldik. İnşallah inanıyorum ki, en yakın seçimde CHP’yi iktidara taşıyacağız.”
 
Önceki gün:
Balbaloğlu ekibine muhalif oldukları öne sürülen 10 İYİ Partili de CHP’ye katıldılar. Kocamanoğlu vardı, CHP rozetlerini de o taktı.
.
.
.

Bu ne çok bilinmeyenli denklem, çözebilene aşk olsun. Siyaset matematiğim ‘siyaset böyle bir şey’ demekle sınırlı kalıyor. Çok ‘ama’ var ama, bu amalar birkaç zamana yapılacak yeni açıklamalarla şekillenir diye düşünüyorum.
Hazır düşünmüşken: 2017'den bugüne yaşananlar? Mesela Ereğli seçimlerinde CHP aleyhine çalıştınız. ‘Aç kapıyı Veysel Efendi’ der gibi ‘bel geldim’ deyip CHP rozetini yakanıza taktırdınız.
Murat Sesli de CHP’ye geçer mi bilmem ama şayet geçmez de, önümüzdeki yerel seçimde İYİ Parti’den belediye başkanı olursa o zaman ne yapacaksınız? CHP’den de mi istifa edeceksiniz?



YORUMLAR

Ayşe Yıldız | 30 Temmuz 2024
Ben köklü bir CHP’li olarak hiç sevinmedim. Allah bilir bir dahaki seçimlerde Milletvekili adayı olur. İyi Partiden ayrıldıklarını okuyunca bir hafta sonra bunların hepsi CHP ‘sine gelirler demiştim. Hiç sevmezdim Meral Hanımı da. Ve yaptı yapacağını ... Başım döndü. Artık kaldıramıyoruz .
Ereğliden biri | 31 Temmuz 2024
Zaten Ereğliye himet gelmesin diye Posbıyık Başkanla birlikte çalışmışlardı bunda şaşılacak ne gördünüz ki? Chp zaten kemikleşmiş oyunu alır her zaman ve aldı da, İyi parti ise Mhp´nin ve küskün Ak partinin oyunu alarak seçimi Posbıyık´a kazandırdı. Görev tamamlandı şimdi kurucu kuş Chp çatısına kondu.


Şafak NEGÜZEL MESELENİN HALLİ Tarafından Yazılan Son Yazılar

“DEVLET SOYULUYOR VATANDAŞ KAZIKLANIYOR”!


Yolsuzluk iddiasının özeti: Mesela ben hastanede çalışıyorum (teknisyen). Sen damak diş taktırmak için hastaneye... Devamını oku >>

KÖŞE YAZARLARI

“DEVLET SOYULUYOR VATANDAŞ KAZIKLANIYOR”!
Nöbetçi Eczaneler

PİYASALAR

33,9818
37,7251
2.727,45

KDZ.EREĞLİ'DE HAVA DURUMU

parçalı bulutlu
parçalı bulutlu 20o

SON YORUMLAR