ANA SAYFA
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
MAGAZİN
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
SAĞLIK
KÜNYE
İLETİŞİM

YEŞİL GÜVEN TAZELEDİ

   
YEŞİL GÜVEN TAZELEDİ

Zonguldak Genel Maden İşçileri Sendika Başkanı Hakan Yeşil, 12.olağan kongrede güven tazeledi.  GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, “Resmi rakamlara göre yaklaşık 16 milyon işçiden yüzde yüzde 86’sı herhangi bir sendikanın üyesi değil. Sendika üyesi olan işçi sayısı ise yalnızca 2 milyon 330 bin.  Yani 14 milyona yakın işçi sendikasız, örgütsüz, iş güvencesiz çalışmak zorunda bırakılıyor. Örgütlenmenin Anayasal bir hak olmasına rağmen bu tablo düşündürücüdür. Bu tabloyu tersine çevirme mecburiyetindeyiz” dedi.

Zonguldak Genel Maden İşçileri(GMİS)12.olağan genel kurulu Dedeman otelde yapıldı.

Kongreye, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, AK Parti Zonguldak milletvekili Ahmet Çolakoğlu, AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, CHP Zonguldak milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Uysal,  Amelebirliği Başkanı Şenol Yücel, Turk-İş Genel Mali Sekreteri ve Yol İş Genel Başkanı Ramazan Ağar, Memur-Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, Vatan Partisi İl Başkanı Gökhan Yılmaz, yeniden Refah Partisi İl Başkanı Necdet Sarı, çok sayıda daire müdürü sendikacı sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri ile madenciler ve delegeler katıldı.

Genel Maden İşçileri Sendika(GMİS)Başkanı Hakan Yeşil kongrede yaptığı açış konuşmasında  14 Ekim 2022 tarihinde TTK Amasra Müessesesinde  meydana gelen grizu faciasında hayatlarını kaybeden 42 maden şehidine Allah’tan rahmet dileyerek şunları söyledi:

“Bizler bu acıları bir daha yaşamamak için, bu tür kazaların bir daha meydana gelmemesi için yapılması gerekenleri tartışıyoruz.Ülkemizde başta madencilik sektörü olmak üzere iş kazalarının önlenebilmesi için atılacak her adıma destek ve katkı vermeye devam ediyor. 2019-2023 döneminde dünyada, bölgemizde ve ülkemizde önemli gelişmeler yaşandı.Dünyada 2019 yılı sonunda ortaya çıkan ve Mart 2020 tarihinden itibaren ülkemizde de etkisini gösteren Covid-19 Salgını bu döneme damgasını vurdu. Birçok kamu ve özel sektör işyerlerinde tüm üretim ve hizmetler bir süreliğine tamamen durdu. Pandemi; iş hayatından ekonomiye, sosyal hayattan, günlük yaşama kadar tüm toplumsal düzeni olumsuz etkiledi.

Aynı dönemde Suriye, Irak gibi komşu bölge ülkelerinde yaşanan gelişmeler ve çatışmalar, Ukrayna-Rusya savaşı, Batılı ülkelerin Rusya’ya karşı aldığı ekonomik yaptırım kararları bölgemizdeki, sadece siyasi değil aynı zamanda ekonomik dengeleri de etkiledi. Bugün Türkiye’de yüksek enflasyon nedeniyle düşen alım gücünü yükseltmek için asgari ücretten, memur ve emekli maaşlarına kadar yapılan ek zamlarla, yeni yeni ekonomik paketlerle önlemler alınmaya çalışılsa da hayat pahalılığına kalıcı bir çözüm bulunabilmiş değil. Yarının hesabını, bugünden yapamaz hale geldik.

Bir yandan işsizlik rakamları artarken diğer yandan ucuz ve niteliksiz işgücünün yaygınlaştırılması çabaları, emekçileri ek iş yapmaya, emeklileri çalışmaya zorluyor.  Türkiye’nin bu sorunları çözecek, her engeli aşacak güçlü bir potansiyeli mevcuttur. Yerli ve milli sosyo-ekonomik politikalar üretilerek, bu potansiyel acilen harekete geçirilmeli, halkımızın ve emekçilerin refah düzeyi yükseltilmelidir.

“BU TABLOYU TERSİNE ÇEVİRME MECBURİYETİNDEYİZ”

Resmi rakamlara göre yaklaşık 16 milyon işçiden yüzde yüzde 86’sı herhangi bir sendikanın üyesi değil. Sendika üyesi olan işçi sayısı ise yalnızca 2 milyon 330 bin.  Yani 14 milyona yakın işçi sendikasız, örgütsüz, iş güvencesiz çalışmak zorunda bırakılıyor. Örgütlenmenin Anayasal bir hak olmasına rağmen bu tablo düşündürücüdür. Bu tabloyu tersine çevirme mecburiyetindeyiz. Sendikal özgürlükler genişletilmeli ve örgütlenmenin önündeki engeller kaldırılmalıdır. Biz Genel Maden İşçileri Sendikası olarak sendikal mücadelemizi, Türkiye’nin dört bir yanında sürdürme kararlılığındayız. Ülkemizin dört bir yanındaki işletmelerde alın teri döken tüm maden işçilerini Sendikamızın çatısı altında toplamak için başlattığımız örgütlenme çalışmalarını seferberliğe dönüştüreceğiz.

Dünyada son dönemde yaşanan en önemli sorunların başında enerji krizi geliyor. Enerji odaklı yaşanan savaşlar, çatışmalar ve politik gerilimler nedeniyle enerji hammaddelerinin temininde ciddi sorunlar yaşanıyor. Enerji fiyatları tarihte görülmemiş bir şekilde hızla yükseldi. Enerji maliyetlerindeki artışlar gıdadan hizmet sektörlerine kadar birçok alanda yatırımları ve fiyat dengesini olumsuz etkiledi.  “Yerli ve milli üretim” politikalarının oluşturulmasının önemi bu dönemde çok net olarak bir kez daha ortaya çıktı. Türkiye de ithalatçı politikalardan vazgeçmeli, yerli ve milli kaynaklarını harekete geçirmelidir.

Soma faciasının ardından maden şehitlerinin yakınlarına tanınan haklardaki tarih sınırlandırmasının kaldırılmasıyla ilgili Maden Şehit Aileleri Derneğimiz ile birlikte mücadele verdik. Amasra kazasının ardından ilgili yasada yapılan değişiklik Meclis’te kabul edildi ve tarih sınırlaması kaldırıldı. Ayrıca maden şehit ailelerinde hak sahiplerine aylık bağlanması kararı yasaya eklendi. Mücadelemize büyük destek veren TÜRK-İŞ Genel Başkanımız Sayın Ergün Atalay başta olmak üzere emek veren, duyarlılık gösteren, katkı ve destek veren herkese teşekkür ediyoruz.

Toplu iş sözleşmesi görüşmelerimize önümüzdeki günlerde başlayacağız. Yüksek enflasyonla birlikte gerileyen alım gücünü yükseltmek en öncelikli hedefimizdir. Eşit işe eşit ücret istiyoruz.Düşük ücret sorunlarının çözülmesini istiyoruz. Vergide adalet istiyoruz. Ocak ayında aldığımız ücreti Aralık ayında da almak istiyoruz. Çalışma hayatımızdaki kökleşmiş sorunlara kalıcı çözümler üretilmesini istiyoruz.  Örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılmasını istiyoruz. Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun işçi açıklarının giderilmesini ve norm kadroyla çalışır hale getirilmesini istiyoruz. Maden Tetkik Arama Kurumu’nun daha aktif hale getirilmesini istiyoruz. Biz yerli ve milli üretim ekonomisini savunuyoruz. Bizler işimize, ekmeğimize, işyerimize sahip çıkmanın, halkımızın ve Türkiye’nin geleceğine sahip çıkmak olduğunu çok iyi biliyoruz.”

DİVAN  KURULU…

Ardından divan kurulu oluşturuldu. Divan başkanı Türk-İş Yol-İş Başkanı Ramazan Ağar, Divan Başkan Yardımcısı Tarım İş Genel Başkanı İlhami Polat, Divan Başkan Yardımcısı Basın İş Genel Başkanı Savaş Nigar, Üyeler Aysel Yaman Kocabaş ve Ergin Ak’dan oluştu. Kongre saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı.  Ardından konuşmalara geçildi.

TUTULMAZ: “İLİMİZE DEĞER KATALIM”

Vali Mustafa Tutulmaz ise Zonguldak’ın  işçi ve emek bakımından çok önemli bir şehir olduğunu belirterek şunları söyledi:

“200 yıllık bir kömür geçmişi var. Ülke kalkınmasına büyük katkısı olan bir ildir Zonguldak. Geçmiş yüzyılın enerji kaynağıdır ilimiz ve doğalgazda Türkiye'nin enerji kaynağı olmaya devam ediyor Zonguldak. Dinlen çağda sendikacıların bakışı daşekli de değişti. Sendikacılık büyük bir Evrim geçirdi ve sendikacılara vuruşu çağrı yapmak istiyorum sadece ücret sendikacılığı olarak değil ilimizin kalkınmasına yönelik gerek işçilerinizi niteliğinin arttırılması gerek işçilerimizin sayısında artırılması gerekse de diğer paydaş kurum ve kuruluşlarla işbirliği alanında daha verimli ülkemizi liderlikle de ilimizin kalkınması bir çalışma yaparlarsa çok iyi olur.Zonguldak'ta organize Sanayi bölgelerimiz doldu ve yeni organize Sanayi bölgeleri ihtiras etmek üzere çalışmalarımız devam ediyor.Bu şu anlama geliyor ülkemiz refahına farklı anlamlarda başlayan bir Zonguldak var.Bu doğalgaz Zonguldak Bir ay sonra karaya çıkarak ve ülkemizin hizmetine sokarak yeni iş kolları ortaya çıkacak ve bu iş kollarında çok sayıda insanı iş imkanı olacak. Bunu sadece belirli bir alanda değil birçok alanda kalacaktır.Ayrıca ilimizin turizm değerleri çok yüksek mi turizm değerlerini birlikte ele alarak yatırımları yaparsak göreceksin gerçekten ilimiz önemli bir şekilde turizm merkezi haline gelecektir bunların hiç şüpheniz olmasın çünkü gerçekten çok önemli turizm değerlerimiz var bunların da en önemlisi bu yıl içerisinde UNESCO'nun Türkiye'de ilan edildiği yok fark var ondan sonra da bunun ulusal uluslararası. Bu şu anlama geliyor ilimizin her köşesinde turizm demek ve kırsal kalkınma demektir ve ilimizin yerlerinin artması demektir Onun için elimize güvenelim ilimize değer katalım bu bir herkese iş ve aş verebilecek potansiyeli barındıran bir şeydir O yüzden günlerimizi birlik ve beraber de geçirelim kavga ve gürültülü deği.l"

TÜRKMEN: “İŞÇİ ALIMI İÇİN BAKANLARIMIZLA KONUŞUYORUZ”

AK Parti Milletvekili Polat Türkmen, “Zor bir meslek zor bir hayat. Türkiye’yi dünyayı en zor günlerde sanayisini geliştiren sayıları 5 bin tane şehidi olan Zonguldak’ın temsilcileri olarak 12.kongreyi yapıyoruz. İhmalleri var sıkıntıları var. Son dönemde maden araştırma komisyonun da Hamdi beyle beraberiz. Araştırıyoruz. Bir daha olmamasını temenni ediyorum. Şehitlerimizin acılarını yaşıyoruz. Kazalar bir ihmal olmadan olmayor. Herkesin derecesine yönelik kusuru vardır. Bunu hepimiz kabul edeceğiz. Kimin ihmalleri varsa onların ceza çekmesini ceza almalarını omlarında neticelendirmesi için elimizden geleni yapacağız. Cumhurbaşkanımızla sendikacılarımızla zaman zaman görüşüyoruz. İnşallah bu dönemde el birliği ile onların haklarını alabilmesi için hep hazır olduk bundan sonra da hazır olacağız. İşçi sıkıntımız var. İşçi alınması için bakanlarımızla görüşüyoruz onların yerine norm kadro alınması gerekiyor. Bu ülkede helal kazanç varsa sizin hakkınızdır. Bu işçi kardeşlerimizin yanında olduğu bu zor mesleğin zor şartlarda yapıldığını gördüler. Bir daha böyle”diye konuştu.

YAVUZYILMAZ: “EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET SORUNUNU ÇÖZÜN”

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, “TÜRK-İŞ ve AK Partili vekillerden eşit işe eşit ücret sorununu çözün bize burda bunun sözünü verin diyerek, TTK’ya 5 bin işçi alınmalı dedi.  Yavuzyılmaz, konuşmasında 42 işçinin hayatını kaybettiği Amasra Faciası konusundaki tespitlerini anlattı.

LİSTE NASIL OLUŞTU?

Tek liste ile gidilen seçimde mevcut Başkan Hakan Yeşil yeniden Başkan oldu.

Liste şu şekilde; Başkan: Hakan Yeşil, Başkan Yardımcısı: İsa Mutlu, Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, Genel  Mali Sekreter: Yalçın Yiğit, Genel Sekreter; Yener Arslanbuğa

Haber: Emre Can Bayram

YEŞİL GÜVEN TAZELEDİ - 1
YEŞİL GÜVEN TAZELEDİ - 2
YEŞİL GÜVEN TAZELEDİ - 3
YEŞİL GÜVEN TAZELEDİ - 4
YEŞİL GÜVEN TAZELEDİ - 5


YORUMLAR


İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler


Çimen, Halk Otobüsleri genel kurulunda güven tazeledi

Çimen, Halk Otobüsleri genel kurulunda güven tazeledi


Zonguldak´ın Ereğli ilçesi Çilek Halk Otobüsleri kooperatifi genel kurulu gerçekleştirildi. Kongrede Mevcut başkan Çetin Çimen güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçildi. Çi...
KEMAL DEMİR GÜVEN TAZELEDİ

KEMAL DEMİR GÜVEN TAZELEDİ


2 dönemdir Zonguldak Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanlığını yürüten Kemal Demir, amatör sporun desteğin yeniden alarak güven tazeledi. ...
EMEN, GÜVEN TAZELEDİ

EMEN, GÜVEN TAZELEDİ


Zonguldak Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) 8. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Belediye Kültür Merkezi Tiyatro Salonu’nda saygı duruşunda bulun...

Son Eklenen Haberler


4 OCAK DAHA PATLATILDI
Asayiş

4 OCAK DAHA PATLATILDI


Zonguldak’ta ruhsatsız işletildiği tespit edilen 4 maden ocağı ekiplerce imha edildi. Ele geçirilen eşyalar Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerin...
AMELİYATSIZ İNME TEDAVİSİ!
Sağlık

AMELİYATSIZ İNME TEDAVİSİ!


Zonguldak’tan bölgeye sağlık alanında nitelikli hizmet sunan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Hastanesi’nde, inme tedavisi uygulanan h...
ERMED’LİLERDEN HEM İFTAR HEM İŞ...
Gündem

ERMED’LİLERDEN HEM İFTAR HEM İŞ...


Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) üyesi gazeteciler, ERMED yönetiminin her yıl geleneksel hale ...
AK PARTİ GÜLÜÇ’TE SEÇİMİ KAZANMIŞ!
Siyaset

AK PARTİ GÜLÜÇ’TE SEÇİMİ KAZANMIŞ!


Gülüç Belediye Başkan Adayı Kerim Sönmez, “1987’den 1989 a kadar bizim olan ve bir oldu bitti ile Ereğli’ye bağlanan Göktepe, Dağlar...
ZEYNEP DÜNYA 3’ÜNCÜSÜ…
Spor

ZEYNEP DÜNYA 3’ÜNCÜSÜ…


Karadeniz Ereğli’de Zeynep Tuncay, Dünya Down Sendromu Olimpiyatları’nda Masa Tenisi Branşı’nda dünya üçüncüsü oldu. Ereğl...
SEZER: “KAYBEDECEK 5 YIL DAHA YOK”
Siyaset

SEZER: “KAYBEDECEK 5 YIL DAHA YOK”


Karadeniz Ereğli’nin beş yıldır çoğu hizmetten mahrum bırakıldığını öne sürdü AK Parti Belediye Başkan Adayı İbrahim Sezer, şehrine hizmet vermediğin...
MURAT SESLİ: “MURAT SESLİ KAZANACAK”
Siyaset

MURAT SESLİ: “MURAT SESLİ KAZANACAK”


Bir dönem Karadeniz Ereğli belediye başkanlığı yapan Murat Sesli, “birbirlerine saldırmaları lazımken her iki aday da bana saldırıyor. Neden? Çünkü ...
İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDEN DUYURU!
Gündem

İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDEN DUYURU!


31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde, Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkın...
“İKTİDAR GÜCÜ BAŞKA ONU KULLANMAK LAZIM”
Siyaset

“İKTİDAR GÜCÜ BAŞKA ONU KULLANMAK LAZIM”


Özhaseki: “Ömer Selim Bey kardeşime sizler izin verirseniz önünü açarsanız, onu desteklerseniz Allah'ın izniyle ben de buranın bir evladı ...
BİR KİŞİ VERESİYE DEFTERİNİ ÖDEDİ
Yaşam

BİR KİŞİ VERESİYE DEFTERİNİ ÖDEDİ


Karadeniz Ereğli’de bir hayırsever, bakkal veresiye defterindeki borçların tamamını ödedi. Potbaşı Mahallesi’nde bakkal işleten Muammer Arslan, iş yerin...

KÖŞE YAZARLARI

NE BAYRAMINDAN BAHSEDİYORSUNUZ?
EREĞLİ ‘’DİNAMİKLERİ’’ ZAYIF
Nöbetçi Eczaneler

PİYASALAR

32,3818
35,0501
2.325,78

KDZ.EREĞLİ'DE HAVA DURUMU

parçalı az bulutlu
parçalı az bulutlu 16o

SON YORUMLAR